Dobro veče
Re: Dobro veče
otvori chrome, ctrl+shift+T
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Zahvaljujem!
Ljudi, ne znam gde da pitam, neka me neko uputi na pravi topik...
Ovde sigurno imamo gastosa za 01.05 planiram u Austriju, Gosau seoce kod Halštata. Kojim putem da cepam, vidim da su varijacije preko Mađarske, Zagreb LJubljana i Zagreb Maribor Grac.
I treba li da znam još nešto oko saobraćajnih pravila osim Vinjetu da pazarim?
Ovde sigurno imamo gastosa za 01.05 planiram u Austriju, Gosau seoce kod Halštata. Kojim putem da cepam, vidim da su varijacije preko Mađarske, Zagreb LJubljana i Zagreb Maribor Grac.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Rekao BiH da ti je preko Mađarske jeftinije zbog putarina/vinjeta,a put kao put kroz Hrvatsku i Sloveniju je extra. Za Mađarsku ne znam.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kroz HU je put takodje vrlo dobar.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Čuo sam da su sad velike gužve na HR-SLO, naročito praznicima.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Hajde da jedan "gastos" odgovori "domorocu":Milan napisao:Ljudi, ne znam gde da pitam, neka me neko uputi na pravi topik...
Za taj kraj Austrije samo i isključivo preko Madjarske (auto put im je divota) . Elektronsku vinjetu za HU kupiti odmah na granici (ili online još pre polaska, finija varijanta) pošto su im kontrole jako rigorozne. Isto važi i za A, vinjeta odmah na granici, na prvoj pumpi (Shell) odmah kad se udje u Austriju. Što se saobraćajnih pravila tiče, samo vozi po ograničenju i sve će da bude fino. Stacionarni radari su bukvalno svuda i slikaju najvećim delom otpozadi, tako da i ne primetiš kad te uslikao. U Madjarskoj ima i civilne policije na auto putu, u Austriji jako retko.
Preko HR/Slo je jedna granica više, skuplja putarina i ogavni tunel Karavanke ako se ide preko Ljubljane ili vrlo loš autoput ako se ide preko Maribora, čak sa delom seoske džade. I kao šlag na tortu poslovično gnjavatorski hrvati i slovenci. Jedino je ukupna dužina puta nešto kraća, ali to nema veze, ne stiže se brže zbog svega gorepomenutog.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Hvala ti puno.kragujevac napisao:Hajde da jedan "gastos" odgovori "domorocu":Milan napisao:Ljudi, ne znam gde da pitam, neka me neko uputi na pravi topik...
Za taj kraj Austrije samo i isključivo preko Madjarske (auto put im je divota) . Elektronsku vinjetu za HU kupiti odmah na granici (ili online još pre polaska, finija varijanta) pošto su im kontrole jako rigorozne. Isto važi i za A, vinjeta odmah na granici, na prvoj pumpi (Shell) odmah kad se udje u Austriju. Što se saobraćajnih pravila tiče, samo vozi po ograničenju i sve će da bude fino. Stacionarni radari su bukvalno svuda i slikaju najvećim delom otpozadi, tako da i ne primetiš kad te uslikao. U Madjarskoj ima i civilne policije na auto putu, u Austriji jako retko.
Preko HR/Slo je jedna granica više, skuplja putarina i ogavni tunel Karavanke ako se ide preko Ljubljane ili vrlo loš autoput ako se ide preko Maribora, čak sa delom seoske džade. I kao šlag na tortu poslovično gnjavatorski hrvati i slovenci. Jedino je ukupna dužina puta nešto kraća, ali to nema veze, ne stiže se brže zbog svega gorepomenutog.
Nadam se da ono gastos nisi shvatio uvredljivo, više sam to rekao u šaljivom tonu

Preko kog sajta da vidim za HU vinjetu?
p.s. jel ovo ruta?

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Poslednja izmena od Milan u 22 Apr 2017, 16:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Vinjeta za 10 dana na madjarskoj granici je bila u Novembru 26 eura za Madjarsku i Austriju.Madjarski radari su na nadvoznjacima ,a presretaci pored samog puta cekaju neku budalu da proleti.Put u Austriji je pista,narocito taj deo oko Halstata,meni je cak bilo zanimljivo i da ga stisnem malo jace do te mere da se upalio ESP , jednostavno krajolik i krivine,predivan kraj.
Posetite obavezno zicaru u Halstatu,kosta oko 30 eura,ali je fenomenalan pogled na ceo region i uracunata je tu poseta muzeju soli,posto se pale bas na to najstarije nalaziste soli na svetu.Za divno cudo napravili su super atrakciju od tog muzeja,tako da nije dosadno.
Posetite obavezno zicaru u Halstatu,kosta oko 30 eura,ali je fenomenalan pogled na ceo region i uracunata je tu poseta muzeju soli,posto se pale bas na to najstarije nalaziste soli na svetu.Za divno cudo napravili su super atrakciju od tog muzeja,tako da nije dosadno.
Poslednja izmena od Milos u 22 Apr 2017, 16:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
HU vinjetu mozes da kupis u Srbiji na MOL pumpama. Inace meni se jednom desilo da na pumpi/odmoristu u HU kontrolisu za svako vozilo vinjetu.

Hvala puno svima! Sa obzirom da kroz Mađarsku samo prolazim, ima li smisla uzimati za 10 dana ili da uzmem 2 kraće po ulazu u putu tamo i povratku?
Edit: Aha, sada vidim da je 26e i za HU i za AU... Ok.
Edit: Aha, sada vidim da je 26e i za HU i za AU... Ok.

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Nema krace za HU, 10 dana je najmanje i kosta oko 10e.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Dobro jutro, noć, dan, kako kome.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !