Mazda CX-5
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Mazda CX-5
@dragvorl
To je baš bio slučaj kod mene, Accord mi nije radio posao za porodične potreba zbog manjeg gepeka i osetno manje mesta na zadnjoj klupi od CR-V-a. Ok, mogao sam da potražim nešto prostranije kod drugog proizvođača, ali kad dodam da sam hteo i 4x4, izbor mi se sveo na Superb, bar u tom rangu cena, a on je na kraju otpao kao prevelik za grad, i još važnije, prevelik za parkiranje u garažu.
@Tex
CR-V stalno pogoni samo prednje točkove, a na zadnje prebacuje preko neke hidraulične pumpe koja "primeti" kad postoji razlika u obrtajima između prednje i zadnje osovine. Verovatno zbog te pumpe postoje neki gubici čak i kad je pogon samo napred, ali ne znam o kom procentu se radi.
To je baš bio slučaj kod mene, Accord mi nije radio posao za porodične potreba zbog manjeg gepeka i osetno manje mesta na zadnjoj klupi od CR-V-a. Ok, mogao sam da potražim nešto prostranije kod drugog proizvođača, ali kad dodam da sam hteo i 4x4, izbor mi se sveo na Superb, bar u tom rangu cena, a on je na kraju otpao kao prevelik za grad, i još važnije, prevelik za parkiranje u garažu.
@Tex
CR-V stalno pogoni samo prednje točkove, a na zadnje prebacuje preko neke hidraulične pumpe koja "primeti" kad postoji razlika u obrtajima između prednje i zadnje osovine. Verovatno zbog te pumpe postoje neki gubici čak i kad je pogon samo napred, ali ne znam o kom procentu se radi.
Pozdrav svima !
Ozbiljno sam se nameracio na cx 5 i danas naletoh na lose komentare inostranih korisnika !
Bio sam u soku! Pricaju kako se nivo ulja kod dizel motora moze povecati i preci maksimum.
Znaci da je gorivo uslo u ulje za podmazivanje motora. Grrrrr !
U tim slucajevima treba odmah zameniti ulje. Desava se i pre nego sto dizel cx 5 predje
i mizernih 2000km! Pominju da problem stvara DPF (Diesel particulate filter).
Auto sam porucio, 175ks, dizel, i sada ne znam sta da radim. Bolje da propadne
depozit nego 33.500 eura.
Ima li neko iskustva ili znanja o problemu podizanja nivoa ulja kod dizel motora ?!
U google-u sam kucao "mazda cx 5 oil rising problems"
Hvala svima na odgovoru !
Ozbiljno sam se nameracio na cx 5 i danas naletoh na lose komentare inostranih korisnika !
Bio sam u soku! Pricaju kako se nivo ulja kod dizel motora moze povecati i preci maksimum.
U tim slucajevima treba odmah zameniti ulje. Desava se i pre nego sto dizel cx 5 predje
Auto sam porucio, 175ks, dizel, i sada ne znam sta da radim. Bolje da propadne
depozit nego 33.500 eura.
Ima li neko iskustva ili znanja o problemu podizanja nivoa ulja kod dizel motora ?!
U google-u sam kucao "mazda cx 5 oil rising problems"
Hvala svima na odgovoru !
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ako se mesa ulje i gorivo, to moze da znaci da su lose karike. Tako da se promenom ulja nista ne dobija nego mora da se otvara motor, sto je vec ozbiljna stvar i verujem da je u pitanju tzv. decija bolest koju ce Mazda resiti u garanciji.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kolika je garancija? Ne zvuci prijatno, al je to cena tek novog modela... Ako je decja bolest bice reseno u skorijoj buducnosti. Problem moze nastati ako je garancija recimo 2 godine a prelazi se ne velika km pa se problem zalomi van garantnog roka..
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Vops, dobrodošao! Odakle si, možeš li stupiti u kontakt sa servisom i izvući bilo kakvu informaciju? Po NS se vozi par komada, ima i dizela i benzinaca, dakle održavaju se ovde, nešto se mora znati na tu temu, ako postoji.
Revolution si uzeo, jesi dodavao nešto od opreme?
@grujic
Garancija kod Mazde je 3 godine ili 100.000 km, 3 godine na farbu, 12 na koroziju. Ali džaba garancija, ako postoji nerešiv problem. Nov auto se teško dobija, ostaje samo mrcvarenje po servisima.
Pu, pu... nadam se da ništa od toga nije tačno.
Revolution si uzeo, jesi dodavao nešto od opreme?
@grujic
Garancija kod Mazde je 3 godine ili 100.000 km, 3 godine na farbu, 12 na koroziju. Ali džaba garancija, ako postoji nerešiv problem. Nov auto se teško dobija, ostaje samo mrcvarenje po servisima.
Pu, pu... nadam se da ništa od toga nije tačno.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
vops napisao:Ozbiljno sam se nameracio na cx 5 i danas naletoh na lose komentare inostranih korisnika !

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Zaista ne mogu sada da pricam o decijim bolestima i dodatnoj opremi,
ljudi, ja razmisljam da zaboravim na kaparu i odustanem od automobila
koji merkam vec mesecima! Ako neko proceslja inostrane forume moze
da razume o cemu se radi i da konkretno misljenje.
Ova nabadanja me stvarno izludjuju.
Neverovatno je to sto se zale ljudi samo iz Australije.
Ima i na Facebooku primedbi samo sa tog kontinenta.
http://news.drive.com.au/drive/motor-ne ... 24k6w.html
http://www.mazdaforum.com/forum/mazda-c ... els-29636/
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Dobrodošao Vops!
Dobro je što si tražio dodatne informacije na netu. Evo čitam na ovom forumu: http://www.mazdas247.com/forum/forumdis ... CX-5-Forum , da ljudi prijavljuju razne probleme. Između ostalog i to sa uljem, a postoji i zvanična preporuka nekih dilera da se nivo ulja kontroliše na svakih 1.000km.
Treba se svakako raspitati kod naših dilera o tom problemu i unapred zahtevati odgovor, šta će oni učiniti ukoliko se javi takav problem.
EDIT: Da, upravo u Australiji preporučuju proveru nivoa ulja na svakih 1.000km. Mada tvrde da je to problem koji se javio na samo nekoliko primeraka, ali i da postoji neko rešenje u vidu reprogamiranja ECU.
Dobro je što si tražio dodatne informacije na netu. Evo čitam na ovom forumu: http://www.mazdas247.com/forum/forumdis ... CX-5-Forum , da ljudi prijavljuju razne probleme. Između ostalog i to sa uljem, a postoji i zvanična preporuka nekih dilera da se nivo ulja kontroliše na svakih 1.000km.
Treba se svakako raspitati kod naših dilera o tom problemu i unapred zahtevati odgovor, šta će oni učiniti ukoliko se javi takav problem.
EDIT: Da, upravo u Australiji preporučuju proveru nivoa ulja na svakih 1.000km. Mada tvrde da je to problem koji se javio na samo nekoliko primeraka, ali i da postoji neko rešenje u vidu reprogamiranja ECU.
Mazda Australia have seen a number of vehicles which have had this issue, but small in comparison to the number sold. The effected vehicles are then given an ECU reflash; with different regeneration parameters I assume and the problem presently has not reapperaed. Mazda also indicated the diesel vehicles are suitable for general / city driving and that interim oil changes less than the 10,000 / six month should not be required.
Posetite www.garaza.rs !
vops napisao:Zaista ne mogu sada da pricam o decijim bolestima i dodatnoj opremi,
Daj uozbilji se, kakvo zaboravljanje kapare.
Na 100 000 prodatih, da se desilo 10 takvih slucajeva cuces o tome i poceces da panicis iako je to zanemarljiv procenat. Takodje simptomaticno je da je to samo u Australiji, tako da bih jos manje mislio o tome. Sanse da se tebi to desi su verujem jako male.
Opusti se

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Одг: Mazda CX-5
Ne znam kakav tačno odgovor očekuješ na domaćem forumu, a da nije nešto što si i sam otkrio. Kaparu možeš povratiti i ne postoji osnov za njeno zadržavanje. Potražnja je velika, diler za tvoja kola već ima kupca i ništa se ne menja osim što će se neko radovati što je ranije dobio kola.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Trojanac, hvala na brzom i pravom odgovoru! Zamisli, ljudima poslali poruku da kontrolisu ulje na svakih 1000km,
i ako nesto ne valja, aj u servis. A kupili nov auto. Stvarno jezivo! Javi ako saznas jos nesto !
Laki, vec sam pokusao da razmisljam na nacin koji si naveo, i dobar je,
ali sam pre 10-ak godina kupio novog Nissan Patrola i motor mu je
crko na oko 60.000km pa sam radio generalku. Vozen je normalno...
Kasnije sam saznao da je bila fabricka greska u pitanju.
Eto, zasto me malo plasi pozitivno razmisljanje...
Slobo, prvi put sam na ovom forumu i vidim da je tema CX 5. Mislio sam da neko od vas
ovde zna vise od mene u vezi ove nove mazde, posto vidim, duze pisete o ovom modelu.
i ako nesto ne valja, aj u servis. A kupili nov auto. Stvarno jezivo! Javi ako saznas jos nesto !
Laki, vec sam pokusao da razmisljam na nacin koji si naveo, i dobar je,
ali sam pre 10-ak godina kupio novog Nissan Patrola i motor mu je
crko na oko 60.000km pa sam radio generalku. Vozen je normalno...
Kasnije sam saznao da je bila fabricka greska u pitanju.
Eto, zasto me malo plasi pozitivno razmisljanje...
Slobo, prvi put sam na ovom forumu i vidim da je tema CX 5. Mislio sam da neko od vas
ovde zna vise od mene u vezi ove nove mazde, posto vidim, duze pisete o ovom modelu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Tema upravo postoji da bi se saznalo što više informacija o konkretnom modelu. Za sada nije bilo informacija o problemima sa CX-5 što ne znači da ih nema, ali se bar za sada, kod nas nisu pojavili jer bi se sigurno negde nešto čulo o tome.
Gde si kaparisao auto, kod kog dilera?
Gde si kaparisao auto, kod kog dilera?
Posetite www.garaza.rs !
Cini mi se da sam iskopao pravi odgovor na moju muku!
U pitanju su zakoni, standardi i ekologija.
U Engleskoj takodje ljudi imaju problema sa cx 5 i to
izgleda zbog goriva. Njihovo gorivo mora da sadrzi
odredjen procenat biodizela koji ne isparava lako
pa se iz DPF filtera vraca pored karika u ulje.
Evo, sjajnog teksta. Zaista bih zeleo da cujem vase komentare.
http://www.stocksy.co.uk/articles/Cars/ ... sequences/
Diler-Kg.
U pitanju su zakoni, standardi i ekologija.
U Engleskoj takodje ljudi imaju problema sa cx 5 i to
izgleda zbog goriva. Njihovo gorivo mora da sadrzi
odredjen procenat biodizela koji ne isparava lako
pa se iz DPF filtera vraca pored karika u ulje.
Evo, sjajnog teksta. Zaista bih zeleo da cujem vase komentare.
http://www.stocksy.co.uk/articles/Cars/ ... sequences/
Diler-Kg.
Ma uzmi taj auto i uzivaj 
Vidjam ih sve vise po CH...istina ovde su vecina benzinci

Vidjam ih sve vise po CH...istina ovde su vecina benzinci

- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Srećom kod nas ne mare puno za te eko norme, pa nema tih problema. Taj dizel se za sada ugrađuje samo u Mazdu ili ga ima i u Volvo/Ford modelima?
Mislim da nemaš potrebe da brineš. Pokušaću da saznam nešto više od naših dilera, pa ću preneti.
Mislim da nemaš potrebe da brineš. Pokušaću da saznam nešto više od naših dilera, pa ću preneti.
Posetite www.garaza.rs !