Ratna tehnika
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Re: Ratna tehnika
Devetke su u pitanju...
Nećemo mi nikad uzeti Su 27 niti bilo šta iz te lige, pre svega, jer nam je potpuno nepotreban.
29tka je skroz dobar izbor i treba ići na tu loptu.
Vrlo dobro bi bilo sa ex yu državama obnoviti proizvodnju modernizovanog G4. Danas je to moguće tehnički. Politički već ne znam.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
29tka je skroz dobar izbor i treba ići na tu loptu.
Vrlo dobro bi bilo sa ex yu državama obnoviti proizvodnju modernizovanog G4. Danas je to moguće tehnički. Politički već ne znam.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
ne bi ja tako lako odbacivao su- 27, znam da ga je tesko imati, ali je mocna stvarcica kada imas i znas da ces imati neki konflikt sa nekim mocnijim protivnicima, , avion ima ogroman takticki radijus, iz naseg ugla na primer moze da pogodi brod na jadranu ili awaks u sloveniji..., e sad posto nemamo neprijatelje vise, jel, ne treba nam (pricam o su-27sm, ili su 30)

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
29-ke su ok. Mada, ne bi bilo lose da uzmu i nekoliko SU-27. F-16 je dobar izbor takodje rekao bih, nisu skupi sad a dobri su avioni.
Previše je to ambiciozno u vreme kad vojska nema leba da jede. 29tka je poznat teren. Prešaltovati se na nešto sasvim novo i totalno nekompatibilno je previše krupan zalogaj za nas.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
F-16 je ok izbor ali kao sto kaze nidza prelazak na neki drugi tip je preskupa igranka za nas. Zakasnilo se za tako nesto..
- H4wkeye
Da, nazalost. Tako da 29 je tu najlogicniji izbor.
Zasto nazalost, da nije bolji od 29ke?
Sent from my m2 using Tapatalk
Sent from my m2 using Tapatalk
- H4wkeye
Trebalo bi da su isti, ali ako se ne varam F-16 se vise oslanja na elektroniku a 29-ka malo vise na mehaniku.
Cuj 29ke su "ok"H4wkeye napisao:29-ke su ok. Mada, ne bi bilo lose da uzmu i nekoliko SU-27. F-16 je dobar izbor takodje rekao bih, nisu skupi sad a dobri su avioni.
Pa ne uzimaju polovna auta hahah

Nema tu biranja, daj sta das....
Citam ovde zadnjih par stranica, cast izuzecima, ali ovo je sve kako mali Perica dozivljava ratnu avijaciju i pvo 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Da li je nabavka točka i rakete i remont sa slanjem cele letelice u drugoj državi isto? Ne bih baš rekao. Da, može bas ovo sto sam rekao. Možeš da ukradeš Q7 u inostranstvu i registruješ ga ovde regularno i voziš celog života ali nećeš nikada moći da izadjes iz zemlje. Nema roming. Ta relacija bukvalno.Mladen7 napisao:Ti kažeš nisu mogli i to je kao da je zapisano u kamenu, pa vrhUroš S. napisao:Nisu mogli. Neće niko da ti da potvrdu ako je sumnjivo poreklo airframea, prekucavani brojevi itd. Zato i stoje što im je istekao resurs 2010. a nemoguće ga je legalno produžiti jer nema adekvatne prateće dokumentacije za letelice.![]()
Znači da rezimiramo ,mogli su se nabaviti kompletni MI-24 pod sankcijama, to je hteo neko da isporuči ,ali nemogu delovi da se nabave. -Potpuno netačno.
Ne bi bilo legalno ali dosta toga u tim poslovima i nije tako, a i mi kao zemlja nismo izuzetak, za to jesi u pravu.Opet netačno ili vrlo konfuzno. Kao saopštenje partiskog komesara.Uroš S. napisao: Pritom ovo nije povoljno, kako nam je prezentovano u javnosti. Komentarisalo se i ovde i na drugim mestima. Dovoljno je pogledati ekipu koja 'navija' za ovaj dil da bude jasno da to nije dobra kupovina. Tipa Lažanski i slični Vučićevi plaćenici i neznalice. Lik čita Wiki pred emisiju u kojoj je gost.
Komentarisao ko, neki veliki stručnjak, da je nepovoljno. Rekao ti i još par ljudi .To bi trebalo biti validnija procena od ljudi koji su godinama u tim vodama, izvini ali je besmisleno. Može da ti se ne dopada nečija politička opredeljenost ali da se to povezuje sa nečijim znanjem je prilično divljački, ni meni se neke stvari ne dopadaju(slično kao i tebi) ali zaista ne mogu da nekoga okarakterišem odjednom kao neznalicu jer mi se ne dopada negov politički izbor.
Bilo šta da se nabavlja tj da se dobiju avioni, ali da se radi remont dizanje na viši standard- zatim da se kupe kompletni rez delovi za sledeći, i ozbilna količina raketa košta dosta .
Šta god i od koga god da se nabavlja.
Po jednom avionu sve ove druge radnje i nabavke prelaze cenu samog polovnog aviona.
Što se tiče javnog interesa i ostalih pravnih pojmova u to nisam upućen i to neću komentarisati, ali znam kako pravnici kada hoće mogu svašta da ispeglaju da bude ok.
Mogu da cenim nekog ko nema političko opredeljenje, već je bio trbuhozborac svake vlasti i pričao šta mu se kaže za pare, još od Slobe. Ozbiljni ljudi mu se smeju oduvek. Deda mi je proveo na Dvini i Nevi radni vek, bio nekoliko puta na gadjanjima u SSSRu, obucavao libijce u Libiji i iracane u Iraku za te iste sisteme, i par puta ga je slušao kada je pričao o tim i sličnim sistemima kaže da je neverovatna količina besmislica koju je izgovorio. Ono što nije besmislica piše na Wikipediji.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nije da mi je tema u sferi interesovanja ali me zanima, šta bi nam značili jedan, tri ili pet navedenih Suhoja ako znamo po kakvom principu nas je alijansa napadala '99. godine?
Da preformulišem, da li bi nam ti Suhoji garantovali bezbednost u bilo kom aspektu borbe?
Sent from my Le X821 using Tapatalk
Da preformulišem, da li bi nam ti Suhoji garantovali bezbednost u bilo kom aspektu borbe?
Sent from my Le X821 using Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja kao građanin ne smem da ćutim za bilo koji ugovor koji mora biti javan a čiji se detalji kriju pod objašnjenjem da je to neophodno. Cena od 180-240 miliona može da bude jeftina a može da bude i mnogo naduvana. A mi ne znamo šta u nju ulazi. Obavezni smo da saznamo i da ne dozvolimo takav tajni ugovor bez objašnjenja. Neće biti prvi tajni ugovor ali to nije opravdanje da se ćuti. Posebno u situaciji kada se bolesna deca leče sms porukama a radnici bese jer im nisu plaćeni doprinosi i platu nisu dobili 15 meseci a odeljenja zdravstva ostaju bez ijednog lekara. U toj situaciji nabavka Migova ne sme da bude prioritet. Posebno ne tajnovita.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Prvo ,cenim tvoj stav jer pre svega deluje da veruješ u to.
Kapiram za relaciju, ali podrazumevvao sam nabavku delova i remont ovde. Mada je to svakako vrlo verovatno nemoguće jer su sada kompletno za prodaju po kg.
Što se Lazanskog tiče ima elemenata toga što pišeš, ali nije on neki faktor u svemu tome, on je samo TV prezenter nečega,a nije ni jedini. Neke stvari koje je pričao(ne samo za RViPVO) ne bi karakterisao kao lupanje a realno verovatno je najkompletniji ratni izveštač/komentator u regionu.
Pre svega sam mislio na aktivna lica u vrhu RViPVO i min odbrane jer su oni i pokrenuli.
Što se tiče ekonomskog stanja i nabavke bilo čega, naglašavam bilo čega, tu imam drugačije viđenje.
Ova zemlja, pa i SRJ dugo ništa vredno od tehnike nije kupovala a sve to o čemu pišeš je postajalo sve lošije i zdravstvo i gomila dr stvari i sistemskih problema koji su stvarno brojni ,to valjda svako vidi. Međutim sve je išlo na dole a novac se nije trošio na naoružanje, čak i kada su svi ratovi postali prošlost. Tako da nabavku bilo aviona ili dr sistema ne vidim kao glavni problem, pre svega zaustavljanja propadanja a onda nadam se boljitku u društvu.
Cena jeste problematična u ovom trenutku, šta košta toliko? Remont+modernizacija+rezervni delovi+raketa za koliko aviona. Da li za 6 ili i za 3(jednoseda koje imamo), ili i za 12 koje bi Belorusija trebala pokloniti. To bi bilo dobro da se razjasni, to slično razmišljamo.
@nuk Grubo rečeno bi. Bili bi platforma sa koje je moguće dejstvo na mnogo većim daljinama, u odnosu na avione kojima je SRJ raspolagala.
Međutim i ono što smo imali je bilo neispravno/poluispravno, čak i sam način korišćenja u taktičkom smislu mnogi dovode danas u pitanje.
Kapiram za relaciju, ali podrazumevvao sam nabavku delova i remont ovde. Mada je to svakako vrlo verovatno nemoguće jer su sada kompletno za prodaju po kg.
Što se Lazanskog tiče ima elemenata toga što pišeš, ali nije on neki faktor u svemu tome, on je samo TV prezenter nečega,a nije ni jedini. Neke stvari koje je pričao(ne samo za RViPVO) ne bi karakterisao kao lupanje a realno verovatno je najkompletniji ratni izveštač/komentator u regionu.
Pre svega sam mislio na aktivna lica u vrhu RViPVO i min odbrane jer su oni i pokrenuli.
Što se tiče ekonomskog stanja i nabavke bilo čega, naglašavam bilo čega, tu imam drugačije viđenje.
Ova zemlja, pa i SRJ dugo ništa vredno od tehnike nije kupovala a sve to o čemu pišeš je postajalo sve lošije i zdravstvo i gomila dr stvari i sistemskih problema koji su stvarno brojni ,to valjda svako vidi. Međutim sve je išlo na dole a novac se nije trošio na naoružanje, čak i kada su svi ratovi postali prošlost. Tako da nabavku bilo aviona ili dr sistema ne vidim kao glavni problem, pre svega zaustavljanja propadanja a onda nadam se boljitku u društvu.
Cena jeste problematična u ovom trenutku, šta košta toliko? Remont+modernizacija+rezervni delovi+raketa za koliko aviona. Da li za 6 ili i za 3(jednoseda koje imamo), ili i za 12 koje bi Belorusija trebala pokloniti. To bi bilo dobro da se razjasni, to slično razmišljamo.
@nuk Grubo rečeno bi. Bili bi platforma sa koje je moguće dejstvo na mnogo većim daljinama, u odnosu na avione kojima je SRJ raspolagala.
Međutim i ono što smo imali je bilo neispravno/poluispravno, čak i sam način korišćenja u taktičkom smislu mnogi dovode danas u pitanje.