Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
Kaze informer, Hrvati ljubomorni, hoce da nas zavade sa bracom Rusima. Ja im verujem. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nisu mi uopšte trn u oku. Ako pratiš recimo temu o satovima video bi da su mi ruski i sovjetski satovi skoro pa omiljeni. Smeta mi svako ko se dira kroz džep na Putina. Isto mi smeta svako ko se dira na Trampa, mada je broj ovih prvih drastično veći.HKS napisao:Nikad nisu imali S300, kupili su od Ukrajinaca samo ove cevi. I laik vidi da su fiksirane. MiG21 je isto od Ukrajinaca nabavljen. Kalasnjikovi iz Istocne Nemacke i Madjarske.
Urose ne znam zasto, ali koliko vidim Rusi su ti veliki trn u oku.
Sent from my m2 using Tapatalk
Edit: Čak bih sebe odredio kao rusofila. To bi mi bila medju top tri turističke destinacije. Volim njihovu kulturu, rado čitam o njima, ali mi je žao koliko taj narod pati poslednjih 15ak godina, skoro da nije ni prestajalo nikada. Poslovno sam u kontaktu sa nekoliko imućnijih rusa sa kojima sam imao priliku da razgovaram o situaciji tamo.
Smešno mi je vozdizanje ruske vojne suprematije, a njima pola raketa iz Kaspijskog mora za Siriju padne samo od sebe na putu preko Irana.
I možda rusi nisu prodali hrvatima S300, ali nama su ga dali već tri puta za poslednjih 20 godina.
RN3 Pro via TT
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Taj narod (uslovno rečeno) pati bar (evo još malo pa) 100 godina, ali to je već neka druga tema.Uroš S. napisao: Volim njihovu kulturu, rado čitam o njima, ali mi je žao koliko taj narod pati poslednjih 15ak godina, skoro da nije ni prestajalo nikada.
Širim haos!
Patili ili ne, nit smrde nit mirisu. Svi su krsili embargo o zabrani izvoza u hrvatsku pocetkom devedesetih. Neki su javno priznali, neki nikad nece - crna berza uz masan profit, ko je lud da sta priznaje. I kojima je pala na pamet ta ideja, sad mirise ljubicice odozdo.
Sent from my Sony XPERIA
Sent from my Sony XPERIA

Urose kako ja i ti mozemo znati koliko je njima raketa palo u Kaspijsko jezero/more?
Ili sad Amerikancima kad su tukli po onoj bazi? Jedni kazu ovo, drugi ono, a mi nemamo nikakvog nacina da utvrdimo istinu.
A za taj S300 sto Srbija dobija 50 puta, nisam vidjao da Rusi o tome govore. Mozda Sputnjik, al to je svakako kurton od medija. Nasi novinari i politicari su krivi za te petljanije.
Ili sad Amerikancima kad su tukli po onoj bazi? Jedni kazu ovo, drugi ono, a mi nemamo nikakvog nacina da utvrdimo istinu.
A za taj S300 sto Srbija dobija 50 puta, nisam vidjao da Rusi o tome govore. Mozda Sputnjik, al to je svakako kurton od medija. Nasi novinari i politicari su krivi za te petljanije.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Naravno. Naš SDPR je decenijama debele pare zarađivao od takvih poslova, može se samo naslutiti kako li je kod jačih igrača.Cica Maca napisao:Patili ili ne, nit smrde nit mirisu. Svi su krsili embargo o zabrani izvoza u hrvatsku pocetkom devedesetih. Neki su javno priznali, neki nikad nece - crna berza uz masan profit, ko je lud da sta priznaje. I kojima je pala na pamet ta ideja, sad mirise ljubicice odozdo.
Sent from mTalk
Širim haos!
Ali Ameri nudili ni manje ni više nego F-15...methane.master napisao:[url=http://www.blic.rs/5fe3ttl]Rusija razocarana hrvatskom. Dali smo vam S-300 uoci Oluje da obuzdate

nikaragva napisao:To je LAZ!
Možda se vas dvojica šalite, ali upravo je tako. Hrvati su dobili zadatak da ovakvim tekstovima izazivaju kod Srba konfuziju i anti-rusko raspoloženje. Naravno da je u SSSR-u koji se raspadao bilo raznih trgovaca oružjem, koji su koristili haos za brzo bogaćenje. Ali ni Rusija, ni Ukrajina nisu kao države stajale iza naoružavanja Hrvatske. I u slučaju Amerike, koja se u priču uključila kasnije, to su bili polu-privatni aranžmani između pojedinaca iz CIA i novih hrvatskih vlasti, uz posredovanje hrvatske emigracije. Jedina država koja je javno i zvanično naoružavala Hrvatsku je Nemačka. Davali su im razno ex-DDR oružje, od pušaka do teške artiljerije. Koji su motivi Nemačke, i otkud toliki animozitet prema Srbima koji traje već 100 godina, možemo diskutovati, ali da ne širim priču.Dusan napisao:Kaze informer, Hrvati ljubomorni, hoce da nas zavade sa bracom Rusima. Ja im verujem.
MiG-ovi 21 koje ima Hrvatska su došli od nekog trgovca iz Ukrajine. Ne znam ko ih je tamo remontovao i spremio za prodaju, ali sklepani su od raznih delova. Neki su, uz ćirilične SSSR natpise imali i latinične na francuskom, od primeraka koji potiču iz Alžira. Za lansirne cevi S-300 ne znam da li su iz Rusije ili Ukrajine, ali znalo se i tada da sistem nije kompletan. Vojska SRJ nije reagovala na proterivanje Srba iz Hrvatske, jer je zvanična politika SRJ bila da ne učestvuje u sukobima u B&H i Hrvatskoj. To je važilo još od povlačenja JNA iz tih republika 1991. i 1992. godine.
Ђенерал Јанковић
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
džabe, naša ljubav prema ruskoj ljubavi je jača od hrvatskih trolova...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Dobijes dobro imanje za dzabe
Ono more kod Severne Koreje će uskoro biti toplo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Cuj toplo! Ma, uskoro ce ono i da sija u mraku pored svih silnih usijanih glava.
Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk

Kad već pomenu Koreju, setih se da Korejski rat još nije zvanično završen, već je samo potpisano primirje pre 60 godina.

Ђенерал Јанковић
Polako Snork. Sovjetski piloti jesu leteli u Koreji, avioni sa korejskim oznakama, pretezno poletali na zadatke iz Kine. Nije bilo dobrovoljaca, piloti su slani kako bi stekli borbeno iskustvo. Malo detalnjije sa jedne druge adrese.
[URL]https://www.mycity-military.com/Ostalo- ... .html/[URL]
Okrsaji u vazduhu su bili redovna pojava tokom pedesetih godina. Kulminacija svega toga je bila obaranje KAL007.
Vijetnam,... Znam da je bilo savetnika koji su bili u Vijetnamu, ali jos nisam cuo da je neko iz RedAirforce-a leteo na misijama. Ni kao zvanicni pilot, niti kao placenik (
) .
[URL]https://www.mycity-military.com/Ostalo- ... .html/[URL]
Okrsaji u vazduhu su bili redovna pojava tokom pedesetih godina. Kulminacija svega toga je bila obaranje KAL007.
Vijetnam,... Znam da je bilo savetnika koji su bili u Vijetnamu, ali jos nisam cuo da je neko iz RedAirforce-a leteo na misijama. Ni kao zvanicni pilot, niti kao placenik (