Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od Saša »

Baš bedak... Nadam se da nije nešto ozbiljno... Btw, koja je torba u pitanju?

Inače, i moj 40D je počeo u poslednje vreme da se glupira, lupa "error 99" kao blesav, na svakih 5-6 opaljenih snimaka, a pogotovo kada baterija bude pri kraju. Ugasim, upalim... Teraj dalje... Nikako da crkne skroz, pa da bar znam na čemu sam... :-|
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Jesi gledao ovo: http://www.richardsnotes.org/archives/2 ... ct-points/

Možda dobiješ ideju.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Verovao ili ne ali baš sam malopre to gledao, tražeći koju "pametnu" na Net-u... :)

Moraću prvom prilikom da probam sve, korak po korak. Problem je što sve može biti problem: i kontakti (nisam čistio nikad), i kartica (prilično je stara i izakana od stalnog vađenja i guranja u čitač, sva je bela, natpisi davno izlizani), a bogami i objektiv ili samo telo, ja to nosim po terenu i baš arčim... Možda je isto tako nešto kucnuto ili korodiralo od vlage... ;)

Najgore moguće je da je na izdisaju zavesica ili mehanizam ogledala, no mislim da ipak nisam uspeo toliko da "opalim", čak ni blizu (100.000 je "deklarisan", ako se ne varam)... No, nikad se ne zna, znam čoveka kome je na Nikonu D3 crkla zavesica na samo 30.000 i nešto, dakle - sve je moguće...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Torbica je neka LowePro, mala - samo za aparat sa objektivom. Bedak je što sam sad na moru pa mi više treba taj objektiv nego ovaj fiksni 50mm, ali dobro je da bar imam drugi objektiv sa sobom. Da sam imao veću torbu gde staje još jedan objektiv možda bi bila i veća šteta. Do pada je inače došlo kad sam u mračnoj sobi skidao laptop sa police, a pošto je i njegova torba i ona od aparata crna nisam video da su se kaiševi upetljali i da vučem još nešto. Imam kod sebe i mali Panasonic TZ-7 ali mi se toliko ne svidjaju njegove boje da mi i na thumbnail-u bode oči. Prvi digitalac koji sam imao Nikon 3700 je bio bolji po tom pitanju. Jedino što mi odgovara kod Panasonica je što mu lepo radi zoom dok snima video, tu je konkurencija zaostajala pre 2 godine kad sam ga uzeo. Možda bi sad i mogao da ga zamenim za nešto novije a isto tako kompaktno. Ovako imam rezervni aparat za situacije kad mi je D5100 preveliki, a ne koristim ga skoro nikad. Ili tu možda i nema nazad jednom kad se proba DSLR, možda bi me sad svaki kompakt smorio.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

grujicd napisao: tu možda i nema nazad jednom kad se proba DSLR, možda bi me sad svaki kompakt smorio.
Tu si u pravu, vucaram DSLR gde god da krenem a mislim da bih mogao nesto interesentno da fotkam, sada pogotovo kada imam malo dete uvek se stvori neka situacija za fotkanje. Juce kada sam bio u sumi gde je bilo dosta razlicitog svetla koje se kroz krosnje pomaljalo a bilo je i hlada koje je opet pravilo dosta tamniju pozadinu samo DSLR odradjuje pravilno merenje svetla u takvim uslovima a da subjekat slikanja sa pozadinom bude pravilno exponirana, ostra i sa dobrim koloritom :)
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Fotografija

Post od BAJKER »

Ispovest Srpskog foto-reportera 18 dana fotkao pobunjenike u Siriji, vredi pogledati i procitati njegov komentar :klanjamse:
http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/3392 ... a-u-Siriji
Slika
Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

NiSt slike su stvarno super, a i respact za našeg izveštača iz Sirije. Treba na neki način biti dovoljno lud za tako nešto! :doubleup: :klanjamse:

Evo i nedna AMATERSKA fotka sa običnog FUJI-a. Nisam imao keša za neki ozbiljniji aparat, al" polako.

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jel su ti to zimeske gume napred? :think:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

Ma jok, FULDA CARAT PROGRESSO. Odlična guma, bar se meni tako pokazala. :doubleup:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Po sari mi delovala, pa sam se zacudio :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

ZAXSPEED napisao:Ma jok, FULDA CARAT PROGRESSO. Odlična guma, bar se meni tako pokazala. :doubleup:
Taman da Trojke ne brine :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Šta, zar i on preko leta fura te zimske? :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
ZAXSPEED