Izbegavam te autobuse, zasad su mi pik CR-V ili Outback - ovaj drugi uz CVT i sa 2.5l motorom ima manju potrošnju od CR-Va sa 2,0 motorom.
Nisam ništa još presekao, 2WD SUV mi je malo bezveze a D karavani nisu tako komotni kako bi trebalo.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Nemoj da bežiš od 2WD SUV ako iskrsne dobra prilika, ako ne ideš po planinama i ne živiš u strmij nečišćenoj ulici. Ljudi omalažavaju tu kombinaciju, ali SUV klasa ima sijaset drugih prednosti bitnih svaki dan, pogon je tu zadnja rupa na svirali koju primetiš 2 puta godišnje, ako i tad. Jedina prednost 4WD koju sam video za ovih 5 godina posedovanja CR-V-a je što me je jedne godine pandur na penjanju na Kop pustio bez lanaca tamo gde je sva 2WD kola terao da stavljaju. Sem toga, uvek se sa mnom isto penju sva kola, ako je put prohodan svi mogu, a ako ga zatvore zbog smetova ni ja se ne bi usudio.
Mnogo mi više znači klirens, kad se vozikam po vrletima CG, do plaža u Grčkoj, kad siđem s puta zbog mimoilaženja ili se penjem na ivičnjak... I naravno prostor, kompaktne dimenzije za tu ponudu prostora spram limuzina i karavana, lak ulazak, debeli profil guma za udobnost, bolja preglednost sa veće visine... A ima i mana, ali je za porodičnu namenu ovo odličan kompromis.
Pade mi na pamet. Ovaj poslednji je bas pravi porodicni auto, plus je mitsubishi Dobar motor, pogon, ima 5 ili 7 sedista varijantu, i nov ima (po meni) dobru cenu.