I ja ne govorim o carstvima nego o percepciji jednog naroda u usponu snage.
Nemaš snage jer pišeš besmislice. Zato sam pomenuo Indiju, ne znam gde si odrastao sa tim zaključcima, ovde svakako kao da nisi.jaksa napisao:Idi malo u istraživanje o broju stanovnika kroz vekove.
I ne mogu bre da učestvujem u diskusiji u kojoj se pominje Indija, polinezijski način života, izvini ali nemam snage...
Prvo, ne svađam se s jaksom, stvarno se dugo znamo.. Ali glupo je olajavati svoj narod, kakav god da je, kod stranaca. Da si rekao da smo svi na Balkanu isti, to bih razumeo, to mi ima smisla itekako. Nisam ni ja rekao ni da su bolji ni gori već da nisu (ni blizu) isti.jaksa napisao:Na ovo moram da reagujem jer vidim besmislice u tvom pisanju. Dugo se znamo pa ti savetujem da se uzdržiš od eskaliranja, a i ja ću se potruditi...
Ako ti je neprijatno to što vidiš kako se jedan narod uporedjuje s drugim, to je samo tvoj problem i govori o objektivnosti. Priznaću nešto - i meni je neprijatno i imam predrasude kad vidim u šta se sve ovo izrodilo ali nisam slep i glup i radije ću da razmišljam o stvarnosti nego da je ignorišem i da se krijem iza toga kako "Šiptari sami stvaraju probleme".
Ja sam do ovoga došao razmišljanjem u dugom vremenskom periodu, ne "izlećem se" i nemam problem da kažem da Srbi ni po čemu nisu ni bolji ni gori od Šiptara.
Ponoviću: zamislite kako su Evropljanima izgledali Srbi u 19. veku - narod koji je ustao i bori se za ono što misli da je njegovo. Ja tu vidim velike sličnosti sa trenutnim ponašanjem komšija... Tvoju analizu ni ne vidim, jer je nema.
A svidja mi se ovo , unapred, "možeš slobodno da je pokriješ nekim argumentima ali oni ne postoje"