Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Scuderia »

Hebes drzavu u kojoj se 'gasi svetlo' u 18h :D
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Red, rad und disciplina :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Bas moja zena jutros komentarise taj tekst - kaze isto sranje kao i ovde (NL) :)

PS: Inace povodm dece i ostavljanja u sumi, dve scene:
- Cerka (9 god) je bila na eksurziji 3 dana. Daju im nozeve (velike) da ociste krompir i povrce i naprave rucak, i naravno da u mlataranju nozeva ona bude posecena. Niko je nije rekao (podstetio) da treba da ocisti i drzi ranu cistom, i njoj se za 2 dana inficira - srecom dosla je kuci, pa smo je stavili na antibiotike..
- Scena druga, pre neki dan raspravlja se sa uciteljicom o izborima i formiranju vlade, i uciteljica joj izmedju ostalog kaze, lako je tebi - tvoj tata je glasao za Marka Ruta, a on je za bogate i vi ste bogati (nije tacno :)) a ja sam siromasna i za socijaliste :) Ej bre, kako tako mozes da diskutujes sa devojcicom :)
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Zimus, u jednim jaslicama radimo CCTV sistem. Trmperatura napolju oko 5c.

Unutra, nema grejanja. Deca se igraju u jaknama i duksevima, velika vecina njih slinava i kaslje.

Roditelji dovode i odvode decu ceo dan,najnormalnije.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

To mi je vec preseravanje, bas ciganski. Tolke pare se vrte a nemas osnovne stvari pod parolom kad si cigu video kod doktora da ide.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Ček deci od 9 godina dati noževe? Hahaha zanimljivo.
U tom uzrastu pričaju o politici tako ozbiljno? Neverovatno. Ok je to da ih zainteresuju, ali takav odgovor je bio malo previše. Baš vaše dete zna šta znači biti bogat ili ko je bogat, i šta je socijalizam...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Goru scenu sam imao sa sinom kada je imao 6 godina. Dolazim u skolu da ga pokupim a oni se bave obradom drveta. On ima onu veliku ostru nazubljenu testeru koja je velika skoro koliko i on i sam reze dasku. Covek zapeo svom snagom - a nikoga oko njega - jasno je da je dobio zadatak da to radi. Mene samo znoj oblio. Ko zna sta je sve radio pre nego sto sam dosao. Na srecu nista mu nije bilo osim mog stresa :) I sve to im je normalno da rade u skoli. Jeza jedna... A o cekicima i ekserima koji su lezali okolo da ne pricam...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ljuba napisao:- Scena druga, pre neki dan raspravlja se sa uciteljicom o izborima i formiranju vlade, i uciteljica joj izmedju ostalog kaze, lako je tebi - tvoj tata je glasao za Marka Ruta, a on je za bogate i vi ste bogati (nije tacno :)) a ja sam siromasna i za socijaliste :) Ej bre, kako tako mozes da diskutujes sa devojcicom :)
Reci učiteljici da ste zbog "socijalista" na vlasti pobegli iz svoje zemlje, pa više ne glasate za one koji se tako izjašnjavaju. :D

Stvarno zanimljivo na koji način razgovara sa decom... "vi ste bogati, a ja siromašna"... dobro da nije potezala i etničko poreklo roditelja... :D

Nego, Ljubo, tvoja deca su rođena u Holandiji? Jel znaju srpski, pričate ga kod kuće...? Jel se interesuju nekada za svoje poreklo... ili to dođe kasnije? :) Znam za slučajeve kada deca koja su čak rođena u Srbiji vremenom zaborave jezik. A s druge strane, i obrnuto - za decu naših iseljenika u Americi, Nemačkoj, itd. koja su rođena tamo pre 40+ godina, možda su samo dva-tri puta dolazila ovde, ali jezik znaju prilično dobro.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Pa konkretno moja cerka je rodjena u NL i prica Srpski skoro bez naglaska. Upadne po koja Holandska rec, ali minimalno. U prvih par recenica nema sanse da provalis da ne zivi u bloku 70 :). Inace sin i cerka pricaju medjusobno Srpski, sto je vazan korak u vladanju jezika. Kada se igraju sami pricaju na NL :) Generalno deca Srpskih doseljenika izuzetno slabo pricaju maternji jezik. Nasa deca su vise izuzetak nego pravilo. Kada su isla u neku Srpsku skolicu u Amsterdamu (davno pre 5,6 god) bila su 2 galaksije bolja od ostalih... Mi inace kuci pricamo samo Srpski. Sto se tice identiteta osecaju se Srbi 100%, ukratko lose smo se integrisali, sa svim prednostima i manama. Najvecu prednost za njih je sto govore savrseno 2 jezika plus lako im ide Nemacki i Engleski koji su srodni Holandskom.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Bern -- Vozač iz Švajcarske mora da plati kaznu zato što je preko Fejsbuka upozorio na policijsku kontrolu u određenoj ulici.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1274290
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

A kod nas za skoro svaki okrug postoji ili viber ili fejsbuk grupa. Mada, verujem da su kod njih normalnija ogranicenja nego kod nas. :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Za ograničenja grešiš.
markoue
Reactions: