Peloponez je super destinacija. Ima veliki izbor lepih mesta svih velicina, plus istoriske (npr Mycenae) lokalitete, i dobro je umrezen putevima. Vazno je samo da napravis dobar plan sta obici, i to je to. Pocne se od Loutrakia (odakle pune vlasiranu vodu) i Korinta pa dalje, sve vredi obici, nesto samo posetiti, a negde se i zadrzati. Ja sam obisao zapadni deo Peloponeza skuterom pre nekih 25 godina tako da je dobro sto se icega secam
Cene goriva u MKD za one koje putuju za GR na odmor. Dizel je 0,78 eu , a benzin 1,01 eu po litar. Mislim da je dizel u MKD mozda i najeftiniji u Evropi tako da za svi koji cete tranzit, prazan rezervoar i prva benziska u MKD i do vrha.
@ ftj
Moj savet ti je Skopje, ako hoces da prosetas gradom,popijes neko pivo to mu dodje na pola put. Ukoliko hoces lepo mesto gde se mozes opustiti i uzivati pored bazena ili jezera uz lepu hranu onda Hotel Romantik na Velesko jezero.Ili mozda treca varijanta Dojran. Ukoliko si za trecu varijantu smestaj ces lako naci ,odmorices i nalazi se na samoj granici gde obicno nema nikakve guzve i ujutro naspavan udjes u GR iz granicnog premina Dojran. Kada bih bio na tvoje mesto odlucio bi za jedno od ta 3 mesta,zavisi sta volis. Inace mogu biti cekanje na granice i do 1h.(u spicu i vise)
Ji 4Tze napisao:Do Skoplja si za 3h. Do granice sa GR za 4. Pa ti vidi
Pretpostavljam da ti putujes sa hilihopterom ili si neka VIP persona pa nema potreba da stajes na bilo koje granice zbog glupe formalnosti
ftj
Hotel Romantik je odlican izbor ako ima mesta.Ja cesto puta idem od Skopje do Veles samo za rucak odlicna hrana i usluga i mesto je bas dobro za odmor.
Pa samo vožnja, moram unazad postove da nađem od prošle godine ali sam se baš iznenadio brzinom kojom se putuje.
Prvu ozbiljniju pauzu smo pravili u hotelu Montenegro ili Makedonija, ono na autoputu, posle Skoplja, i jedan sladoled u Predejane.
A na granici nije bilo gužve, jer smo u ovo vreme uveliko bili tamo.
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 12 Jun 2017, 19:36, izmenjeno 2 puta ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums