Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Nikolaa »

ne razumes, slepo si ubedjen da je, zato sto je najjace, da je najbolje.

pricamo o realnom prikazu prirodnih boja. Samsung dominira AMOLED tehnologijom, i oni zele da prikazu sto jace boje, jer se to prodaje.
IPS ekrani sa druge strane jer imaju pozadinsko osvetljenje ne mogu da prikazu cistu crnu(tj ne mogu da "ne prikazu" boju) ali zato prikazuju sliku tj boje mnogo prirodnije, onako kako bi zapravo i trebalo da izgleda.

da, AMOLED ce ispucati neverovatnu kolicinu boje kroz piksel, ali to ne znaci da je to prirodno i da tako treba da izgleda, izgleda tako samo zato sto se svidja ljudima.

a doslo je do toga da usled zestoko jarkih boja koje se svugde guraju(jer moras kupcu privuci paznju) dolazimo do trenutka da sada ljudi shvataju jarke boje kao realne boje, sto je... nerealno :D
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Čekaj, ljudi sa sajta (display mate, koji se btw bavi testiranjem ekrana) radili testiranje i kažu da S8 ima najtačnije tj najrealnije boje i to nije dovoljno? Nije to subjektivan osećaj da je neki lik tamo testirao svojim očima i rekao ovo je najbolje, već izmerene egzaktne vrednosti specijalnim alatima i instrumentima.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

nidza napisao:Cene su takve kakve su ljudi spremni da plate.

Ako ćemo realno, preterali su svi sa cenama, i Samsung i Kinezi i sve redom.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Svaka roba ima kupca, ali to ne znači da je cena realna. To samo znači da uloženi novac u marketing i pametno vođeni tehološki, istraživački i dizajn sektori omogućavaju Samsungu da zadrži udeo na tržištu koji su u jednom momentu stekli jer su bili ubedljivo najbolji. Toliko su osnažili brend da ljudi jednostavno ni ne razmatraju alternative, pogotovu ne u razvijenim zemljama gde su telefoni mnogo povoljniji uz ugovore nego ovde, a pride - jači standard. Znam gomilu ljudi koji su prešli na "Kineze" i pevaju šta su dobili od Huaweia, Xiaomia i sl. Na sreću, konkurencija radi svoje godinama već, naveo sam moje kupovine, svaka je bila barem po meni mnogo bolji odnos cena kvalitet od aktuelnih samsung modela i toga će biti sve više što je samo dobro za nas krajnje korisnike.

Mada sam uvek pre sklon da poverujem da će vodeći brendovi sesti i dogovoriti se kako da nam zajedno izvuku više para nego što će da obaraju cene jedni drugima.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nikolaa napisao:ne razumes, slepo si ubedjen da je, zato sto je najjace, da je najbolje.

pricamo o realnom prikazu prirodnih boja. Samsung dominira AMOLED tehnologijom, i oni zele da prikazu sto jace boje, jer se to prodaje.
IPS ekrani sa druge strane jer imaju pozadinsko osvetljenje ne mogu da prikazu cistu crnu(tj ne mogu da "ne prikazu" boju) ali zato prikazuju sliku tj boje mnogo prirodnije, onako kako bi zapravo i trebalo da izgleda.

da, AMOLED ce ispucati neverovatnu kolicinu boje kroz piksel, ali to ne znaci da je to prirodno i da tako treba da izgleda, izgleda tako samo zato sto se svidja ljudima.

a doslo je do toga da usled zestoko jarkih boja koje se svugde guraju(jer moras kupcu privuci paznju) dolazimo do trenutka da sada ljudi shvataju jarke boje kao realne boje, sto je... nerealno :D
O lebe mekani...
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

jel samsung dolazi u adaptive modu kad ga upalis zar ne?

test kaze Intentionally Vivid Colors

test jos za Intensity Scale and Image Contrast Accuracy kaze slightly too high, dok primera radi iphone koji je na IPSu ispucava maltene referentne vrednosti...

samo zato sto sam bolestan i nemam vise sta drugo da radim se ubedjujem ovde sa ubedjenim ljudima o razlikama izmedju IPS i AMOLED ekrana koje veverice znaju... :glavomuzid: :kezo:

Ikac napisao:Čekaj, ljudi sa sajta (display mate, koji se btw bavi testiranjem ekrana) radili testiranje i kažu da S8 ima najtačnije tj najrealnije boje i to nije dovoljno? Nije to subjektivan osećaj da je neki lik tamo testirao svojim očima i rekao ovo je najbolje, već izmerene egzaktne vrednosti specijalnim alatima i instrumentima.

precizno prikazati i PRIRODNO prikazati nisu ista stvar.

i da, ocima gledaju :D

da se razumemo, ja nisam rekao da je AMOLED los ekran, samo da je sljasti i meni recimo ne prija, jako mi je ruzno kad su boje prenapucane kako su uvek na samsungu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Povoljniji roming i za naše korisnike, evo saveta!
http://mondo.rs/a1014291/Mob-IT/Vesti/m ... akete.html

Osetite potpunu slobodu komunikacije uz mts roming pakete.

Planirate da putujete u Grčku, Italiju, Španiju, u neku drugu evropsku destinaciju ili možda u Crnu Goru? Uz mts roming pakete - Evropa ili m:tel, možete u potpunosti da se opustite na vašem putovanju i uživate u komunikaciji sa porodicom i prijateljima, i to bez obzira da li ste mts pripejd, postpejd ili korisnik tarife Kontrola troškova.

Povoljne Evropa postpejd roming pakete možete da koristite ukoliko putujete u neku od susednih zemalja, uključujući i Republiku Srpsku, kao i zemlje Evropske Unije. Na raspolaganju vam je pet Evropa roming paketa:

- Evropa 50 – 50 minuta za dolazne i odlazne pozive, 50 SMS poruka i 10 MB za prenos podataka u romingu, po ceni od 3.990 dinara;
- Evropa 20 – 20 minuta za dolazne i odlazne pozive, 20 SMS poruka i 5 MB za prenos podataka u romingu, po ceni od 1.990 dinara;
- Evropa 10 – 10 minuta za dolazne i odlazne pozive i 10 SMS poruka, po ceni od 690 dinara;
- Evropa Razgovori – 10 minuta za dolazne i odlazne pozive, po ceni od 390 dinara;
- 10 MB na 30 dana – 10 MB za prenos podataka u romingu, po ceni od 1.490 dinara.

Izabrani Evropa postpejd roming paket možete da aktivirate putem mts postpejd vodiča, pozivom na *797#, u delu Roming/Evropa, putem aplikacije mts centar, putem SMS poruke slanjem odgovarajućeg teksta na broj 7888 ili putem Moj mts naloga, i važi vam 30 dana od dana aktivacije.

Ukoliko ste, sa druge strane, mts pripejd korisnik ili korisnik tarifnog profila Kontrola troškova, svoje troškove tokom putovanja možete da umanjite izborom Evropa Plus 5 ili Evropa Plus 15 roming paketa, koje možete da aktivirate u mts pripejd vodiču, pozivom na *100# (opcija Roming/Evropa), putem aplikacije mts centar (opcija Roming) ili slanjem SMS poruke sa odgovarajućim tekstom na broj 7780.

Za vas koji nameravate da posetite Crnu Goru, a potrebni su vam povoljni paketi za komunikaciju sa prijateljima i rodbinom u Srbiji, na raspolaganju su vam povoljnim:tel Plus 10 i m:tel Plus 30roming paketi koji vam omogućavaju odlazne i dolazne pozive, SMS i prenos podataka za 0 dinara iz Crne Gore.

Ove roming pakete možete da aktivirate bez obzira da li ste postpejd, pripejd ili korisnik tarife Kontrola troškova i takođe važe 30 dana od dana njihove aktivacije, a aktiviraju se putem mts pripejd (*100#) odnosno postpejd vodiča (*797#), putem aplikacije mts centar (opcija Tarifni dodaci), kao i slanjem SMS poruke sa odgovarajućim tekstom na boj 7780 za pripejd, odnosno na broj 7888 za postpejd korisnike.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Blago nama sa ovako povoljnim cenama.

Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Xepoj87 napisao:
Kabal napisao:Jel ima neko P10 Plus, kakva su misljenje o ovoj modelu? Jos cekam HTC U11 i Sony XZ Premium da vidim uzivo pa mi je tu negde trilema...trenutno sam na 6s+

Rotore, koji je ovo paket kod tebe?
Ma kakav crni Sony te spopao, pogledaj od tih drugih sta ti se svidja, ali ono sto ja vidim, jeste da je P10+ jos skuplji od Mate9...
Vidim da je u sustini ista specifikacija, samo manji, a bolji ekran i malo manja baterija.
Sta znam, opet mi je to puno za telefon koji mi kada ga ugledam, ostavi isti utisak kao da gledam onaj P9 od 200e, samo veci.
Gledam i ovaj HTC ima manju bateriju...bedak sto imate toliku averziju prema Samsungu, nema bolje kupovine u toj klasi od S8, sve ima sto telefon moze da ima.
Sta fali konkretno ovom novom XZ Premium modelu? Da zanemarimo bezele, Sony ne odstupa od tog svog kockastog dizajna, nekom je ogavan, a nekom se svidja :)
Po meni, mrtva trka je izmedju P10+, Htc U11, Sony XZ Premium i Samsunga S8+, za sada sam samo S8 video uzivo...e sad stvar je licnih afiniteta...posto mi u ovom slucaju nije bitna cena (dobijam od firme pa mogu da biram)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Dal ti realno imas dilemu? :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne znam kome uopšte znače ovih 10mb u romingu ili koliko već. Ne znam šta bi sve morao da usključim na telefonu, i opet ne bi bio siguran šta će i koliko da povuče kad mu uključim data. To je moglo nekad u vreme nokie, otvoriš mail app, kažeš sad skini mailove i to je to. Sa modernim mobilnima skoro nemoguća misija.
Sa druge strane ovaj dodatak za CG je fenomenalna stvar, neograničeni podaci. Koristim ga već par godina, kad god sam dole. Čak smo ženinima odneli mts karticu, sad pričaju sa srbijom koliko hoće. Kad im istekne samo dopunimo odavde i ponovo aktiviramo dodatak.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Laki021 napisao:Dal ti realno imas dilemu? :)
Veoma veliku Slika
Jedino sam drzao u ruci S8(+) i jako mi je cudan taj izduzen ekran, posto bi isao na vecu verziju npr nema sanse da dodirnem gornju ivicu ekrana jednom rukom, a imam prilicno veliku saku...dok ne vidim ova ostala tri pa cu skontati, a ako je neko imao iskustva iz prve ruke neka pise :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

I meni je bio cudan izduzen ekran, smetalo mi vala jedno 2 nedelje, sad sam se navikao.
Jeste nezgodno za koriscenje jednom rukom, tj ako treba dohvatiti nesto gore.

No osim toga telefon je odlican i mislim po dizajnu i mnogo cemu drugom bez prave konkurencije danas.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Slazem se, ali se takodje slazemni da je odnos ekrana bulja, fingerprint senzor je na najglupljem mogucem mestu i smanjili su trajanje baterije s8 u odnosi na s7e, dok je s8+ vec phablet.

I ja sam video da je na testovima s8 ekran bas pokidao sto se tice prikaza slike.
A vec sam rekao, raniji amoled su bili takvi, zracili i davali odvratne prenaglasene boje, a onda su stavili filtere koji to nameste da bude bas kako treba.

Opet, ove druge stvari su meni dovoljno retardirane da ni ne razmislim o s8 pored s7e.
Nadam se da ce do s9 to unormaliti ili da ce neko drugi izbaciti jednako dobar telefon, pa i da promenim, sto uvek volim da radim, sto i potvrdjuje to da nikada nisam kupio 2 telefona koji su iole slicni, a nikada nisam kupio istu marku dva puta za redom.

Rado bih i Iphone probao sledeci, samo i oni da ponude isto sto i konkurencija.

Kabal, kao neko ko je dve godine nosio Z3, preporucujem da zaobidjes Sony.
Mala baterija sa IPS ekranom, jos u 4k rezoluciji...recept za propast :)
Koliko ce ta baterija trajati i da li su ogranicili osvezenje da bi ustedeli bateriju...ja bih se detaljno informisao.

Ima malcice manji ekran od s7e, koji takodje ima bazele, ali je mnogo manji i laksi. Xz premium je vezi i tezi i od Mate 9.
Dodatni minus je taj stari dizajn od kog ne odustaju, a ne menjaju dovoljno da bi bio up to date.

Ove ostre stranice deluju kul, a u realnosti ti seku prst pri koriscenju.

I radi estetike su izbacili cak i ono magmetno punjenje, tako da nema nikakav vid bezicnog punjenja.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 07 Jun 2017, 01:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Sad ce svi na ovaj novi odnos ekrana, ebi ga...

Treba da probas i iP. Prve dve nedelje ces mu sve po spisku, posle vidis i prednosti. Ja cu mozda ponovo probati iP8 ako ne izneveri ocekivanja.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Telefon bez bezicnog punjenja tesko da cu opet kupiti.
Hteo sam ip7+ da probam, ali onolika cigletina za onolicki ekran...neka hvala.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori