Računari
Re: Računari
Pomislih da si testirao internet na telefonu 3G.
Jel imas sifru na ruteru ? Da se nije neko od komsija zakacio ?
Jel imas sifru na ruteru ? Da se nije neko od komsija zakacio ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Zovi operatera, to su smesne brzine.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Isti paket i kod mene, već 3 meseca vodim borbu sa njima. Prvo su mi rekli da ruter ne podržava tu brzinu??? Onda su mi rekli, dva puta, da mogu preći na manji paket jer oni ne mogu da isporuče tu brzinu. Sve razgovore sa operaterom imam snimljene srećom. Neverica
Naveče je nemoguće koristiti net, a tv kanali seckaju kao blesavi.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Naveče je nemoguće koristiti net, a tv kanali seckaju kao blesavi.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Jedno mi nije jasno, kada merim sa moba Wifi sa rutera MTS sada ispada http://www.speedtest.net/result/a/2791511688 a sa desktopa na isti ruter kablom onda je 5.77/1.98 ping 16ms?
U cemu je caka, ispada da kabel gusi ruter
Smart LG mi je takodje povezan na Wifi istog rutera, aplikacije na njegovom Web-osu pokrecu se bez problema, YT takodje tečan.
U cemu je caka, ispada da kabel gusi ruter

Smart LG mi je takodje povezan na Wifi istog rutera, aplikacije na njegovom Web-osu pokrecu se bez problema, YT takodje tečan.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Da nemaš neku štetočinu na računaru? Sinhronizacija google drive ili nekog sličnog servisa? Otvori task menadžer, prebaci na network tab i vidi koliko saobraćaja imaš kada ne radiš ništa na internetu. Možda na računaru imaš nešto što u pozadini priča sa Internetom?
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Auuu u pravu si, u network tabu bi Skype da radi
(crkao mi XP pa je serviser pre mesec dana instalirao 7icu a i pride Skype, nisam ni obracao paznju da je aktivan).
Obrisao Skype i sada je 43.36/1.98 ping 25

Obrisao Skype i sada je 43.36/1.98 ping 25
Nek' ide zivot.

- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
ja se ne bunim, dobijem po nekad, nekad izgubim
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
novi je pocetak svaki novi dan
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Odličan kuler.. Nisi razmišljao da uzmeš neko vodeno hlađenje?Xepoj87 napisao:Nek' ide zivot.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Uf, baš je skupa ova Noctua. Ne bavim se klokovanjem ali sam počeo da razmišljam o zameni stock kulera zbog buke. Na idle se ne čuje, ali je dovoljno da jedno jezgro radi na max pa da smeta box kuler na i7. Ali me smara zamena, ne rastura mi se pola kompa zbog toga.
Jesam, ali su bas bucni, a i jedino vodeno koje me zanima je h115i, a on je i dosta skuplji od ovog i dosta bucniji.Ikac napisao:Odličan kuler.. Nisi razmišljao da uzmeš neko vodeno hlađenje?Xepoj87 napisao:Nek' ide zivot.
Drugo, skontao sam da mi je govno primerak procesora, pa iznad 4.6 Ghz mogu da sanjam sa nekim normalnim naponom na kome bih pustio da procesor radi 24/7, a ja ne gasim komp nikada.
Zavrsih montazu i mogu reci da kuler sabija.
Dakle, ne cuje se na 100% rada.
E sada, posto zbog visokog hladjenja na ram memoriji, nisam mogao da namestim push setup, vec pull (kuleri su sa druge strane hladnjaka, da uvlace vazduh kroz hladnjak), pojavilo mi se zujanje. Vidim na netu da je to jednostavno tako i da kuler mora da se postavi u push konfiguraciju.
Sreca je da imam ovo, meni licno nakbolje kiciste, sa zvucnom izolacijom, pa to jako malo cujem.
Posto kuler moze da se namesti i vodoravno orijentisan, tako moze da mi stane u push varijanti i taman imam 2 hladnjaka koji gore izvlace vazduh, pa cu ga tako i namestiti najverovatnije.
Grujicu, gledaj kulere koji dolaze sa silent kulerima i da imaju minimum 4 heatpipe-a. Moja preporuka bi bila da kupis Lc Power cc120 i da zamenis njegov kuler za neki bolji silent noctua kuler.
Pogledas odnos protoka vazduha i buke, pa nadjes najbolji kuler.
Cc120 kosta 20e i das jos 15 za kuler i eto ti za 35e ultra tihi kuler, koji pritom i jako solidno hladi, dovoljno da bude najbolji kuler do 50e.
Ovo je moja preporuka silent kulera:
https://www.quietpc.com/nf-s12a-flx
A evo ti i test kulera, protok i buka:
https://www.quietpc.com/120mmfans

Evo zujanja o kojem pricam:
http://www.youtube.com/watch?v=UdmmLj9A1qQ
Mozda je pogresna tema, ako jeste zamolio bih admina da premesti. Zna li neko gde mogu da nabavim multi ecu scan? Probao sam sve torrente i slicno.
Сад му није ништа...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Baš bi se smorio da puknem toliko za kuler sa idejom da bude silent, a da zuji. Moja kućišta (Fractal Design, 2 različita modela) ne izoluju baš nešto. Vidim da je to sa kulerima velika jebada, zavisi od memorije ili grafičke kako može da se okrene i namesti, i da odprilike vidiš pravo stanje tek kad kreneš da ga montiraš. Imam radnju odmah u istoj zgradi gde mi je ofis, svratiću da vidim šta mogu da nabave i da li oni mogu da ga montiraju.
Inače 99% vremena mi je CPU na idle, bar taj na poslu. To dok kompajlira potraje par sekundi i tu ni ne stigne da se zagreje. Tako da kad čujem ventilator odmah dižem task manager da vidim koji proces se zakucao. Možda to nije ni loše, da je silent ne bi ni primetio
Inače 99% vremena mi je CPU na idle, bar taj na poslu. To dok kompajlira potraje par sekundi i tu ni ne stigne da se zagreje. Tako da kad čujem ventilator odmah dižem task manager da vidim koji proces se zakucao. Možda to nije ni loše, da je silent ne bi ni primetio

Nije strasno zujanje, pogotovo sto zuji samo kada sam u igri, a onda i ne cujem od zvucnika 
Svakako cu ga okrenuti na gore, jer je ovaj treci Noctua hladnjak 12cm, pa ne moze da izbaci vazduh od ove dve 14ice i ako je njihova najjaca 12ica u pitanju.
Planiram da gornje 2 12ice zamenim 14icama, pa cu tada i da okrenem kuler.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Svakako cu ga okrenuti na gore, jer je ovaj treci Noctua hladnjak 12cm, pa ne moze da izbaci vazduh od ove dve 14ice i ako je njihova najjaca 12ica u pitanju.
Planiram da gornje 2 12ice zamenim 14icama, pa cu tada i da okrenem kuler.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.