BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: BMW - generalna tema

Post od Laki021 »

Nije to ni za ulje ni nista slicno, vec bas kao redovna kontrola...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Slika

Ali i...

Slika
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

E ebaj ga...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Verovatno je samo ovo:

Slika

http://www.bmwforums.info/general-guide ... ight=reset

Zavisi od generacije do generacije sta im sve znace glupe "lampice" :ccc:

Slika
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Scuderia napisao:
Xepoj87 napisao:Znaci, smanje ti odziv na gas kada ne doplatis sport?

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Pa to bas i nije logicna perspektiva za gledanje :kezo: Valjda je to osnovni, ne zakida ti niko nista, a za bolji/brzi doplatis. Mada razlike nisu ekstremne i verovatno su resive remapom menjaca.
Zapravo je jedini logican zakljucak.
Ako ti menjac duze "razmislja, znaci da su mu napravili softverski delay od davanja gasa. Sto mi je iskreno samo po sebi cudni, pa zato i nisam ubedjen tim teorijama da su drugaciji menjaci, van rucnog moda i izgleda.
Eto, mozda su samo sport menjacu dozvolili da zabada u blokadu bez da sam promeni brzinu, sto je opet vezano za rucni mod.
Opet, ja ne znam, ali mi je logicnije da su isti, nego da su jedan namerno osakatili.
Mislim i da bi reklamirali da je sport brzi, ne bi li ljudi dodali za isti.

A za lampicu mora biti u uputstvu sta znaci, dzabe da se pogadja.
Svakako je ocigledno da treba ici do servisa.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

To sto ti ne znas da reklamiraju, ne znaci da ne reklamiraju.
http://www.bmwusanews.com/newsrelease.d ... 35&mid=329
https://www.press.bmwgroup.com/usa/arti ... uage=en_US
A sports version of the new 8-speed automatic transmission is available as an option for cars equipped with the Sport Line and M Sport package. This unit offers even sportier shift characteristics (e.g. faster shift times), and the option of changing gear manually using the paddle shifts on the steering wheel. Alternatively, it is also possible to use the electronic Quickshift selector lever on the center console. The Normal and Sport modes are chosen using the Driving Dynamics Control switch. This allows the sports automatic to deliver both dynamic driving enjoyment and top-level comfort.
Ako te zanima, citaj malo, nemoj da te mrzi, jbg.
http://f30.bimmerpost.com/forums/showth ... ?t=1138452
http://www.2addicts.com/forums/showthread.php?t=978139
http://f30.bimmerpost.com/forums/showth ... p?t=683974
http://f30.bimmerpost.com/forums/showth ... p?t=674338
http://f30.bimmerpost.com/forums/showth ... p?t=660335
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Logika u fazonu ''mercedes ti proda ruzan auto ako ne doplatis za AMG paket'', pa normalna stvar :D Imas osnovni i imas bolji uz doplatu, po prvi put cujem da neko gleda obrnuto :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa onda sam bio u pravu kada sam rekao da lazu za specifikacije i uvaljuju sporiji menjac i auto od onog koji reklamiraju, treceg nema.

Scuderia, prati o cemu se prica. Tebi je logicno da sporiji i brzi menjac na istom motoru imaju iste performanse?

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Heroj, lupetas. Ne znam kako bih drugacije opisao to sto pises ovde :pardon:

Za sta konkretno "lazu"?
Performanse se deklarisu iskljucivo za 0-100 km/h. Nigde se ne deklarisu medjuubrzanja ili recimo rolling start 5-100 jm/h.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja ne znam sta mi je nelogicnije od toga sto ti pricas.
Prvo kazes da obican duze razmislja pri davanju gasa, to jest da ima kasnjenje reagovanja menjaca na gas, pa onda i da ima sporije promene brzina, ali da imaju iste performanse ma istom motoru?
Mozda ja ne vidim nesto izmedju, ali me jako zanima gde gresim u rezonovanju i za sta tacno lupetam.

Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ni meni nije jasno sta tebi nije jasno :D U 0-100 ima jedna promena brzine il' mozda dve kod ZF mrzi me da pogledam, dovoljno da ostane isto vreme, jer se razlika u reakciji izmedju ova dva menjaca meri u milisekundama, nije to minut razmaka, a kod downshifta je razlika osetnija nego kod promene u visu brzinu.

Kada je rekao odziv na gas, nije mislio u jednoj brzini bez promene iste, nego verovatno menjacu treba vise da razmisli kod kickdowna.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Sta ima koj q da "razmislja" menjac kod kretanja od 0 i patosiranja pedale? Salta 2 puta unapred sekvencijalno i cao zdravo.
Totalno druga situacija je kad na 100 km/h u 8. brzini zadodes pedalu - u koju ce tacno brzinu da prebaci i koliko brzo ce to da uradi.
Namerno su napravili malo lufta da zarade koji evro. Pederski, ali tako je. Nikoga nisu slagali, sve je po specifikacijama, cao-zdravo. I jos su ovi sto su platili sport srecni do neba i to nakon sto su im maznuli lovu.

Elem, zavsio sam pricu na tu temu. Pravis se blesav jer vidis da si dosao u corsokak, a nema trika da kazes "priznajem, jeo sam go*na, bas tim recima - jeo sam go*na jer sam radio to i to, jer sam bio slep pored ociju." :)
Poslednja izmena od Delija u 06 Maj 2017, 19:34, izmenjeno 2 puta ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

318d u 4. brzini dostize 100 km/h.
Razumeo sam da je veca razlika pri medjuubrzanjima, ali mi je svejedno nelogicno da firma programira menjac da im bude gluplji i specificno razvijaju softber da ima vece kasnjenje u odgovoru na komandu gasa.
Dodatno, ako je razlika 100ms u promeni brzine, a realno mora biti tolilo da bi svi oni vlasnici/strucnjaci izvalili razliku, to je 0.4s razlike do 100. Da je i 50ms i da su oni zaista strucnjaci filinga, to je 0.2s sporije.

Delija, do sada si barem mogao da procitas mnogo pita da sam priznao kada gresim, nisam sujetan nimalo, pa zato nisam ni eskalirao diskusiju u svadju, vec ne vidim logiku u vasoj prici i nesto se tu ne poklapa.

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ja malo slobodnije pisem dok diskutujem sa tobom jer se znamo i podrazumeva se da ne "svadjamo" vec kao da diskutujemo za stolom ;)

Tebi treba 300 godina da shvatis da nisi u pravu, a ja stvarno ne znam kako bolje da nacrtam :pardon:
Ovde ne vredi da crtam ribu i tipa u Hummer-u :kezo:
Odgovori