grujicd napisao:Je li znaš da stigneš od Beograda do Ljiga? Par km posle Ljiga je to isključenje na novi autoput, to ne može da se promaši, ima petlja ili kružni tok, sa sve znacima. Sa njega izlaziš blizu Čačka.
U povratku je mrvicu teže pošto znak ne kaže "autoput Beograd" već Ljig, ali ima ona zelena oznaka za autoput pa se po tome vidi. U povratku je to odvajanje brzo posle onog velikog kružnog toka kod Čačka, imaš i par onih malih na obilaznici.
Nabasaću nekako Glavni problem putovanja kroz Srbiju je što fale znakovi putokazi pored puta. Upravo sam skidao nove mape za navigaciju pa mi se pojavio i autoput. Jel moze predlog za neku kafanu usput, za ručak tipa- roštilj ?
Al da rezervišeš prvo u Savincu oko Čačka imaš dosta kafana, ako hoćeš teletinu idi kod Brana ( ili Brane , ispraviće me Peđa ), posle Čačka u Parmencu, preko puta Knjeginje .
Brana, kao prepreka na vodi
Inače, kad smo kod "nema radara preko Žabljaka" - juče jedan na stalku na ulasku u Pljevlja, drugi "ručni" na samom Žabljaku, treći "ručni" je bio na posle Nikšića.
Stavljali smo već lokaciju. Prekoputa je brana. Treba samo obratiti pažnju je objekat nije nešto markantan i velik, a ulaz na parking je iz uličice sa strane . P. S. Toalet je napolju u drugom delu kuće, mora se izaći iz kafane.
Što se ostalih mesta uz magistralu tiče, gde stajem da jedem:
Magnet - Ariljska rampa, Požega. Kuvana jagnjetina je preporuka, mada je uglavnom sve dobro. Mene voćna salata oduševljava cenom/kvalitetom i nikada nije izneverila.
Borova glava - Zora, komplet lepinja, a od prvog maja kreće i pečenje
U povratku:
Roštilj koliba na Beloj zemlji, prekoputa pumpe Knežević (iznad Užica ~7km). Stalno zaboravim naziv, ima neki broj...
Razne lepinje su dobre (komplet, sa prasetinom, sa kajmakom), a i sam roštilj. Nikada ne bih svratio da nisam probao roštilj, uzeli domaćini iz kraja.
Preskočio sam Zlatibor, da se ne skreće sa magistrale. Savinac smo komentarisali. Kada idem iz BGa, preko Topole, u istoj svraćamo u pekaru na doručak, ako je vreme/glad. Jeftina, savim dobra, ružnog imena.
Ako se krene ka Mokroj gori, tu su Beban za teletinu i Pego za jagnjetinu . Kod Loja (pred samo odvajanje ka Tari) nikada nisam bio, ali sam dobio dosta preporuka, mada kažu da umeju da omanu.
Ostalo su mesta gde nisam bio nikada, ili ne više od jednom, pa ne bih komentarisao.
Norveški brod (kako li se zove, iznad GM) je nekada bio odličan, ali se nekako ofucao, ili ja banem kad god su neke ekskurzije i sl. Teleći medaljoni su nekada bili vr'. Verovatno će ekipa iz GM dati neki komentar.