Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Zar nije preporucljivo ne sipati bas do kraja,to cigansko pljuckanje do cepa, zbog pritiska ili tako necega,ne secam se tacno?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
To je na benzincima...
Svejedno ce dok drugi budu doruckovali on preci vec 600 km... I ja uvek, ali uvek kad sipam pun sipam do cepa... Desilo se jednom caletu da se vracao s puta, pre xx godina, bio je sudar u Madjarskoj, napolju -15, auto je radio 8-9 sati u mestu dok se put nije rascistio i nije nastavio put. Pred pumpu je stigao skoro na isparenjima... A na dizelu 5 litara vise moze vrlo da posluzi... + sto me smara da idem stalno na pumpu... Ovako se vratim za Bg, pa perem auto i sipam gorivo, ne moram usput da razmisljam... A povecanje autonomije nikome ne skodi...
sto se toga tice, ne bi mi smetalo ni da je rezervoar 100 litara
Lik sa Sprinterom koji vozi za nas je uzeo iz Nemacke putnicki sa 18 sedista, ima povecan rezervoar na 120 litara (100 je fabricki).
Svejedno ce dok drugi budu doruckovali on preci vec 600 km... I ja uvek, ali uvek kad sipam pun sipam do cepa... Desilo se jednom caletu da se vracao s puta, pre xx godina, bio je sudar u Madjarskoj, napolju -15, auto je radio 8-9 sati u mestu dok se put nije rascistio i nije nastavio put. Pred pumpu je stigao skoro na isparenjima... A na dizelu 5 litara vise moze vrlo da posluzi... + sto me smara da idem stalno na pumpu... Ovako se vratim za Bg, pa perem auto i sipam gorivo, ne moram usput da razmisljam... A povecanje autonomije nikome ne skodi...
sto se toga tice, ne bi mi smetalo ni da je rezervoar 100 litara

Lik sa Sprinterom koji vozi za nas je uzeo iz Nemacke putnicki sa 18 sedista, ima povecan rezervoar na 120 litara (100 je fabricki).
Mercedes ako se ne varam za sve modele od C klase,pa na gore ima doplatu za veci rezervoar ako zelis...
Jbg,ako tako razmisljas,mogao je biti jos 3 sata zaglavljen,mogao je biti 50km dalje od pumpe
Jbg,ako tako razmisljas,mogao je biti jos 3 sata zaglavljen,mogao je biti 50km dalje od pumpe

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Naravno da je mogao... Ali od viska goriva glava nikad ne boli...
Desava mi se x puta da ne stizem da stanem na pumpu iz milion razloga... Tad sam vrlo hepi sto mi auto malo trosi i sto ima veliki rezervoar... Da se vozam samo u lokalu, pa da me boli uvo, imam pumpu u bg na svaka 2 km...
Ima Merc doplatu, 10 litara vise... Samo sto ne kupujem nov Mercedes...
Desava mi se x puta da ne stizem da stanem na pumpu iz milion razloga... Tad sam vrlo hepi sto mi auto malo trosi i sto ima veliki rezervoar... Da se vozam samo u lokalu, pa da me boli uvo, imam pumpu u bg na svaka 2 km...
Ima Merc doplatu, 10 litara vise... Samo sto ne kupujem nov Mercedes...

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Da malo korigujem podatke sa bord compa:
8.2 po bordu, 171.6km pojate-bg - 1:29, avg 114km/h, auto opterećen,ništa preterano, normalno.... A 15l sipano posle još nešto sitno vožnje po gradu, baš da vidim razliku u odnosu na bord comp. Dakle oko pola litre laže. Doduše, laže i brzinu - na 155 km/h je 148-9 po GPS-u.
Posle 4700km, prosek 8.1
8.2 po bordu, 171.6km pojate-bg - 1:29, avg 114km/h, auto opterećen,ništa preterano, normalno.... A 15l sipano posle još nešto sitno vožnje po gradu, baš da vidim razliku u odnosu na bord comp. Dakle oko pola litre laže. Doduše, laže i brzinu - na 155 km/h je 148-9 po GPS-u.
Posle 4700km, prosek 8.1
Boringly average, but also perfect for school run mums
slicno trosi i RS pri tim trenutnim brzinama...dag81 napisao:Ja juce odvozao Passata 1.8TSI DSG nekih 80km, prosecna potrosnja 9.5l. Nisam ga nesto cepao, vozio bebu, pa je brzina bila 120-140.
Uglavnom neke trenutne potrosnje(tempomat) 110km/h~7.7, 120~8.3, 130~8.7 140~9.3-4, 150~ blizu 10l tacno je na 3.000rpm pri 150.
Mlooogoo. Prosecna brzina 86 km/h.
mislim da taj pasat trosi vise nego sto bi trebalo, posto sam poredio mog klija i akorde ( dakle klasu tog pasata ) 2.0 i 2.4 i oba trose znacajno manje pri 120-150kmh konstantne brzine...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Diskusija o promeni stepena prenosa: viewtopic.php?f=15&t=888&start=45
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Kia Ces'd SW 1.6 crdi 115ks 6 brzina: 600km magistralne voznje do CG, troje putnika, klima sve vreme, prosecna brzina 62km/h, prosecna potrosnja 4.8L.
Kad sam ja prosle godine vozio potrosnja je bila 4.2-4.3L.
Kad sam ja prosle godine vozio potrosnja je bila 4.2-4.3L.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Evo jutros sam merio moju relaciju ali preko Plavih Horizonata. Nista se ne dobija, cak se i gubi, iako nema nijednog semafora!
Elem, prosecna brzina mi je cak manja 40,2 umesto onih 44 iako sam zgazio kod Zmaja na 130kmh (sve po GPS-u). Takodje, ima 14km umesto 12,9 i umesto 16 vozio sam 19 minuta.
Stvar je u dosta lezecih, idu autobusi, kamioni, milioni cigana sa svojim motorima, puno pesaka...
Tako da ostajem pri staroj ruti.
Elem, prosecna brzina mi je cak manja 40,2 umesto onih 44 iako sam zgazio kod Zmaja na 130kmh (sve po GPS-u). Takodje, ima 14km umesto 12,9 i umesto 16 vozio sam 19 minuta.
Stvar je u dosta lezecih, idu autobusi, kamioni, milioni cigana sa svojim motorima, puno pesaka...
Tako da ostajem pri staroj ruti.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
drugari, voleo bih da mi ( bmw-ovci posebno i to ovi sa poslednjim generacijama auta ) prokomentarisu ovu izjavu o potrosnji serije 3, 328i ( ovaj novi turbobenzinac sa 245ks ) -
"Prosecna potrosnja van grada nece biti 5l osim ako ga u jednom cugu ne vozis od pumpe do pumpe 100km i ne predjes 130km/h. "
dakle, ako izvezes 328i van grada i ne predjes 130kmh trosice 5l...
floyd posebno me zanima tvoje misljenje posto vozis isti auto samo sa dizel motorom i u toku si generalno sa 328i...
"Prosecna potrosnja van grada nece biti 5l osim ako ga u jednom cugu ne vozis od pumpe do pumpe 100km i ne predjes 130km/h. "
floyd posebno me zanima tvoje misljenje posto vozis isti auto samo sa dizel motorom i u toku si generalno sa 328i...
Po specifikaciji njemu je potrošnja - 8.2/5.2/6.3 l/100km urban/extra-urban/combined
Mislim da u realnim uslovima na autoputu i da se najviše potrudiš ne bi mogao da spustiš ispod 6. Barem niko na spritmonitoru nije uspeo.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Mislim da u realnim uslovima na autoputu i da se najviše potrudiš ne bi mogao da spustiš ispod 6. Barem niko na spritmonitoru nije uspeo.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Cuo sam za duplu negaciju, ali za trostruku...dragan napisao:"Prosecna potrosnja van grada nece biti 5l osim ako ga u jednom cugu ne vozis od pumpe do pumpe 100km i ne predjes 130km/h. "

ma to obaska...
@ftj - i ja sam bukvalno isto to rekao. moja prognoza je bila izmedju 6 i 7 litara, normalne voznje na otvorenom uz to da ne ides preko 130kmh...
pri samih 130kmh verujem da trosi 6,5-7l...
naravno, to je za auto sa tim performansama izuzetan rezultat, ali da trosi 5l niko ne bi uzeo dizel pored njega...
@ftj - i ja sam bukvalno isto to rekao. moja prognoza je bila izmedju 6 i 7 litara, normalne voznje na otvorenom uz to da ne ides preko 130kmh...
pri samih 130kmh verujem da trosi 6,5-7l...
naravno, to je za auto sa tim performansama izuzetan rezultat, ali da trosi 5l niko ne bi uzeo dizel pored njega...
dragan napisao:drugari, voleo bih da mi ( bmw-ovci posebno i to ovi sa poslednjim generacijama auta ) prokomentarisu ovu izjavu o potrosnji serije 3, 328i ( ovaj novi turbobenzinac sa 245ks ) -
Mogu da probam da na osnovu mog auta dam neki zakljucak.
Jednom prilikom sam ga vozio otprilike tako kao sto je opisano, zapravo mislim da tu fali i ne ubrzavati naglo i minimalno koristiti kocnicu...
Uglavnom, isao sam do Ciriha, i iz nekog razloga mi doslo da vidim koliko najmanje moze da trosi... Vozio sam ga bas laganao, potpuno po ogranicenjima, dakle ne preko 120, ovde je inace na pola autoputa 100, na nekim delovima bilo je i 80 pa i 60, dakle bas bas maksimalno smor voznja

Takodje znam da LCI model 325 xDrive sa 3l motorom trosi oko 20% manje, i kolega mi kaze da on kad ga normalno vozi po autoputu ima oko 7l potrosnju, dakle nekom smor voznjom (kakvu sam opisao) bi isterao oko 6l.
I na kraju dolazimo do novog 328i (bez xDrive!, dakle samo zbog toga trosi 10% manje), manji motor, turbo, savremenija tehnika, sigurno je ekonomicniji odakle sledi da potpuno verujem da moze da trosi 5l sa gore opisanom voznjom (sto je on sto fabrika kaze, a kod mene su ispostovali). Takodje, ono sto je jos bitnije je da on sa normalnom voznjom na autoputu je oko 6l sigurno (nemoj sad neko da krece u raspravu sta je normalna voznja, sta ako je u nemackoj i sta ako nego vozi 180...).
Sve u svemu, pomenuo si i ono o cemu ja razmisljam, ima li smisla uzeti dizel pored njega, rekao bih da nema al kad bi zanemrili pocetnu razliku u ceni od oko 4000e koliko je 328i skuplji od 320d... Sve u svemu 328i bi sigurno bio moj izbor.
Dragane, ne bih znao sta da kazem za taj komentar...malo mi je nerealno ali opet nemam iskustva pa ni pravo da sudim.
Mnogi vozaci benzinaca se trude da dokazu da je razlika u potrosnji benzinaca i dizela zanemarljiva a opet s'druge strane razvoj i prodaja dizel motora cak i kod jako skupih automobila samo napreduje.
Ono sto sam siguran je da TB i TD u nekim idelnim uslovima verovatno trose priblizno ali koga briga za idealne uslove kad retko ili nikad vozis tako
Ja sam kod mene jednom iz zahebancije resetovao BC i krenuo na jedan put cca 300km (95% autoput)...voznja je bila krajnje opustena po propisima, bez potapanja gasa i sl. i dobio prosek od 4.4l ali se ulaskom u grad situacija brzo promeni.
Ja mislim da je sve ispod 8l u proseku za 328i krajnje nerealno...da ga ja vozim kao sto vozim moj bilo bi to i 9
Kod mene je trenutni prosek 5.9l jer je od onda kad sam okacio onu sliku sa 5.1l bilo dosta voznje po planinanama i gradu.
Ja racunam da je realna potrosnja za moj cca 6l.
250ks iz 2.0 motora meni licno ne uliva poverenje...mozda su predrasude u pitanju ali je tako.
Mnogi vozaci benzinaca se trude da dokazu da je razlika u potrosnji benzinaca i dizela zanemarljiva a opet s'druge strane razvoj i prodaja dizel motora cak i kod jako skupih automobila samo napreduje.
Ono sto sam siguran je da TB i TD u nekim idelnim uslovima verovatno trose priblizno ali koga briga za idealne uslove kad retko ili nikad vozis tako

Ja sam kod mene jednom iz zahebancije resetovao BC i krenuo na jedan put cca 300km (95% autoput)...voznja je bila krajnje opustena po propisima, bez potapanja gasa i sl. i dobio prosek od 4.4l ali se ulaskom u grad situacija brzo promeni.
Ja mislim da je sve ispod 8l u proseku za 328i krajnje nerealno...da ga ja vozim kao sto vozim moj bilo bi to i 9

Kod mene je trenutni prosek 5.9l jer je od onda kad sam okacio onu sliku sa 5.1l bilo dosta voznje po planinanama i gradu.
Ja racunam da je realna potrosnja za moj cca 6l.
Jedan od glavnih razloga koji me je odvratio od 328i je sto je nov motor, sto je cenom jako blizu 330d (mislim, skuplji je ovaj drugi ali se to manjom potrosnjom na 100kkm ispegla) koji je nesumljivo superiorniji.Laki021 napisao:Sve u svemu, pomenuo si i ono o cemu ja razmisljam, ima li smisla uzeti dizel pored njega, rekao bih da nema al kad bi zanemrili pocetnu razliku u ceni od oko 4000e koliko je 328i skuplji od 320d... Sve u svemu 328i bi sigurno bio moj izbor.
250ks iz 2.0 motora meni licno ne uliva poverenje...mozda su predrasude u pitanju ali je tako.