Banke - odabir, utisci...
Re: Banke - odabir, utisci...
Meni je Telenor banka bas extra, mada je najvise koristim za Aliexpress i tome slično. Dobro je sto je i slanje novca lako samo na br. telefona ne treba ti broj racuna i ostalo, a ne moras ni biti u Telenor mreži.
Provizija se ne placa nikad u PROGRESIV paketu koji kosta 300din mesecno, ali bukvalno dok platiš samo racunr za stan isplatio si to.
Dizanje sa bankomata drugih banaka je besplatno 5 puta mesečno, ali kome treba vise realno. Plus je mreza bankomata barem u Bg sasvim ok.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Provizija se ne placa nikad u PROGRESIV paketu koji kosta 300din mesecno, ali bukvalno dok platiš samo racunr za stan isplatio si to.
Dizanje sa bankomata drugih banaka je besplatno 5 puta mesečno, ali kome treba vise realno. Plus je mreza bankomata barem u Bg sasvim ok.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Jel zna neko od koje banke je nastala Telenor banka? Dok sam radio u IT, nekom prilikom mi rekoše poslovni partneri iz Telenora: "kupili smo jednu banku...", ali mi je bilo glupo da pitam "a koju?",
pošto je tema razgovora bila nešto sasvim drugo.

Ђенерал Јанковић
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
KBC
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Pogledah tarife.pedja napisao: Druga/bolja stvar je to da plaćanje na rate ne zavisi od ugovora između banke i prodajnog mesta (kao npr plaćanje na rate bez kamete kod Intese, Kombank ili Masterata SoGe), već možete platiti bilo gde (gde prihvataju Visu ili Master), a putem aplikacije odabrati broj rata, kada se evidentira uplata.
Potencijalno negativna stvar je to što ove opcije mogu koštati, a možda i ne. Nisam čitao tarifnik detaljno.
Ukoliko se podeli na rate, plaća se dodatnih 150 dinara po rati.
Kreditna kartica je besplatna prvog meseca, a za Progresiv paket do 31.12., a kasnije je 200 din mesečno (što održavanje računa diže na 500 dinara). Verovatno će i u 2018. to održavanje biti besplatno, ali nema garancije. Kamata na kreditnu karticu (MasterCard) je viša nego u Intesi.
Kako god, ima pozitivnih i negativnih stvari. Najveći minus su krediti, gde je Telenor tanak, po pitanju ponude. To nekome možda nije bitno, ali nekome i jeste.
U Poljskoj je uglavnom dizanje para bez provizije na svim bankomatima u zemlji.
Odrzavanje racuna je besplatno ukoliko imate mesecnu uplatu od min 250 eur, sto nije tesko jer je prosecna plata 870 eur neto.
Ako nemate tih 250 eur, onda je kod mene 300 din odrzavanje.
Odrzavanje racuna je besplatno ukoliko imate mesecnu uplatu od min 250 eur, sto nije tesko jer je prosecna plata 870 eur neto.
Ako nemate tih 250 eur, onda je kod mene 300 din odrzavanje.
- pedja
- član 001
Ostavio sam primedbu Intesi, odgovorili su u roku od 14 dana, po PSu.
Vratio sam im odgovor i dobio info da će odgovoriti za 14 dana. Posle 14 dana su zamolili za još sedam dana. Taj rok su ispoštovali i odgovorili.
Naravno, opet nisam dobio odgovor na lepo postavljeno pitanja, već sam upuen na pravilnik i njego včlan, u kojem ne piše ono što meni treba, ali se dotiče teme.
Plus za banku je što su me uredno obavestili kome mogu dalje da se žalim i na koji način. Doduše, obavezni su da to napišu, ali je svakako napredak
Sledeći korak je pritužba NBSu ili zahtev za posredovanje. O tome razmišljam, samo da se raspitam u NBS posle praznika, oko nekih detalja.
Još sam bliže odluci da promenim banku, ili bar da pogasim sve što mogu kod njih (dodatne račune, kreditnu karticu itd) i da se vratim na osnovni račun, a ostalo da prebacim u drugu banku.
Nisu mi učinili nešto mnogo nažao, ali je stvar principa, koliko god mi Intesa odgovarala iz više razloga
Vratio sam im odgovor i dobio info da će odgovoriti za 14 dana. Posle 14 dana su zamolili za još sedam dana. Taj rok su ispoštovali i odgovorili.
Naravno, opet nisam dobio odgovor na lepo postavljeno pitanja, već sam upuen na pravilnik i njego včlan, u kojem ne piše ono što meni treba, ali se dotiče teme.
Plus za banku je što su me uredno obavestili kome mogu dalje da se žalim i na koji način. Doduše, obavezni su da to napišu, ali je svakako napredak

Sledeći korak je pritužba NBSu ili zahtev za posredovanje. O tome razmišljam, samo da se raspitam u NBS posle praznika, oko nekih detalja.
Još sam bliže odluci da promenim banku, ili bar da pogasim sve što mogu kod njih (dodatne račune, kreditnu karticu itd) i da se vratim na osnovni račun, a ostalo da prebacim u drugu banku.
Nisu mi učinili nešto mnogo nažao, ali je stvar principa, koliko god mi Intesa odgovarala iz više razloga

Otvorena digitalna ekspozitura Komercijalne banke
http://www.kombank.com/informacije/2017 ... kspozitura
Komercijalna banka je u okviru svog eBank servisa omogućila korišćenje digitalne ekspoziture KOMeCENTAR. Klijenti sada mogu preko Interneta, bez odlaska u ekspozituru i čekanja u redu, da podnesu zahtev za određeni prozvod i uslugu, kao što su tekući račun, dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu i debitne kartice sa odloženim plaćanjem.
Korisnici koji nisu klijenti Komercijalne banke, mogu da to postanu podnošenjem zahteva za otvaranje jednog od setova tekućih računa na WEB stranici Banke. Nakon realizacije zahteva i otvaranja tekućeg računa, korisnici postaju klijenti Komercijalne banke i dalje imaju mogućnost da podnose i ostale zahteve dostupne putem on-line usluge.
Za realizaciju zahteva potrebno je da korisnik izabere način na koji želi da potpiše dokumentaciju. To može da bude najbliža ekspozitura, kurirska služba (bez dodatnih troškova) ili putem digitalnog potpisa, ukoliko poseduje kvalifikovani sertifikat za elektronski potpis.
Sa zaposlenima u digitalnoj ekspozituri KOMeCENTAR klijenti mogu da komuniciraju telefonom, putem e-maila, chat-a i video razgovora.
Radno vreme KOMeCENTRA je radnim danom od 9 do 21 i subotom od 9 do 16 časova. E-mail adresa za komunikaciju sa klijentima je komecentar@kombank.com, dok je telefon 19939.
http://www.kombank.com/informacije/2017 ... kspozitura
Komercijalna banka je u okviru svog eBank servisa omogućila korišćenje digitalne ekspoziture KOMeCENTAR. Klijenti sada mogu preko Interneta, bez odlaska u ekspozituru i čekanja u redu, da podnesu zahtev za određeni prozvod i uslugu, kao što su tekući račun, dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu i debitne kartice sa odloženim plaćanjem.
Korisnici koji nisu klijenti Komercijalne banke, mogu da to postanu podnošenjem zahteva za otvaranje jednog od setova tekućih računa na WEB stranici Banke. Nakon realizacije zahteva i otvaranja tekućeg računa, korisnici postaju klijenti Komercijalne banke i dalje imaju mogućnost da podnose i ostale zahteve dostupne putem on-line usluge.
Za realizaciju zahteva potrebno je da korisnik izabere način na koji želi da potpiše dokumentaciju. To može da bude najbliža ekspozitura, kurirska služba (bez dodatnih troškova) ili putem digitalnog potpisa, ukoliko poseduje kvalifikovani sertifikat za elektronski potpis.
Sa zaposlenima u digitalnoj ekspozituri KOMeCENTAR klijenti mogu da komuniciraju telefonom, putem e-maila, chat-a i video razgovora.
Radno vreme KOMeCENTRA je radnim danom od 9 do 21 i subotom od 9 do 16 časova. E-mail adresa za komunikaciju sa klijentima je komecentar@kombank.com, dok je telefon 19939.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- pedja
- član 001
Da li neko koristi Telenor Starter tekući, sa MC debitnom karticom.
Račun je besplatan i kartica se plaća 500 RSd jednokratno. To je OK.
Da li istom može da se plaća online? Da li postoje neke nadoknade, suludi kursevi i sl?
Ako funkcioniše kao Intesina kartica, uzeo bih je, jer preko aplikacije može da se blokira plaćanje, tj može se aktivirati samo kada nešto treba da se plati, što mi je OK. Takođe, osim tih 500 dianra, nema drugih troškova?!
Znam da je Intesina besplatna i ima drugih pogodnosti, jer mogu lako prebaciti novac na istu, ali smo se posvađali nešto...
Ukoliko me ne prođe inat, moram tražiti drugu banku
Edit: Erste ima poklon karticu - Bez održavanja. Delija, koristiš li nešto slično, ti si valjda u Erste?
Račun je besplatan i kartica se plaća 500 RSd jednokratno. To je OK.
Da li istom može da se plaća online? Da li postoje neke nadoknade, suludi kursevi i sl?
Ako funkcioniše kao Intesina kartica, uzeo bih je, jer preko aplikacije može da se blokira plaćanje, tj može se aktivirati samo kada nešto treba da se plati, što mi je OK. Takođe, osim tih 500 dianra, nema drugih troškova?!
Znam da je Intesina besplatna i ima drugih pogodnosti, jer mogu lako prebaciti novac na istu, ali smo se posvađali nešto...

Ukoliko me ne prođe inat, moram tražiti drugu banku

Edit: Erste ima poklon karticu - Bez održavanja. Delija, koristiš li nešto slično, ti si valjda u Erste?
Jel ima ta Erste eBanking ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Jel postoji uopste banka bez ebankinga?
Meni rekli da ne moze za poklon karticu o kojoj Pedja prica.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- pedja
- član 001
Da, Miloš je mislio na karticu, a ne na banku uopšteno.
Za tu karticu izgleda da nema. Za omladinski račun ima.
Za tu karticu izgleda da nema. Za omladinski račun ima.
Prvo su bili Alco banka-2007. godine- KBC od 2014. Telenor banka.snork napisao:Jel zna neko od koje banke je nastala Telenor banka? Dok sam radio u IT, nekom prilikom mi rekoše poslovni partneri iz Telenora: "kupili smo jednu banku...", ali mi je bilo glupo da pitam "a koju?",pošto je tema razgovora bila nešto sasvim drugo.
i "e" i "m" rade lepo. poklon kartica je super za sitnu kupovinu sa aliexpressa i neta uopste. sitnu jer je u dinarima, pa je bolje imati deviznu sa valutom u kojoj placate ako nece da vas bas jako oderu pri konverovanju valuta, ako se kupuje nesto skuplje. moze da se poklon kartica ubaci na ebanking, ja je imam. pa prebacujem kes sa glavnog racuna kada mi treba (tipa prebacim par hiljada pa ih krckam dok ih ne potrosim).Milos napisao:Jel ima ta Erste eBanking ?