Ljubitelji satova?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Ljubitelji satova?

Post od shandu90 »

Scuderia napisao:Slika

Slika

Slika
Kako su dobre Omege, verujem da im je i cena adekvatna.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ma da, 5-6-7-8k, ako je zlato 15+.

Sad gledam Snoopyja, msrp cena je bila 7k pre dve godine, sad na chrono24 ima par komada, svi po 12-13k.

https://www.youtube.com/watch?v=0B3dkeRymvA
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

caletov nedosanjani san :) i razumem ga

Slikabild upload
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Prelep. :doubleup:

Slika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Urose, hteo sam da kupim neki satić za 150eur. Nemam pojma šta bih. Neka klasika da može svaki dan.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Hvala ti što ceniš moje mišljenje :-) pošto ne znaš šta bi, a osnovu ličnih afiniteta ja bih Seiko SNZF17. Doduše on je nekih 20.000 nov pa ti je malo preko budžeta, ali ima dobru narukvicu, pouzdan mehanizam, vrlo skupo izgleda obzirom na 3D satne markere. Ima i sportsku notu, dobar WR od 150m ako se ne varam, providni poklopac mehanizma(mada nema bog zna sta da se vidi). Popularan je i tražen model pa ako ti dosadi nećeš izgubiti mnogo para na njemu. Vidim da se u prilično lošem stanju prodaju za 150-160, bez kutije, garancije, sa nepotpunom narukvicom itd.

Edit. Da ne zaboravim i iluminaciju kakvu nećeš videti sve do 3-4x skupljih satova, a često ni tada.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

bas lep predlog, bacio si me u razmisljanje da ga i ja pazarim :D moram otici negde da ga pogledam, jedino se bojim da je malo mali za moju ruku. da li je velika razlika izmedju K1 i J1 modela? J je vlajda japan, a K singapur malezija... mada ove J i ne vidjam...

imas jos neki predlog na slicnu foru?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

K i J modeli tj razlike su predmet višegodišnjih diskusija na internetu. Po nekom mom zaključku, nema nikakve razlike, osim te da Japan made proizvodi imaju drugačiji carinski tretman od drugih pri uvozu u USA, i zato postoje. Svi ti jeftiniji, a često i neki delovi nekih malo skupljih Seika se prave u Maleziji.

Sat nije velik ali jako lepo leži na mom relativno malom i plocastom zglobu. Mera je takva da može i pod košulju, i na šorc, i na trenerku.

Možeš da zoveš Sense Watch webshop da ti donesu sat u radnju ako ga nemaju i da odeš da probaš bez ikakvih obaveza. Postoji i model sa teget i sa belim ciferom a i model sa crnim u zlatnom kućištu.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ja sam imao citizen diver sa gumenom narukvicom i uopste mi se nije svidela narukvica.

Moj izbor bi bio broj 1 od tih linkova sto si postavio.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

SKX je legenda. Mehanizam u njemu i u SNZF je skoro isti, u SNZF ima dva rubina više ja mislim. SKX ima WR200M po ISO standardu i ušrafljujuću krunicu. Imao sam SKX007K1 na Jubilee narukvici, platio ga 19.000din novog, nosio 2 godine baš dosta i prodao za 17500 dinara pre nekoliko meseci. Istog trenutka sam zažalio jer sada košta 30.000 din na metalnoj, a i dobio je naslednika (bio je i red posle 20 godina proizvodnje) pa ne znam koliko dugo će još biti u opticaju.

Svakako ne bih uzimao na gumi, nego na metalu i to bilo koji sat, posebno Jubilee metalna narukvica na SKX je mnogo lepa i udobna, a ima Miltat npr. zamenskih od po 100+ evra, originalna zamenska Jubilee ti je reda 35 evra, originalna Oyster za SKX je oko 50 eura.

Ne vidim što bi naručivao sa Jome u USA kad imaš za 200-230 evra isti sat na Ebayu od proverenog prodavca tipa Watchspree koji šalje u Srbiju.

Citizen kao brend me nikada nije "radio", ne znam zašto.

E da, poređenje. SKX je više "top heavy", generalno je znatno masivnije kućište. SNZF ima povijenije lugove i bolje "leži" na ruci i lepše se nosi. Volim i preporučio bih SKX ali sam uvek znao da imam sat na ruci, i SNZF se lepše nosi. Jublee na SKX je bolja narukvica, na SNZF zvecka više, odaje utisak da je jeftinija. Ovo mogu dobro da uporedim jer sam prošle godine hteo da kupim SNZF nakon prodaje SKX-a ali sam ipak odustao ne kupivši nikakav sat na kraju.

Od tih gumenih relativno pristupačnih vredi recimo Isofrane.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

:doubleup:

hvala :)

znaci svelo se na:
http://www.jomashop.com/seiko-mens-watch-skx007k2.html
ili
http://www.jomashop.com/seiko-watch-snzf17.html

gledam tamo, jer NS carina jebe kevu. platio bih jos toliko porez i carinu... vec sam nameracio da uzmem na joma neke polarizovane rayban naocare i dobio sam 20usd popusta ako porudzbina predje 250usd (cvike su 99usd), a pocetkom jula kuma dolazi ovamo pa je mozda nagovorim da ponese :D

ne znam koliko se isplati uzimati ovako nesto polovno:
http://www.kupujemprodajem.com/Seiko-SK ... =121602090

neko misljenje o ovome:
https://www.amazon.com/Casio-MDV106-1AV ... sio+mdv106
kao budzet resenju?

i da, koliko su zapravo automatik satovi prakticni ako se ne nose svakodnevno? da li je smaranje navijati ih i podesavati pred nosenje? trenutno mi je ovo "daily driver":
Slika
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Za sada poručio Casio MDV106 a Amazona, pa ću polako da tražim nešto ozbiljnije :) Neka preporuka za 22mm metalni kaiš? Ovo mi deluje korektno:
http://forums.watchuseek.com/f74/anyone ... st40688946

Sent from my LG V10 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Gušt na automatiku je da ga podesiš. Ako nema datum začas, ako ima, malo je zabavnije.

Meni nije smetalo, dok se nisam navukao na Pebl. Ne mogu da nosim ništa drugo.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

onda bi mene to garant smaralo, znam sebe bar toliko :D

posle iscitavanja teme:
http://forums.watchuseek.com/f71/chines ... 38-11.html
porucena narukvica. za male pare bice to, po meni, fina kombinacija. idem na ovaj izgled:
Slika
Odgovori