Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Dobro veče

Post od dragvorl »

Od toga se sad pravi svadba. :srbin:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ja sam se isto iznenadio kad sam video da se sada za "punoletstvo" pravi veliko slavlje, posebno po selima. Mislim da je to zamena za nekadašnji ispraćaj u vojsku. S tim što je sada pravednije prema ženskoj deci. :D
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Sad ispade loše što vole ljudi da se provesele...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Nije loše, samo konstatujemo da su se promenili običaji.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Košta lokal, košta konobar, košta muzičar, košta pevaljka, sve košta pa i fotograf ako hoćeš da sve to što si platio bude lepo i zabeleženo. A može i ovako...

Slika

Nekome je i to super, dovoljno da se kaže da je bila dobra žurka.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

Trojke je objasnio sve, sta meni kao klijentu znaci ova fotka? Ja se uvek trudim da izvučem najbolje iz situacije iako mi to oduzme dosta vremena, da ne pricamo posle kada se prikacim za pc pa se gleda svaka fotka i bira, pa tek onda kolko se provede u obradi. Neka ce se zavrsiti za 5kin a neka bogaki i do pola h i jace

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

igor_harris napisao:Pa ja jos nisam video da neko od decijih rodjendana pravi ceremoniju pa da ti treba i fotograf kao za vencanja. Nema tu sta mnogo da se izivljavas sa post procesom.
Mislim da oni honorarci za Beograd nocu i tome slicno uzimaju 2000rsd za vece.

Neka ima i 10 sati posla, a nema ako imas i malo iskustva sa programima za obradu, to mu dodje 10 evra po satu. Surovo, nema sta.
Ne bi verovao na kakve gluposti ljudi danas bacaju pare i prave festu. Sta im to znaci u zivotu ne znam. Kod moje bivse devojke se redovno obelezavalo stosta, njene starije sestre se bukvalno prepucavaju gde ce proslavljati, i to se jure ozbiljni lokali, pa se onda za sledecu priliku gleda nesto sto ce da nadmasi prethodnu. A ne zive nesto posebno dobro (da ih ne zasvrbi mnogo ta stavka). Ozbiljan biznis je to danas, ma koliko smesno to zvucalo. Sestrina drugarica cerkama svake godine pravi senzaciju (bas proseravanje), hello kitty fazon. Da ne govorim da insistira da joj pokloni budu HK. Ja vise nisam u kontaktu s njima (ni sa njenim bratom), odlepio sam i rekao da slobodno kupi sta hoce i da me potpise kao da sam dao pare. Debilizam.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

trojanac napisao:Košta lokal, košta konobar, košta muzičar, košta pevaljka, sve košta pa i fotograf ako hoćeš da sve to što si platio bude lepo i zabeleženo. A može i ovako...

Slika

Nekome je i to super, dovoljno da se kaže da je bila dobra žurka.
Uslika od stola do stola, neku pojedinacnu, ovako grupno i nema neke velike filozofije. Ja tu ne vidim 100€, pogotovo ne 140. Mada ima i do broja zvanica, mozda ovaj na rodjendanu ima 300 ljudi. Koliko se namuci muzicar, a koliko fotograf?
Mozda ja nisam upucen u te cene.

Obrada manje vise, samo gde mora (ako su oci crvene od blica i tako te stvari, neka vestacka ulepsavanja ljudi ni slucajno). To je neko moje misljenje.

Sent from my m2 using Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pa i muzicar, sta malo klik klik po dirkama i to je to :D
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Jeste, udara 3-4 sata al bez prestanka, a onda koliko vremena treba da se nauci samo jedna pesma (od njih nekoliko stotina sto odsvira za to vece)?

Sent from my m2 using Tapatalk
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Da l' si realan :D Siroko je ovo previse da bi to moglo samo tako da se generalizuje. Ne pratim cene, a ni ne znam kako radi ovaj o kome se prica. Ako je neki klasican ''skljoc skljoc sljaker'' onda je verovatno precenjeno, ali ako to dize na neki visi nivo onda ne moze da kosta isto koliko neko rutinsko pritiskanje dugmica i skidanje crvenih ociju il' sta ti ja znam.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Posto sam profesionalni muzicar a amaterski fotograf mogu da dam svoje vidjenje tog poredjenja.
Ako bih fotografiju naplatio 100e za muziku bih trazio 1000e. Po coveku.
Od prilike da je to odnos ulozenog napora.

Naravno, u realnosti su te cene od prilike 10x manje.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pa zato sto si amaterski fotograf, da je obrnuto sigurno bi odnos bio drugaciji jer bi ulozio vise truda/vremena, jel tako? Zato i kazem da je previse individualno i siroko da bi se tek tako sopale cene i omalovazavala fotografija kao oblast.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Pa nije bas tako. Kad si profi fotograf treba ti manje vremena, jer ces umesto 500 fotografija ispaliti 200-300 i mnogo vise upotrebljivih. Mi amateri se stalno vracamo na ekran, pa gledamo sta smo uradili (gde smo pogresili). Onda takodje sama obrada brze ide sto vise iskustva imas, mnogi profesionalci za ta vencanja koriste presete itd.
Dok je za muziku to konstantno, repertoar od ~150 pesama od cega na svakih 2-3 meseca izbacis jedno 30-40 i zamenis ih novim. Konstantne probe, odrzavanje forme, ulaganje u opremu koja je usput kabasta za prenosenje i podjednako skupa, a nekad i skuplja od fotografske. Na sve to uracunaj da treba da se organizujes za svaku probu i svirku sa jos cetvoro-petoro-sestoro ljudi koji imaju svoje zivote, decu, poslove i da pritom imas dobru radnu atmosferu. A kao fotograf radis sam...manje ljudi-manje problema.

Ne kazem, ima fotografa koji razbijaju i zasluzuju mnogo para za svoj rad, ali muzika u odnosu na digitalnu fotografiju je mnogo kompleksnija umetnost.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sve zavisi kako se šta posmatra. Rođeni brat se profi bavi fotografijom pa znam mnogo toga iz prve ruke. Kako god, svaka roba ima svoga kupca i naći će posao i onaj što radi za 20e i onaj što radi za 200e. A na klijentu je da odluči šta želi.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori