NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju
Re: NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju
Ako je 20km/h prekoracnje, jos ces i dobro da prodjes...skidaju ti 5km/h i placas kaznu za 15. Da je 21km/h prekoracnje, onda bi bilo zahebano...min 800 chf.
Ma kakva dozvola, nemoj preterivati 

I teolerancije:
Speeds to 100km/h: - 3 Laser fix, -5 Radar Fix, -7 Radar moblie
101-150km/h: - 4 Laser fix, -6 Radar Fix, -8 Radar moblie
over 150km/h: -5 Laser fix, -7 Radar Fix, -9 Radar mobile
Bojao sam se da moze da bude i vise, samo da nisam preterao preko 15+ (sa oduzetom tolerancijom)

I teolerancije:
Speeds to 100km/h: - 3 Laser fix, -5 Radar Fix, -7 Radar moblie
101-150km/h: - 4 Laser fix, -6 Radar Fix, -8 Radar moblie
over 150km/h: -5 Laser fix, -7 Radar Fix, -9 Radar mobile
Bojao sam se da moze da bude i vise, samo da nisam preterao preko 15+ (sa oduzetom tolerancijom)
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa ako je naselje kod nas za 71 tamo gde je 50 leti dozvola na najmnje 30 dana
I kod nas nema tih tolerancija... Za razliku od recimo HR gde im je to u pravilniku...

I kod nas nema tih tolerancija... Za razliku od recimo HR gde im je to u pravilniku...
@Laki
Mislio sam da su vece kazne kad se predje 15km/h
Inace iz ove tabele se vidi jos jedna nelogicnost CH kaznenog sistema...
Ista je kazna za prekoracenje od 29km/h u gradu, sto je mnooogo i 35km/h na autoputu, sto je smesno ako se uzme u obzir kvalitet puteva i ogranicnje od 120km/h
Mislio sam da su vece kazne kad se predje 15km/h

Inace iz ove tabele se vidi jos jedna nelogicnost CH kaznenog sistema...
Ista je kazna za prekoracenje od 29km/h u gradu, sto je mnooogo i 35km/h na autoputu, sto je smesno ako se uzme u obzir kvalitet puteva i ogranicnje od 120km/h

Ima kod nas tolerancija... Postoji pravilnik o tehnickim uslovima mernih instrumenata koje koristi saobracajna policija. Uspeo sam to da dobijem od izdavaca, uglavnom presretaci imaju toleranciju od 2%...
Sad kontam da to nije isto, al ako si na granici, mozes da ih sje*es da kazna bude niz.a..
Sad kontam da to nije isto, al ako si na granici, mozes da ih sje*es da kazna bude niz.a..
Ima, ali se ne koristi. Meni su za 82kmh uzeli dozvolu na 30 dana i naplatili 7000rsd. Tih 2% bi me taman vratilo u granicu od 20kmh prekoracenja i platio bih samo 5k bez uzimanja dozvole.NexT napisao:Ima kod nas tolerancija... Postoji pravilnik o tehnickim uslovima mernih instrumenata koje koristi saobracajna policija. Uspeo sam to da dobijem od izdavaca, uglavnom presretaci imaju toleranciju od 2%...
To postoji u sluzbenom glasniku i vazi od neke 2010. godine.
Poneses to na sud, nema na osnovu cega da ne prihvati kad je to zvanicni dokument... Oni ga pravili... Pa svi merni uredjaji prave greske...
Poneses to na sud, nema na osnovu cega da ne prihvati kad je to zvanicni dokument... Oni ga pravili... Pa svi merni uredjaji prave greske...
HR je pored DE zakon...150km/h na tempomatu i uzivaj 

Nisam znao da moze na sud. Ovde su mi neki napisali da to moze samo na licu mesta, a ako vec napise prijavu onda je kasno.NexT napisao:To postoji u sluzbenom glasniku i vazi od neke 2010. godine.
Ne znam, mozda gresim, ali ni kad ubijes nekoga ne sudi ti pandur na licu mesta nego se branis pred sudijom... (moja neka logika
)

- Grujic
- Moderator
Next, to treba pandur na licu mesta da ti umanji... Znaci ako na radaru pise 100, on u prijavi pise 98... Ovako ti nema vrednost jer moze da kaze da je izmerio tih 2% vise i da je u prijavu upisao sa tolerancijom... Inace, u HR je za brzine ispod 100 tolerancija 10km (o tome se svojevremeno pisalo da za prekoracenje od 10km tamo nema kazne, u sustini tako ispada sa ovim) a preko 100 je cak 10%!!! E to je tolerancija
A posalji mi taj pravilnik, nigde ga nisam nasao celog a hocu da ga proucim.

A posalji mi taj pravilnik, nigde ga nisam nasao celog a hocu da ga proucim.
Imam negde gajbi odstampan...
Ne moze on to da kaze kad postoji slika iz presretaca na koliko te je uhvatio... Isto kao sto postoji i fotografija kao dokaz sa radara / kamere...
Ne moze on to da kaze kad postoji slika iz presretaca na koliko te je uhvatio... Isto kao sto postoji i fotografija kao dokaz sa radara / kamere...
- Grujic
- Moderator
Ja sam mislio na obican pistolj, ipak se najveci broj prijava pise sa njime, presretaci i fama su manji deo, nebitno ako za prolaser nije 2% vec druga cifra, princip je isti
Grujic napisao:A dozvola?
Ne znam kako je u ostalim drzavama (prvenstveno mislim na EU), medjutim, meni je malo nelogicno da te za jednu istu stvar kaznjavaju trostruko:
- kaznenim poenima
- oduzimanjem dozvole
- novcano
Recimo u Rusiji, ako se radi o tezem prekrsaju(voznji u pijanom stanju npr) sledi ili oduzimanje dozvole na 6 meseci ili novcana kazna. Ne oboje.
What i do for the livin'? I live for the livin'.