Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Koliko troši?

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Ne može prosek da se gleda kao relevantan parametar, bez detaljnijih informacija kako je nastao. Moj prosek je upravo dve krajnosti, AP i semafori, ništa između. Na kraju po rezervoaru bude oko 50 na sat, a većina kilometraže nastaje na AP.

Matematički, ako sam dobro izračunao, 70% 130km/h i 30% 20km/h napravi prosek od ~50km/h. To već razjašnjava delimično što potrošnja nije ekvivalentna konstantnoj prosečnoj od 50km/h nego 2x veća. Zanemaruje se količina ubrzavanja i kočenja, nazovimo ga koeficijent anticipacije. Vozač koji slabo anticipira će imati veće potrošnje i obrnuto.
Tvoj prosek voznje je ap, otvoren put i NBG bulevari, nikakve tu suprotnosti nema, samo razlika u brzini :)

Realno, 90% kada vidis 40 km/h, to je neki prosecan otvoreni put, sa jos malo grada.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

20 na sat prosek je otvoren put za rekreativnu vožnju bicikla.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nesto si se zbunio...ne znam kakav te otvoreni put i 20 km/h spopalo?

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Tvoj prosek voznje je ap, otvoren put i NBG bulevari, nikakve tu suprotnosti nema, samo razlika u brzini :)
Mora biti razlike, inače bi prosek po nbgd bio 60tak koliko obično idem, a ne 20tak koliko obično jeste.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa ti si onda jedini covek koji ima 20 km/h prosek brzine na NBG :)

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

U pravu si, uvek sve znaš. :)

Resetuj BC kod SC u 8 ujutru, odvezi se do okretnice tramvaja 7,9,11 ulicom J. Gagarina, vrati se nazad do SC i napiši ovde koji si prosek napravio.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ti u proseku ides u 8 ujutru od Sava Centra, do okretnice u J. Gagarina i nazad do Sava Centra?

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Što me pitaš kad znaš, i to ne samo moje rute, nego i drugih ljudi? :mrgreen:
Xepoj87 napisao:Pa ti si onda jedini covek koji ima 20 km/h prosek brzine na NBG :)

Olako potcenjuješ gužve u špicu. Džaba što su bulevari, džaba AP kada do iza Zmaja sve češće bude stani-kreni.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa ja sam vise miliona puta rekao koje su moje najcesce rute i kida najvise vozim, a nista manje ni ti nisi govorio za pazovu u kojoj radis i da ne zalazis u centar ako bas ne moras.
Ali je lakse mene isprozivati za to sto si sam pricao.

S obzirom da znam da zivis tamo kod J. Gagarina, ne znam odakle bi stalno isao od S. centra i nazad, pa te pitam da li stalno ides od S centra, do J gagarina i nazad do S centra u 8 ujutru, ali je ok ako ne zelis da odgovoris, samo nemoj ismevati normalno pitanje.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Pročitaj ponovo šta si sve sam napisao danas i koji je samo to nivo generalizacije.

Resetovano na segment posle AP oko 10 do 5. Možeš mi verovati na reč da sam dao sve od sebe da budem najbrži automobil u tom trenutku na NBGD. Prosek je bio tačno 20, ali dok sam dohvatio telefon pao je na 19.

Slika

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Xepoj87 napisao:
nidza napisao:Ne može prosek da se gleda kao relevantan parametar, bez detaljnijih informacija kako je nastao. Moj prosek je upravo dve krajnosti, AP i semafori, ništa između. Na kraju po rezervoaru bude oko 50 na sat, a većina kilometraže nastaje na AP.

Matematički, ako sam dobro izračunao, 70% 130km/h i 30% 20km/h napravi prosek od ~50km/h. To već razjašnjava delimično što potrošnja nije ekvivalentna konstantnoj prosečnoj od 50km/h nego 2x veća. Zanemaruje se količina ubrzavanja i kočenja, nazovimo ga koeficijent anticipacije. Vozač koji slabo anticipira će imati veće potrošnje i obrnuto.

Realno, 90% kada vidis 40 km/h, to je neki prosecan otvoreni put, sa jos malo grada.
Zadnje vreme se vozim 3 km u jednom pravcu sa dva semafora između i prosek mi je oko 25-27 kmh, a pričamo o malom gradiču...kad sam vozio više manje samo izvan grada ( bez AP ) prsoek sam imao oko 50kmh ( mozda koji km manje ).

Najveci prosek koji sam imao je 150kmh, a najmanji 21 kmh...
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

nidza napisao:Pročitaj ponovo šta si sve sam napisao danas i koji je samo to nivo generalizacije.

Resetovano na segment posle AP oko 10 do 5. Možeš mi verovati na reč da sam dao sve od sebe da budem najbrži automobil u tom trenutku na NBGD. Prosek je bio tačno 20, ali dok sam dohvatio telefon pao je na 19.

Slika

4km 15 min... auh.. ja ne znam dal mi je ikad u zivotu trebalo toliko vremena bilo gde na nbg ;D

koja je to relacija?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bilo koji deo blizu mostova oko 5 popodne :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Pročitaj ponovo šta si sve sam napisao danas i koji je samo to nivo generalizacije.

Slika

Nidzo, jesi li ti realan?
Znas li ti sa kime se macujes?

Sta, posto si bio u guzvi, to je onda prosek tvoje voznje, svakodnevno tako vozis, 30% voznje ti je po tolikoj guzvi, jel to hoces da kazes?
Sta ja to generalizujem, leba ti?

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Bravo, shvatio si konačno. Da, svaki dan je isto loše u isto vreme, nekad malo bolje, nekad mnogo gore.

Pritom sam u kudikamo rasterećenijem smeru, mnogo je sporije ljudima koji poslepodne odlaze SA NBGD.

Odgovori