Dobro veče
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Dobro veče
Ok, hvala. Je l' vama, koji imate taj mod, to dobro fercera i namesten je stalno?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne brini - na Mazdi radi sasvim ok 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- DukeNS
Ne znam o cemu pricas...

Ooooo ? Prinova na putu? 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Pa Mazde nema odavno... znači Talisman 

Nije valjda?! 
Sent from my SM-J500FN

Sent from my SM-J500FN
- DukeNS
Ja samo znam da mi je Delija na FG skupu rekao da ne uzimam Ceed iako sam za njega dao svojevremeno i kaparu...
Opet ce on ono njegovo "jesam rekao"...

Opet ce on ono njegovo "jesam rekao"...

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Kaži mu da j... g..... 
Sent from my Le X821 using Tapatalk

Sent from my Le X821 using Tapatalk
Mislim da je vreme za jednu trojku sport na forumu, ona ti se beše više sviđa od sedana ?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
nuk napisao:Kaži mu da j... g.....

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- DukeNS
jocas napisao:Mislim da je vreme za jednu trojku sport na forumu, ona ti se beše više sviđa od sedana ?
Lepsi mi je sport. A Sloba izdao...

Plus sto se plate i ne isplate iako se tako vode u statistici, recimo kasne po 2-3 meseca a to se nigde ne vidi u podacima.tlazar napisao:U srbiji se mnogo losije zivi nego sto zvanicna statistika pokazuje. Treba samo otici 100tinak kilometara ka jugu od beograda i videti kako se zivi. Recimo izadjes na ulicu i pitas prvog sta misli o prosecnoj plati, tamo su prosvetni radnici vrhunac bogatstva sa 45k i ljudi ih gledaju kao bogove.Pulp Fiction napisao:Ajd sad ozbiljno što se tiče Srbije. Ja nekako ne mogu da shvatim ozbiljno ove ekonomske statističke podatke. Nezaposlenost, plata, ja mislim da kod nas to ništa nema valjanih podataka.
Evo ovde je pisalo 46k neto da je, da li je vama to realno? OK, znam da je to prosek, ali hoću da kažem ovo. Mi u našoj državi imamo gomilu ljudi koji rade za više para, a prijavljeni su na minimalac, kao npr. moj tetak zavarivač u jednoj ok firmici. On izlazi na 60k, 70k pa i više zavisi koliko sati i da li ide na teren. Takođe, znam i one koji imaju manje od minimalca npr. zaposleni kod Kineza, na crno naravno. Ne znam kako to Kinezima uspeva verovatno ove česte naše posete tamo i ulizivanja su deo te priče, ali ja ne znam stvarno Kineze koji izdaju fiskalni i radnicima daju više od 20k....
E sad što se tiče nezaposlenosti, opet imamo ljudi koji su na birou godinama, ali oni rade negde, rade kod nas na crno ili idu napolje na 3 meseca. Ili razni likovi koji zarađuju preko kompa od kuće. Takođe poljoprivrednici kako se oni vode?
Dakle, šta je kod nas je l' bolje ili gore od ovoga što važi statistički? Ja ne mogu da se odlučim.
Bila je skoro prica i o fabrici Gosa, takvih fabrika je mnogo...
Glvani zez je sto se podatak o statistickoj plati odnosi na drzavni sektor i velike firme. Ljudi koji rade u firmama ispod 50tak zaposlenih se ni ne uzimaju u statistiku prosecne plate, a takvih je puno. Mozda cak i vecina zaposlenih u privatnom sektoru nije vidljiva u tim "statistikama".
Fiktivni prosek tipa 46k sluzi pre svega da drzava naplacuje veci porez, i na sve nacine se trude da to povecaju.
Tako je 2017.te povecana zvanicna plata u odnosu na 2016. za 10,5% odnosno za toliko je uvecan ukupni porez (doprinos) na neto platu. I tako vec nekoliko godina a svi znamo da nije za proteklih 5 godina doslo do realnog povecanja plata za 50%.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
46k eventualno prosek za BG.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Zaboravljate da već duže vreme u JP postoje dve vrste zaposlenih, stalni i ovi pod raznim ugovorima. Razlika u platama je dupla...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
A, u privatnom sektoru 24 na racun, ostalo na ruke... Gde je to u racunici? I ono, sto sve ne prihvatam da je moguce, 24 na racun pa gazdi vratis 5 u kesu... Statistika je kod nad mlacenje prazne slame.