Mobile uploads
Re: Mobile uploads :)
Nije samo problem u kaznjavanju niti bi se problem resio kaznjavanjem. Daj srbinu dobru saobracajnu infrastrukturu sa jasno definisanim parkinzima i pravilima i sigurno ce praviti manje sranja. Ko sto i nemac kad dodje u srbiju za dan se prebaci u nas mod pa parkira tako da blokira kolica sa malom decom, a parkiranje u suprotnom smeru ne konstatuje.
dajte meni dobru decu da vidite kako sam dobar roditelj.
dajte meni dobru decu da vidite kako sam dobar roditelj.
Kažete, da se sme parkirati samo u smeru kolovozne trake u kojoj se parkira?
I ja za to nisam čuo.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Problem je u tome što taj koji je došao u Srbiju nije nemac nego neko sa Balkana ko je na zapadu. Tu, na žalost, u punoj snazi dolazi do izražaja poslovica da "može čovek da ode iz sela, ali selo iz čoveka nikad". Ja bih bio u stanju da kružim vazdan, ali se nikada ne bih parkirao pogrešno. Iz tog razloga u kada sam u Kragujevcu krećem se uglavnom taksijem, ili ako baš moram autom, onda idem na "zatvoreno" parkiralište sa naplatom.
Upravo o strukturi i pišem. Postoji ZOBS, preradjivan više puta, postoji i obeleženi parking prostor ali mora da se plati. Ja bih radi prevaspitavanja radio sa blokadama točkova, ne samo sa kaznama. Kaznu vidi, stavi je u džep, pomisli u sebi "ma možete me malo..." , sedne u kola i ode. E, kad mu namontiraju blokadu točka, malo će da pričeka i izblamiraće se elegantno.
Upravo o strukturi i pišem. Postoji ZOBS, preradjivan više puta, postoji i obeleženi parking prostor ali mora da se plati. Ja bih radi prevaspitavanja radio sa blokadama točkova, ne samo sa kaznama. Kaznu vidi, stavi je u džep, pomisli u sebi "ma možete me malo..." , sedne u kola i ode. E, kad mu namontiraju blokadu točka, malo će da pričeka i izblamiraće se elegantno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Mogu da razumem to kad je parkiranje dozvoljeno uz oba ivičnjaka, ali kad je parking samo sa jedne strane veću će pometnju i gužvu izazvati nečije polukružno, samo da bi stao u pravcu te trake.
@kragujevac
ne, bas stranci koji duze vreme zive u SRB se u proseku ponasaju isto kao i prosecni vozac naseg porekla. Bio je dobar primer internacionalne skole kod rudo-a gde je pri pocinjanju skole bukvalno konvoj automobila parkiran na zelenoj povrsini ne bi li ostavili decu u skolu(a mogli su da malo kruze i dodju sa druge strane). Politicarima je to verovatno smetalo na putu do vila u uzickoj/tolstojevoj pa su naredili postavljanje stubica(infrastruktura
) i gle cuda problem je resen.
ne, bas stranci koji duze vreme zive u SRB se u proseku ponasaju isto kao i prosecni vozac naseg porekla. Bio je dobar primer internacionalne skole kod rudo-a gde je pri pocinjanju skole bukvalno konvoj automobila parkiran na zelenoj povrsini ne bi li ostavili decu u skolu(a mogli su da malo kruze i dodju sa druge strane). Politicarima je to verovatno smetalo na putu do vila u uzickoj/tolstojevoj pa su naredili postavljanje stubica(infrastruktura

@kragujevac - cinkario si muriji kako se na parkingu okupljaju neki automobili ? Pri tom nista lose nisu uradili? Pri tom iznosis kako su tamnoputi? Tebi smeta njihova buka a oni registrovani, znaci prosli tehnicki pregled, dakle sve po zakonu. Mozda sam ja lud ali burazeru mene bi bilo sramota da o tome pisem javno.
- kragujevac
Nisi shvatio poentu. Ako je parkiralište izmedju dva dečja vrtića, pri tom nije javno, pa tu počnu da se skupljaju neki kojima tu nije mesto onda to postaje upadljivo. Kad isti ti počnu nepotrebno da turiraju svoje plehane gomile u zoni 30 u sred naselja i preko puta tržnog centra, to je meni sasvim dovoljno da prijavim tako nešto
Sama činjenica da me je policija odmah pozvala i najverovatnije poslala patrolu, sa rezultatom da se to društvance nikada više tu nije pojavilo, dovoljan mi je pokazatelj da sam uradio ono što treba. I opet ću kad zatreba, to ti garantujem.
Druga je stvar što se u Srbiji saradnja sa policijom istog momenta titulira kao "cinkarenje". Zato i jesmo tu gde smo. I policija i narod.
Sama činjenica da me je policija odmah pozvala i najverovatnije poslala patrolu, sa rezultatom da se to društvance nikada više tu nije pojavilo, dovoljan mi je pokazatelj da sam uradio ono što treba. I opet ću kad zatreba, to ti garantujem.
Druga je stvar što se u Srbiji saradnja sa policijom istog momenta titulira kao "cinkarenje". Zato i jesmo tu gde smo. I policija i narod.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
To ide s godinama... Ja te razumem, al' ne odobravam 

Svidja mi se ovo etiketiranje naroda prvo po boji koze,a posle po kolima.Lepo je videti da nas narod ostaje dosledan tradiciji diskriminacije,cak i nakon dosta godina u inostranstvu.kragujevac napisao: Pre jedno godinu dana sam primetio da je par lagano tamnoputih tipova sa relativno skupim autima počelo da se "skuplja" u blizini naše zgrade na jednom malom parkingu (Auti su bili Nissan GTR, BMW650,neki Lambo ili tako nešto, čak je bio i jedan Morgan). Kulturno skup vozni park. E sad, meni nisu ništa uradili, nisu čak ni brzo vozili (Zona 30) ali su bili dosta bučni pri dolasku/odlasku.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- kragujevac
Ti tamnoputi tu ne stanuju, nikada ih pre toga nisam video, ni auti nisu iz okoline, samim tim su upadljivi. Pri tom ne mislim na crnce, više je bilo neko tursko društvo. Turci sa upadljivim autima su ovde automatska meta policije(zbog čeka li, baš mi je to čudno
), a razmišljali bi i vi drugačije ako bi takve likove videli da su na pravcu kojim vaša 13-godišnja ćerka ide u i iz škole.
Pre dvadeset-trideset godina me to najverovatnije ne bi naročito interesovalo. Ali ako živiš u okruženju gde se kućni red do te mere poštuje da ljudi ako treba nešto da buše u stanu to počnu da rade u 15.05 zbog toga što od 1200-1500 to nije dozvoljeno, razviješ potpuno drugačije shvatanje svega toga oko sebe. Pri tom se u SRB svako poštovanje normi i izvršavanje gradjanske dužnosti nužno kvalifikuje kao cinkarenje i time se onaj ko radi ispravno stavlja u negativan kontekst, a o onome koji ne poštuje pravila su uopšte ne diskutuje.

Pre dvadeset-trideset godina me to najverovatnije ne bi naročito interesovalo. Ali ako živiš u okruženju gde se kućni red do te mere poštuje da ljudi ako treba nešto da buše u stanu to počnu da rade u 15.05 zbog toga što od 1200-1500 to nije dozvoljeno, razviješ potpuno drugačije shvatanje svega toga oko sebe. Pri tom se u SRB svako poštovanje normi i izvršavanje gradjanske dužnosti nužno kvalifikuje kao cinkarenje i time se onaj ko radi ispravno stavlja u negativan kontekst, a o onome koji ne poštuje pravila su uopšte ne diskutuje.
Poslednja izmena od kragujevac u 06 Maj 2017, 12:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
I ja sam skoro počeo da jedem pihtije i zamišljam kako vazdušnom puškom ubijam svrake jer prave buku i kenjaju mi po Golfu...kragujevac napisao: Pre dvadeset-trideset godina me to najverovatnije ne bi naročito interesovalo.
Pa kako se ne nadje neki Nemac da prijavi ako je to toliko strasno?
Ima ona prica o broju telefona za cinkarenje koju su Švabe imale u okupiranom Beogradu. Morali da ugase broj posle nekog vremena ali ne zato jer niko nije zvao
mozda je istina, ko zna.
Pa evo i sada se promovise da je svedok saradnik nesto ok, nista strasno lose, ima cak i policijsku zastitu i pratnju, moze da radi sta hoce po Srbiji. Prosto sjajno.
Ima ona prica o broju telefona za cinkarenje koju su Švabe imale u okupiranom Beogradu. Morali da ugase broj posle nekog vremena ali ne zato jer niko nije zvao

Pa evo i sada se promovise da je svedok saradnik nesto ok, nista strasno lose, ima cak i policijsku zastitu i pratnju, moze da radi sta hoce po Srbiji. Prosto sjajno.
- kragujevac
Ne znam da li sam ja jedini zvao/pisao mail, to mi policajac na telefonu nije rekao. Nisam ga ni pitao, ne interesuje me. Bitno je da su završili posao.
Evo vam GE snimak parkinga sa koga ih je policija ljubazno zamolila da odu i da se nikada tu više ne skupljaju. Izmedju dva vrtića, preko puta desno još jedan vrtić i škola, preko puta levo tržni centar, a svuda uokolo stanovi.
I onda se tu nagomila desetak polusumnjivih wannabe NeedforSpeed / FastFurious šabana i turiraju/dernjaju se.
I neko to treba mirno da gleda i da ćuti? Neko možda, ne ja.
Evo vam GE snimak parkinga sa koga ih je policija ljubazno zamolila da odu i da se nikada tu više ne skupljaju. Izmedju dva vrtića, preko puta desno još jedan vrtić i škola, preko puta levo tržni centar, a svuda uokolo stanovi.
I onda se tu nagomila desetak polusumnjivih wannabe NeedforSpeed / FastFurious šabana i turiraju/dernjaju se.
I neko to treba mirno da gleda i da ćuti? Neko možda, ne ja.
Poslednja izmena od kragujevac u 06 Maj 2017, 13:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac