TV - Audio - Video - bela tehnika
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Koja mašina je u pitanju?
Moja je Gorenje
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Te rucke su problematicne i cesto pucaju. Znam da su se pre 2 god menjale o trosku Gorenja, ne znam kako je sada.shandu90 napisao:Stigla nova masina. Imao prvi peh. Ukljucim u prazno da odradi najkraci ciklus (rekao mi majstor) i nisu htela vrata da se otvore. Zovem ga, kaze da sam jedan od brzih. Masovno se ljudi zale na ta vrata, zovu ga bas cesto. Jebo ih pas lude. Uspelo je da ih otvori, a sutra stizu iz 'ovlascenog' pa cemo da vidim sta oni imaju da kazu na to.
Ocekuj i gutanje carapa, tangi i slicnog sitnog vesa. Ta masina nema klasican filter pa ocekuj zaglavljivanje pumpe za izbacivanje vode, a neretko i obican novcic zna da zavrsi u izlazu iz kucista filtera ka odvodnom crevu, koje je knap za kovanicu od 1 din ako se dobro secam i da napravi problem.
Desava se da masina nece da centrifugira jer ne moze da rasporedi ves.
U nekom trenutku (nece skoro, ali desavalo se na masinama starim 2-3 god) ce masina poceti da trza kada motor startuje, a to je znak da su cetkice motora pri kraju. Tada ih obavezno zameni jer zbog njih zna da strada elektronika pa masina samo centrifugira. U ovlascenim servisima nece prihvaiti da popravljaju elektroniku, nego ce prodati novu. Ni nju ne mozes sam da zamenis iako je na dzekove, mora da se programira.
Garancija je 5 god, a za to vreme ces garantovano imati posla sa serviserima.
Ja sam pre par meseci takodje uzeo GoreCe masinu, ali samo zato sto znam sta moze da me strefi i kako to da sprecim (bar ono sto moze) ili najjednostavnije i najjeftinije saniram.
Izvinite na izrazu, ali koje smeće sa garancijom.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Dobar primer da duga garancija ne znači i miran san.
Zasto? Imam u svojoj blizoj okolini 3 Gorenje masine. U svoje vreme, su bile medju najeftinijim, nikakve mambo dzambo fje. Samo kod jedne jedne je bio problem (taj sa kvakom). Sve su izasle iz garancije sem nje
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
Ne kazem da ce ga zadesiti sve navedeno, samo sam naveo uobicajene probleme sa ovim modelom.
- shandu90
Jbm li ga, ostavicu ovo na compu da imam kao podsetnik. Prethodna je bila isto gorenje, za divno cudo radila je iako od mog rodjenja svi pljuju gorenje. Volim ja serviserima da skacem po glavi, posebno kad je bela tehnika u pitanju.
Nama šljakala fino u starom stanu, sestri takođe ova neka nova. Doduše, zna da produži pranje na sto godina dok ne rasporedi veš. Ne mogu da kažem da je krš, ali nismo hteli da ponovimo. Od Gorenja smo ponovili ploču i rernu, sad i mikrotalasnu ugradnu, te stvarčice su im fenomenalne.
Elem, ova Candy za pranje i sušenje, imam update. Veš kad se izvuče ujutru ne da je mekan. U rangu crne magije je uređaj, valjda će da potraje. U toku je akcija za garanciju od 5 godna, do 30.06.
Elem, ova Candy za pranje i sušenje, imam update. Veš kad se izvuče ujutru ne da je mekan. U rangu crne magije je uređaj, valjda će da potraje. U toku je akcija za garanciju od 5 godna, do 30.06.
A crnjak je sto je 5 godina tako kratak period
Inace ves koji prodje susac je skoro po pravilu mekan, ali i poprilicno izakan 
PS: Ja sam u Srbiji uvek imao jako pozitivna iskustva sa Gorenjem, ali to sve bar pre 15 godina

PS: Ja sam u Srbiji uvek imao jako pozitivna iskustva sa Gorenjem, ali to sve bar pre 15 godina

- shandu90
Bio serviser, i otisao. Kaze nece da radi jer nemam racun i garanciju
Jel realno da su toliki mamlazi da nisu spakovali najbitnije papire od 3kg papira koje me sleduje kao kupca? Svasta covek nauci u zivotu.

Takve stvari treba obavezno proveravati, jer ne očekuješ valjda da na tom nivou prodaje kod nas radi osoblje koje je prošlo bilo kakve treninge?
U Maxiju ti agresivno guraju fiskalni u ruke, ne verujem da zapošljavaju Japance...
Paradoksalno, zar ne, a nema garanciju na grašak? Šteta što ne može veš mašina da se kupi u Maksiju.