NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju
Re: NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju
U Srbiji, Hrvatskoj, BIH su mi na licu mesta kada god su me zaustavili zbog prekoracenja ili necega drugog (ne mora prekrsaj) rekli su da je tolerancija (da li zakonska ili kakva vec) 10km/h (makar samo u vangradskoj voznji) i da me tamo gde je ogranicenje 80km/h nece sasvim sigurno zaustaviti nijedan policajac ako vozim do 90km/h, vec preko 90 hoce.
Na auto putu je ta tolerancija i veca. Nisam pitao. Ali sam prolazio pored milicije i presretaca, sa 150km/h, tako da racunam da je sigurno da te na auto putu nece dirati do tih brzina, mozda ako neko hoce da se izivljava. Preko toga je vec druga stvar.
Cak nisam nikad ni cuo da je neko zaustavljen na autoputu za brzine <=150km/h, cak i 160. Uglavnom je to 190 i vise.
Na auto putu je ta tolerancija i veca. Nisam pitao. Ali sam prolazio pored milicije i presretaca, sa 150km/h, tako da racunam da je sigurno da te na auto putu nece dirati do tih brzina, mozda ako neko hoce da se izivljava. Preko toga je vec druga stvar.
Cak nisam nikad ni cuo da je neko zaustavljen na autoputu za brzine <=150km/h, cak i 160. Uglavnom je to 190 i vise.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Skoro pa svakodnevno vidjam onog pasata na ns-bg autoputu i apsolutno ne reaguju na vozila koja se krecu do 150km/h, juce sam isao za njima celim putem cekajuci neku akciju jer ih jos nisam video na delu a bilo je vozila koja su dosta brze isli a ovi ne hebu 2%, valjda im se nije radilo, voze 100km/h i kuliraju. Vozac prica telefonom a suvozac izvalio sediste i predpostavljam, spava 
TT post

TT post
Ispunili ljudi normu pa se vozikaju uz narodnjake na radiju i cekaju da prodje radno vreme 

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa prosto, kako je to kod nas objasnjenosuperboss napisao:Grujic napisao:A dozvola?
Ne znam kako je u ostalim drzavama (prvenstveno mislim na EU), medjutim, meni je malo nelogicno da te za jednu istu stvar kaznjavaju trostruko:
- kaznenim poenima
- oduzimanjem dozvole
- novcano
Recimo u Rusiji, ako se radi o tezem prekrsaju(voznji u pijanom stanju npr) sledi ili oduzimanje dozvole na 6 meseci ili novcana kazna. Ne oboje.

Kazna ti je novcana, zabrana voznje je zastitna mera koja ima cilj da spreci da ponovis prekrsaj, znaci stiti druge xD
Bodovi se kumulativno sabiraju da bi imali dugorocno preventivni efekat

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Evo da se i ja zapljunem.
Raskrsnica kod Hyatta. Dolazim iz Milentija Popovića i stajem na semafor i čekam da idem ka Ušću. Prolazi tramvaj, cigani, staje saobraćaj u Mihila Pupina. Ja krećem, i na pola rasksnice provaljujem da kolona skreće iz Mihaila Pupina u Milentija Popovića
Shvatam da sam se nešto kardinalno zaje*o, stajem i čekam da svi prođu. Što je najgore ne mogu ni nazad jer je iza mene takođe lik koji se zajeb'o, verovatno videvši da ja krećem krenuo zamnom.
Staju ovi što skreću i ja polako prolazim ka Ušću.
Pandura nije bilo, ali je ovo sigurno ostalo zabeleženo na kameri tako da me očekujte uskoro na Youtube-u.
Samo pretpostavljam da kada sam krenuo upalilo se zeleno svetlo za skretanje iz Milentija Popovića ka gradu, a da sam ja krenuo mahinalno.
Gadno je vreme, toplo u PM, ljudi pazite šta radite. Ja sam još dobro prošao. 

Raskrsnica kod Hyatta. Dolazim iz Milentija Popovića i stajem na semafor i čekam da idem ka Ušću. Prolazi tramvaj, cigani, staje saobraćaj u Mihila Pupina. Ja krećem, i na pola rasksnice provaljujem da kolona skreće iz Mihaila Pupina u Milentija Popovića

Pandura nije bilo, ali je ovo sigurno ostalo zabeleženo na kameri tako da me očekujte uskoro na Youtube-u.

Samo pretpostavljam da kada sam krenuo upalilo se zeleno svetlo za skretanje iz Milentija Popovića ka gradu, a da sam ja krenuo mahinalno.

Širim haos!
Ih, i ja sam tako jednom dok sam bio klinac, pre 20 godina, dobro 25
, vozio biciklo bez ruku i nisam obratio paznju na semafor. Samo prosao kroz crveno, a covek zakocio pajkanski okrenuo auto u krug i stao. Ja se jos mislim sta je ovome. Cigan mi neki dobacio, alo pazi decko sta radis, ode glava. Siguran sam da nije pazio, da bi me pocistio samo tako 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Meni bese neizmerno drago pre neki dan kada je pandur stao kod Usca i zaustavlja one koji nastave pravo od Hyatta, a u traci su za skretanje.
Raskrsnica tj.semafori jesu bezveze, ali kad svi cekaju...
Tptlk
Raskrsnica tj.semafori jesu bezveze, ali kad svi cekaju...
Tptlk
Danas sam uradio nesto jako glupo dok sam vozio. Mislim da nikad u vozackoj karijeri nisam uradio nesto tako nepromisljeno i glupo. Vozim, toplo mi je, mada je napolju svega 18C, upalim klimu, vozim, i dalje toplo... Reko' da skinem duks i ostanem u majici kratkih rukava. I tu pravim glupost decenije. Umesto da stanem pored puta na par sekundi i skinem ga, ja odvezujem pojas, ne prestajem da vozim... I SKIDAM DUKS PREKO GLAVE! Kreten!! Dok sam ga skidao, zapne mi kad je trebalo da predje preko glave. Nista ne vidim, blago kocim i napamet drzim volan pravo.
Za par sekundi skinuh duks, auto u mojoj traci, sve ok... Da je neko gledao sa 50m ne bi nista cudno primetio, ali ja sam itekako svestan kakvu sam glupost napravio. Istina, sve se desavalo pri 40km/h i nije bilo opasnosti po zivot, ali da mi je zapelo duze sa skidanjem, mozda ne bih uspeo da drzim volan pravo dok ne zaustavim auto, mozda bih presao u drugu traku, udario u banderu ili drugi auto, upao u jarak...
Vozim 17 god, a desi mi se da uradim ovako nesto glupo kao dete od 10 godina... I to uradim nesto za sta bih svasta pomislio da je neko drugi to radio i rekao mu svasta...
Eto, nista... Samo sam hteo javno da se iskritikujem.
sent from my HTC Sensation
Za par sekundi skinuh duks, auto u mojoj traci, sve ok... Da je neko gledao sa 50m ne bi nista cudno primetio, ali ja sam itekako svestan kakvu sam glupost napravio. Istina, sve se desavalo pri 40km/h i nije bilo opasnosti po zivot, ali da mi je zapelo duze sa skidanjem, mozda ne bih uspeo da drzim volan pravo dok ne zaustavim auto, mozda bih presao u drugu traku, udario u banderu ili drugi auto, upao u jarak...
Vozim 17 god, a desi mi se da uradim ovako nesto glupo kao dete od 10 godina... I to uradim nesto za sta bih svasta pomislio da je neko drugi to radio i rekao mu svasta...
Eto, nista... Samo sam hteo javno da se iskritikujem.
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
A jbg, svi ponekad napravimo sranje...
Ja pre neki dan vozim desnom trakom kod Genexa (auto-put) i skontam da cu da zakasnim ako nastavim da se vucem, dodam gas i sa 110 stizem nekog lika sa Yugom koji vozi 60. Kada sam skontao da je leva traka i dalje zauzeta, ja ga, da ne bih kocio, obidjem kroz zaustavnu
U trenutku mi se tako poklopile kockice u glavi, samo sam dodao gas i presao desno... A svaki put kad vidim nekoga u zaustavnoj psujem mu sve po spisku..
Ja pre neki dan vozim desnom trakom kod Genexa (auto-put) i skontam da cu da zakasnim ako nastavim da se vucem, dodam gas i sa 110 stizem nekog lika sa Yugom koji vozi 60. Kada sam skontao da je leva traka i dalje zauzeta, ja ga, da ne bih kocio, obidjem kroz zaustavnu

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Desava se Tex, bitno je da nije bilo incidenata.
Imao sam i ja par momenata kada se posle toga zapitam da li sam ja normalan i zahvalim Bogu sto nisam napravio s*anje.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Imao sam i ja par momenata kada se posle toga zapitam da li sam ja normalan i zahvalim Bogu sto nisam napravio s*anje.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Jel ono sa stiklama?? 
Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2

Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Ma jok, nego kada treba nesto da dohvatim za vreme voznje.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
@Tex
Ne brini to samo znak na haubi počinje da deluje. Sledeće je Karleuša u playlisti, pa onda kupiš Heckler i tako...
Šalu na stranu... Imao sam ja još veću budalaštinu sa skidanjem. Bilo mi je vruće u pokušao sam da skinem jaknu sve sa vezanim pojasom. Zamalo da uspem, ali prilikom pokušaja da se oslobodim drugog rukava uhvatio me je grč u ramenu, u prevodu, boli u PM i ne mogu da se pomerim.
Kako sam stao, ne pitajte, sreća pa je suvozač asistirala. 
Editovano zarad pojašnjenja situacije, da Grujić ne shvati pogrešno.
Ne brini to samo znak na haubi počinje da deluje. Sledeće je Karleuša u playlisti, pa onda kupiš Heckler i tako...

Šalu na stranu... Imao sam ja još veću budalaštinu sa skidanjem. Bilo mi je vruće u pokušao sam da skinem jaknu sve sa vezanim pojasom. Zamalo da uspem, ali prilikom pokušaja da se oslobodim drugog rukava uhvatio me je grč u ramenu, u prevodu, boli u PM i ne mogu da se pomerim.

Editovano zarad pojašnjenja situacije, da Grujić ne shvati pogrešno.

Poslednja izmena od methane.master u 21 Sep 2012, 22:24, izmenjeno 3 puta ukupno.
Širim haos!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Grc i zenski suvozac. Hmmmmm 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ovi buduci doktori su najveci perverti