Zlatibor ili slična destinacija za vikend..

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Re: Zlatibor ili slična destinacija za vikend..

Post od masaivan »

U Bosni tng je od
0.84-0.95 KM
Tj. 53-60 din
Potez od Višegrada do Sarajeva.
Najskuplji je Nestro ja juce sipah tamo.

Послато са LG-H340n уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

havijer napisao:Plus ja idem i vraćam se istog dana.
Račun za eko taksu važi 24 sata, sačuvaj ga pa nećeš morati da platiš u povratku. Pretpostavljam da se manje zagađuje ako se prođe dva puta u 24h, pa taj drugi put ne mora da se plati :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Zlatibor live, Čola u akciji
Slika

Kakav će sutra kolaps nastati u povratku raje :mrgreen:
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

dragan napisao:Banjska stena je must see na tari, a koga ne mrzi neka nastavi skroz makadamom dok ima puta, zavrsava se proplankom, čekom i hranilistem za medjede :)
Odavno nisam bio, moram potrpati klince i zapaliti na taru uskoro...
Banjska je odlična ali sa mnogo gužve, plus se uvek nađe nekoliko "pametnih" koji ne parkiraju gde i svi već skoro do same stene, ne znam zašto rampu ne stave.

Inače ima još dobrih vidikovaca, Bilješke stene, Crnjeskovo (isto gužva kao Banjska stena), Osluša, i meni omiljeni Sjenič i Sokolarica.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Bili smo na dvodnevnom izletu do Đerdapa. Fenomenalno, a nekako nam je van radara, iako je maltene iza ćoška.
Prvo smo svratili u Viminacium:

http://viminacium.org.rs/

Na svakih sat vremena ide tura sa vodičem, traje nekih sat i po i obilazi se nekoliko lokacija, grobnice, rimske terme, deo koloseuma, jedan od samo nekoliko nađenih celih skeleta mamuta... Baš lepo sređeno, veliki parking, suvenirnica sa kafićem...

Slika

Slika

Slika

Posle toga smo obišli tvrđavu Ram:

Slika

Taj lokalitet nije turistički sređen, može da se obiđe za 10min i to je to. Zanimljivo je da tu vozi skela preko Dunava i ljudi je i dalje koriste, prelaze i kola tako.

Put nas je dalje vodio u Golubac. Tvrđava je u procesu sređivanja i ne može da se obiđe, ali može da se prošeta do nje, pored je napravljen lep kompleks sa parkingom, kafićem, salom sa eksponatima gde može da se sazna ponešto o istorijatu tvrđave.

Slika

Prespavali smo par kilometara dalje, u vili Dunavski Raj.

Sledećeg dana smo produžili do Donjeg Milanovca, i nekih 17-18km posle toga je bila tačka gde smo ostavili kola i ukrcali se u brodić. Tura je trajala 2 sata i vodila nas je do Trajanove table. Vožnja jeste malo skuplja ali vredi, mi smo platili 120e za nas osmoro - dve porodice sa decom.

Slika

Slika

Slika

Slika

Posle toga je bio ručak na Kapetan Mišinom bregu, o tome više o temi u restoranima: viewtopic.php?f=25&t=132&start=2970#p711990

Čuli smo da je u blizini lagana staza za šetnju do vidikovca Kovilovo, što nam je odgovaralo sa obzirom na dečurliju. 1.2km u jednom smeru kroz šumu, malo gore dole ali ništa zahtevno. Sa vrha puca fenomenalan pogled:

Slika

http://www.turizam.npdjerdap.org/?page_id=67

U povratku smo svratili na Srebrno Jezero i time završili izlet. Tu je jedan urbaniji potez od nekih 1km sa šetalištem, kafićima, po svemu liči na Adu Ciganliju. Prošli smo pored i 1. maja ali nismo svraćali - bila je neopisiva gužva, ali je to ujedno bila i jedina gužva na ovoj turi. Ono posle je sve uživanje, prelepa priroda, na putu tu i tamo po neko, dok se vozi kroz Đerdap osećaj kao da voziš pored mora... Ostalo je još materijala za par izleta, može da se ode do hidroelektrane, ali obilazak može samo u organizovanim grupama, nismo obišli ni Lepenski Vir ni Rajkovu pećinu, može da se iskombinuje sa pešačkim turama.

Golubac je na 2 sata od Beograda, do Donjeg Milanovca još sat, može da se ode čak i na jednodnevan izlet. Put je pravo osveženje posle Ibarske, gde je smor svaki put kad je praznik ili vikend. Ovde je mnogo manja frekvencija saobraćaja, nije ni toliko naseljeno, svako malo je ograničenje 80, magistralni put prema Požarevcu ima dugačke pravce za laka preticanja. Ima deonica sa lošijim kolovozom ali nije toliko strašno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kojim putem ste išli od Viminacijuma do Rama?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Vratili smo se do termoelektrane, pa onda tim glavnim putem. Na satelitskim snimcima mi je delovalo da postoje i neki lokalni prašnjavi putevi da se preseče, ali se nisam usudio. I ovaj glavni put kroz sela je bio dosta loš. To je putanja koju nam je Gmaps dao, nekih 25km.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Super opis. Mi smo bili samo do Golupca, pre par godina. Evo sad nađoh i post na forumu, beše to 2013. godine... viewtopic.php?f=30&t=488&p=131596#p131596

Sigurno se od tada puno toga promenilo, pogotovo u Viminacijumu. Valjalo bi otići ponovo.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Sad kad gledam tvoj izveštaj, ipak se nešto popravilo od tada. Put do Viminaciuma je odlično obeležen, table su na svakom skretanju. U Golupcu nije više samo jedna traka kroz samu tvrđavu, već je pored napravljen normalan tunel. U tom delu do Donjeg Milanovca ima dosta tunela, recimo petnaestak, i iako nisu osvetljeni dovoljno su široki, normalno se putuje. Deluje na oko da je dobar deo njih sređivan u novije vreme.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Skroz mi se svidja tvoj izvestaj, kontam da cu tokom maja obici ovo sto si ti obisao. Reci mi jel imaju vodici svaki dan u Viminacijumu? I koja je cena ulaska, vodica...?
Posto je nama najpogodniji dan za ici bilo gde - ponedeljak :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Odrasli 500din, deca do 10 godina beplatno, starija 300din. Ta cifra podrazumeva vodiča, to se ne doplaćuje. Logično mi je da ture postoje svaki dan pošto bez njih ni ne možeš sam da obiđeš kompleks, ali možda nije loša ideja da ih kontaktiraš pre polaska.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

grujicd napisao:Vratili smo se do termoelektrane, pa onda tim glavnim putem. Na satelitskim snimcima mi je delovalo da postoje i neki lokalni prašnjavi putevi da se preseče, ali se nisam usudio. I ovaj glavni put kroz sela je bio dosta loš. To je putanja koju nam je Gmaps dao, nekih 25km.
Ako te dobro razumem, išao si lokalnim putem kroz 2-3 sela? https://goo.gl/maps/RF15SvHkcfK2 Pa posle na Topolovnik, Veliko Gradište i dalje na Golubac.
Put Ram - Topolovnik je jednim delom bio makadam (recimo pre 6-7 godina), jedino sam tuda išao.
Pre 1.5 godine sam razmišljao da do Srebrnog Jezera dođem tim putem preko Rama, ali me je neko na forumu odgovorio od te ideje zbog "kvaliteta" puta.
Koliko je tragična ta deonica kojom ste prošli sa CR-V?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Jeste, tuda smo išli do Rama. Ali posle nismo išli tom deonicom do Topolovnika, navigacija nas je skrenula da idemo putem po obodu Ostrova, tj. između Srebrnog jezera i Dunava.

https://goo.gl/maps/BKy5sjJuvF72

Ne sećam se da je bilo deonice sa makadamom, veći problem je što je taj put uzak, svako malo moraš da zgaziš sa strane da se mimoiđeš. Mada, i to je bio 1. maj pa je bilo dosta saobraćaja. Pored toga, u povratku smo od Golupca išli sve pored Dunava, Vinci pa do Velikog Gradišta - e taj deonica je za izbegavanje - ajde što je uzak, nego je na dosta mesta bilo prosečenog asfalta i velikih rupa. A i nema razloga da se ide tuda, nas je zajebao jedan lokalac :mrgreen:

Ruku na srce, po meni tvrđava Ram može i da se preskoči, a samim tim i ti lošiji putevi u tom delu. U ovu turu može da se uglavi smederevska tvrđava, to više vredi videti ko već nije. Ili samo ići prema Đerdapu, ta priroda je meni glavni utisak a tvrđave manje više.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Da, na taj deo od Rama do S. Jezera sam mislio, dakle može da se vozi.
Put Vinci - V. Gradište sam vozio više puta, ali pre 15-20 godina, tada je bio nov i dobar :) Lokalcima je kraći nego onaj normalni, to je razlog.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

http://www.pacir-banja.rs
Da nije bio neko? :D
Danas slučajno naleteh. Da sam juče umro...

TapaT
Odgovori