Sent from my LG-H440n using Tapatalk
trojanac napisao:Smislite kako nagovoriti Ogija da doveze auto na skup, na Košutnjaku. Pratnja, dva auta ispred i dva nazad.
Ako je ful kasko, cemu dodatno osiguranje stakala? Ozbiljno pitam...Ogi napisao:Zavrsio sam kasko i uplatio, full, bez ucesca u steti a dodatno sam i stakla osigurao.
Pa nista, obican kasko uglavnom ima 2 stete kod kojih ili nemas ucesce ili imas ugovoreno ucesce od 5 ili 10 posto. Od trece stete krece ucesce u odredjenom procentu premije. E sad da ne bi trosio te dve stete ako ti pukne staklo ti posebno osiguras stakla. Na primer ja sam osigurao na sumu od oko 400e I imam 10% ucesca jer kao u toj kuci ne moze drugacije za stakla. U svakom slucaju, sutra ako mi pukne soferka I to sve u ovlascenom kosta 600 evra, osiguravac ce platiti tih 400 evra, ja cu platiti sve ostalo jer I sa tih mojih 10% odnosno 60 evra steta je veca. Ako na primer pukne neko drugo staklo I popravka je 200 evra, ja placam 20 evra a osiguravac 180 evra. Ok ?maniaxxx napisao:Ček, opet ja ne razumem kako kod vas radi kasko. Kod nas ako dodatno osiguraš stakla ( uz to idu valjd ai ogledala i svetla) ne gubiš bonus kod štete i nemaš učešče. A cena stakla nema veze, menja se za original, ili ako je stariji auto možeš da izabereš da stavu kopiju ali plačaš i manje osiguranja.
Čudan sistem kaska imate kod vas