Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od shandu90 »

Ne, nego ispada kao udar na tebe lično kad te zaustavi pandur i cigani se. Nisi jedini koji je žrtva pilićara u plavim uniformama.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

kragujevac napisao:Kad sam ga pitao da li mu nije žao para koje bukvalno baci da bi malo brže došao odgovorio mi je da je njemu strašno bitno da što brže stigne :zbunjen: . Ima nas raznih.
Ja bar svojim "klackanjem" desnom trakom od 100-110kmh ne ugrožavam nikoga, tj. bar do sada nisam stekao utisak da sam pri toj brzini prepreka na putu. A vozim oduvek tako, sa 25 godina i sad sa skoro duplo više.
Nije to bacanje para ako uziva u takvoj voznji. Veca je ''kazna'' da ustedis pare, a da si nervozan i nesrecan za volanom. Ne mora nizak let, ali 100kmh na autoputu, pa ja mislim da bi poludeo. Cak i u nekom jugu, a kamoli vecem i udobnijem automobilu.

Ne kazem da je to lose, da me ne shvatis pogresno, samo ima ljudi kojima to nikako ne prija.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

ikac2000 napisao:A kada ti se zuri, nije problem u tim parama nego u drndanju.
Meni lično je to problem i kad mi se žuri i kada ne.
Jednostavno ne trpim iživljavanje bilo koje vrste bilo gde i bilo kada i to me užasno nervira, bez obzira da li se radi o putu, ustanovi, prodavnici, pijaci itd. Ne bih imao problema sa tim da me neko zaustavi kada sam napravio prekršaj, da mi kaže "to i to, toliko i toliko". Platim i zbogom ostaj. Meni podigne pritisak i to kad mi neko službeno lice, ma gde i ma koje, obrati bez persiranja, iako mu ja sve vreme persiram. To je tako ogavna nekultura i bahatost da nemam reči. E sad, možda za nekoga u SRB to izgleda preterano i namćorasto, ali ako sam ja u stanju da poštujem sagovornika, onda i on mora da poštuje mene.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ma ko šiša sve gastarbajtere, ja bih njima dodatno naplaćivao :mrgreen:

Po naviju 125 km/h vozim i niko me ne dira.
Juče vozim kg-kv, kroz par sela sa 80 je 40 ograničenje i drug me pita što smanjujem na 45,50.

Juče mi se debil sa gle kupe nabio na pola metra, a vozili 80 magistralom. Posle krivine poćeo da pretiće sve živo poprilično riskantno, konjina neiživljena.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Drugo je to. I ja tu gde je 40 vozim max 55...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

ikac2000 napisao:Fora za vas sa Srb dokumentima i tablicama ne drndaju toliko kao strance.

bez obzira sto je srb drzavljanin, jer ima rezidenciju u pl, pa posle u policijsku stanicu da ih uzme, moze im se. A kada ti se zuri, nije problem u tim parama nego u drndanju.
Jeste tako je, u skoro svakoj zemlji domaci imaju nesto povoljn iji tretman i manje ih drndaju. Negde vise negde manje izrazeno i jasno vidljivo.

Ako ima rezidenciju u PL onda nije SRB vec PL gradjanin, dakle stranac i sve procedure su za strance sto je normalno.
E sad to oko drndanja je jedna velika glupost kojoj smo i mi izlozeni kada se nadjemo u inostranstvu, pogotovu ako je vikend ili praznik. Prisustvovao sam jednom takvom povelikom drndanju u Slovackoj pre 3 godine koje je zahtevalo oko 110km neplaniranog puta, 700 evra i oko 2 i po sata vremena.
A banalni previd u placanju putarine, tj nesporazum da li s placa avansno ili po potrosenom. Odnosi se na autobus i TAG uredjaj.

Naravno prosto je da se plati na licu mesta ako treba, ali je moralo drndanje jer se tako moze i pri tome naravno sluzbena lica govore samo svoj jezik pa je milina za jednog stranca da razume o cemu se radi iako je uredno platio sta su mu prethodna sluzbena lica trazila.

Samo jedan primer kako nije sve idealno svuda, nije ni EU neki svetli primer (uvek i svuda) uredjenosti kada se zadje u detalje.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Ikac,

Ništa lepše od tatinog auta. Niko me ne cima, kg table u sred kg-a. Čak ni romljani ne peru šoferku. Ranije sa stranim tablama preleću romljani, noge polomiše da operu.

I ne pada mi na pamet da idem kolima za srb kad je povratna avionska karta često do 35 eura. Uzmem van sezone, bar 7 dana pre. U Nišu me čeka otac, sat i 20 je let. Sat do aerodroma u DE, sat i po do kg. Bolje od 14 sati klackanja autoputem i 250e nafte i putarina
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ma i ja cu tako, imam direktan let do kuce u Nisu iz DE.

Inace Slovaci su poznati po drndanju, ali kolege imaju iskustvo lakog dogovora sa njima.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Scuderia napisao: Ne kazem da je to lose, da me ne shvatis pogresno, samo ima ljudi kojima to nikako ne prija.
Ni ne mene da ne shvatite pogrešno, samo ima vozila kojima ne prija 159 km/h.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Da se ne lažemo, 160 kao kruz brzina prija tek u D segmentu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nisam probao taj segment na toj brzini nikad. Ali u mom autu proslom i ovom sada je ogromna razlika na toj brzini. A oba su ista klasa, takoreci isto sranje, svaki za svoje vreme.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Meni 160 ništa na Kii. Ne oseti se. Nit pričamo glasnije kad vozim tom brzinom
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Heinz napisao:
Scuderia napisao: Ne kazem da je to lose, da me ne shvatis pogresno, samo ima ljudi kojima to nikako ne prija.
Ni ne mene da ne shvatite pogrešno, samo ima vozila kojima ne prija 159 km/h.
Naravno. Nisam rekao ni da je losa osobina voziti 100 u E segmentu, nego da nije za cudjenje ako neko vozi brze i placa kazne. To da li ce se brze stici najcesce i nije razlog takve voznje, ako hoces da stignes brze krenes ranije.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ali, ovde je vise puta pricano da do 140 ne zaustavljaju na autoputu.
Pored toga, ne vidim nista lose u 110 na autoputu, to je 10 ispod ogranicenja.

I takodje ne podnosim kada mi se obrati sa ti, odmah promenim ton.

Ja, zavisno od sagovornika, idem od najfinije, do najbezobraznije osobe u par sekundi i nikada se nije desilo da sam bez razloga nekulturan.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

McGruja napisao:Da se ne lažemo, 160 kao kruz brzina prija tek u D segmentu
Da se ne lažemo, ne u svakom D segmentu :twisted:
Odgovori