Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Razlika između 320d i 328i je što kad 320d cepaš on će potrošiti pola litre više ili litar ako voziš kao manijak. Ako 328i voziš kao manijak on će potrošiti 5-6 litara više nego ako se vozi lagano.
tfsi motori su ekonomični ali samo u odnosu na snagu koju pružaju, а očigledno je bmw još više napredovao u tome.
tfsi motori su ekonomični ali samo u odnosu na snagu koju pružaju, а očigledno je bmw još više napredovao u tome.
@dragan
S'tim likom koji je to izjavio nesto ocigledno nije u redu
Koja je fuckin poenta auta od 250ks ako ga ne vozis preko 130, ako gledas da vozis iskljucivo na ravnom a pozeljno nizbrdo, ako ne potapas gas, ako ne ulazis u grad (ovo je glupa izjava i za auto od 50ks) i ako meris potrosnju pa se trudis da izvuces najmanju mogucu...dosta manju nego sto je proizvodjac propisao?
Opet kazem, ti podaci pri maloj konstantnoj brzini na ravnom vrede taman toliko da sa njima trolujes po forumima.
Video si kako je lik na onom klipu dobio potrosnju od 5.4l...pa ja tako mogu i 2l da dobijem ali to nije podatak vec sprdacina.
Ali nije tu samo agresivna voznja...u gradu je ista situacija.
Ma znas i sam, pricali smo i na skupu...
S'tim likom koji je to izjavio nesto ocigledno nije u redu

Koja je fuckin poenta auta od 250ks ako ga ne vozis preko 130, ako gledas da vozis iskljucivo na ravnom a pozeljno nizbrdo, ako ne potapas gas, ako ne ulazis u grad (ovo je glupa izjava i za auto od 50ks) i ako meris potrosnju pa se trudis da izvuces najmanju mogucu...dosta manju nego sto je proizvodjac propisao?
Opet kazem, ti podaci pri maloj konstantnoj brzini na ravnom vrede taman toliko da sa njima trolujes po forumima.
Video si kako je lik na onom klipu dobio potrosnju od 5.4l...pa ja tako mogu i 2l da dobijem ali to nije podatak vec sprdacina.
To je poentaftj napisao:Razlika između 320d i 328i je što kad 320d cepaš on će potrošiti pola litre više ili litar ako voziš kao manijak. Ako 328i voziš kao manijak on će potrošiti 5-6 litara više nego ako se vozi lagano.

Ali nije tu samo agresivna voznja...u gradu je ista situacija.
Ma znas i sam, pricali smo i na skupu...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Meni vrlo interesantni podaci. Ja često idem preko Horizonata, tj. uvek kada idem na tu stranu. Za prosečnu brzinu mi je ok da je manja, mada bi trebalo uraditi više merenja da bi se utvrdilo jer te ne uhvati uvek isti talas na semaforima, na E75. Interesantno je da je "okolo" kraće, a ubeđen sam bio da je preko Horizonata kraći put.cozmo napisao:Evo jutros sam merio moju relaciju ali preko Plavih Horizonata. Nista se ne dobija, cak se i gubi, iako nema nijednog semafora!
Elem, prosecna brzina mi je cak manja 40,2 umesto onih 44 iako sam zgazio kod Zmaja na 130kmh (sve po GPS-u). Takodje, ima 14km umesto 12,9 i umesto 16 vozio sam 19 minuta.
Stvar je u dosta lezecih, idu autobusi, kamioni, milioni cigana sa svojim motorima, puno pesaka...
Tako da ostajem pri staroj ruti.
Inače je više sporan ovaj deo još u ZP, dok kad se uđe na Horizonte, nema usporavanja na onom pravcu, mada nije preporučljivo juriti iako retko ko vozi ispod 60. Viđao sam i pandure par put sa radarom jer ima budala koji jurcaju tuda kao nenormalni.
Posetite www.garaza.rs !
E pa sto se mog iskustva tice sa Opelima 2 komada, a i ostalim novim autmobilima, ni na jednom nije opala potrosnja posle razrade, bar da je to primetno...
JEdino sto se desavalo, je da prestanu da trose ulje...
JEdino sto se desavalo, je da prestanu da trose ulje...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.

Bez reči.

Koji je motor u pitanju?
Je*em ti tu sestu brzinu, moj auto se vec na 150 vrti na 3000 obrtaja -.- Ok, i to je super, ali fali mu 6. 
Mercedes trosi vise od ovoga... Negde oko 6.5 je na tom proseku...

Mercedes trosi vise od ovoga... Negde oko 6.5 je na tom proseku...
I moja C klasa trosi vise od toga pri slicnim prosecnim brzinama,mozda cak i 7l...
Ali nikada nisam toliko daleko vozio sa tim prosekom,tako da ne bih mogao da tvrdim koliko je tacno...
A iskreno,ja mislim da se meni i u 6. brzini vrti na vecim obrtajima...
Ali nikada nisam toliko daleko vozio sa tim prosekom,tako da ne bih mogao da tvrdim koliko je tacno...
A iskreno,ja mislim da se meni i u 6. brzini vrti na vecim obrtajima...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
159ka od mojih sigurno trosi vise, oko litru vise sigurno, malo me zbunjuje ta slika gore.
Da li moze prosecna brzina i prosecna potrosnja da se pojedinacno resetuje?
Da li moze prosecna brzina i prosecna potrosnja da se pojedinacno resetuje?
Kod tvojih je isti motor kao sto je bio kod mene u 147ici.
Taj nema sile da trosi ovoliko, zato sam i pitao koji je motor.
Ovaj novi 2.0 JTDM mozda i moze
Taj nema sile da trosi ovoliko, zato sam i pitao koji je motor.
Ovaj novi 2.0 JTDM mozda i moze

Mislim da je 1.9JTDm 16v.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Moj Audi mislim da isto ovako stoji sa obrtajima i brzinom, ali mislim da nema sanse da sa ovom prosecnom briznom postigne manje od 6.5l. Nisam probao, ali da kazem da sam ubedjen da ne moze. Jedino ako ovo nije nesto nizbrdo pa par km, pa prosek. Jako mi malo ovo.
I nemojte se toliko tripovati za sestu brzinu, osim bolje rasporedjenih prenosnih odnosa, obrtaji su isti na istim motorima u 5oj ili 6oj. Vozim auta sa 6 brizna vec par godina, i nista se tu ne menja, verujte. Jedino sto se promenulo je Audijev menjac i Passatov,ne idu istom brzinom na istom broju obrtaja, nisu isti, niti motori identicni, ali isti auto isto vam je 5 ili 6-ta na autoputu npr.
I nemojte se toliko tripovati za sestu brzinu, osim bolje rasporedjenih prenosnih odnosa, obrtaji su isti na istim motorima u 5oj ili 6oj. Vozim auta sa 6 brizna vec par godina, i nista se tu ne menja, verujte. Jedino sto se promenulo je Audijev menjac i Passatov,ne idu istom brzinom na istom broju obrtaja, nisu isti, niti motori identicni, ali isti auto isto vam je 5 ili 6-ta na autoputu npr.
Pa naravno, inače bi išli 300 na sat 

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Slažem se sa dagom za šestu brzinu, na autoputu je uglavnom isto kao i da auto ima 5. Samo su brzine "gušće", pa na manjim brzinama možeš bolje da ubodeš pravi stepen prenosa a da ne bude ono poznato "na 80 mi je treća mi prekratka a četvrta predugačka". I naravno da više bilduješ desnicu ruku šaltanjem. 'ebala ih šesta, od kad vozim CR-V sa 6 brzina šaltam k'o mutav, nije ni čudo što preskačem po 2-3 brzine 

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Motor u Alfi je 1.9 jtdm 16v cipovan na nekih 180 konjica
Nidzo kada ces predstaviti lepoticu?

Nidzo kada ces predstaviti lepoticu?