Mobilne telekomunikacije
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Mobilne telekomunikacije
Naravno da nije. To je pokvareni Kinez koji izrabljuje radnike, to se u ruke ne uzima. Ionako se sve bitne činjenice mogu saznati sa raznih sajtova i YT-a 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Nidžo, zahvaljujem.
Čeka me isti posao u nedelju kada dobijem mogućnost da otključam boot loader na Redmi Note 4 koga sam pazario juče. Na prvu loptu izgleda baš dobro (SD625, 4GB RAM, 64GB fleš, ima i 800 MHz band), lepo radi i MIUI ali ću verovatno na RR.
Čeka me isti posao u nedelju kada dobijem mogućnost da otključam boot loader na Redmi Note 4 koga sam pazario juče. Na prvu loptu izgleda baš dobro (SD625, 4GB RAM, 64GB fleš, ima i 800 MHz band), lepo radi i MIUI ali ću verovatno na RR.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kad sam pre 100 godina zadnji put instalirao custom rom, to je bila muka izabrati. Desetine verzija, pa za svaku čitaš po forumima da li ne radi ovo ili ono, neke probleme vidiš tek kad instaliraš... Da li se tu nešto popravilo?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Za popularne modele postoji izbor od nekoliko aktuelnih custom romova koji su dovedeni do savršenstva, redovno ažuriranje i duga podrška zagarantovana.
A sta mislis jel su tacna predvidjanja za cenu da ce cena pocinjati od 900?Laki021 napisao:Altair napisao:Ako je neko mozda u toku, jel ce Iphone 8 biti znacajno bolji od 7? Trebao bi da menjam telefon, i ne znam jel da li da uzimam odmah sedmicu ili cekam na 8.
Jel ima istine u clancima tipa
https://www.macrumors.com/roundup/iphone-8/
https://www.cnet.com/products/apple-iphone-8/preview/
https://www.forbes.com/sites/gordonkell ... f9c9c63088
99% ce ovako izgledati, stim da se ocekuje da ce skener otiska prsta biti integrisan u ekran a ne da se nalazi pozadi.
Ja cenim na 1000, nema smisla da idu nize tim pre sto nece moci da podmire potraznju.
To je previse, koliko god dobar da bio
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
svakako je apple poceo da pada u poslednje vreme, sa hordom besnih korisnika kroz svaki novi uredjaj koji izbace(izbacen 3.5mm, USB-C na macbooku bez magsafea, losa tastatura(toliko losa da su vec izbacili update za macbookpro), glupi besmisleni touchbar, a ne mozes da dobijes 4 porta ako ga ne uzmes... itd itd
ja bas mislim da nece smeti da rizikuju sa toliko jakom cenom, samo zato sto prelazi na 4 cifre, nije kao da je neka razlika 100usd u sustini, kad vec bacas pare na preskupu igracku..
zivi bili pa videli, ja tipujem 890usd za iP8, 690usd za iP7S
ja bas mislim da nece smeti da rizikuju sa toliko jakom cenom, samo zato sto prelazi na 4 cifre, nije kao da je neka razlika 100usd u sustini, kad vec bacas pare na preskupu igracku..
zivi bili pa videli, ja tipujem 890usd za iP8, 690usd za iP7S
Poslednja izmena od Nikolaa u 24 Jun 2017, 15:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Kako to sad izbacuju 7S i 8 u isto vreme? To neka nova politika
Ne mogu da zadovolje potraznju za 8 jer ce imati AMOLED ekran kojih jos uvek nema dovoljno, zato izlaze sa dva modela kako god se budu zvali.
Prethodni "flagship" iP je bio Jet Black 7Plus, namerno ga nisu nudili sa manje memorije od 128 tako da bi pocetna cena bila 1000. Slicnu pricu ocekujem i sada.
Dokle god ne budu u stanju da podmire potraznju, cena nije previsoka. Koliko vidim oko sebe "predpotraznja" je neverovatna.
Prethodni "flagship" iP je bio Jet Black 7Plus, namerno ga nisu nudili sa manje memorije od 128 tako da bi pocetna cena bila 1000. Slicnu pricu ocekujem i sada.
Dokle god ne budu u stanju da podmire potraznju, cena nije previsoka. Koliko vidim oko sebe "predpotraznja" je neverovatna.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Laki021 napisao:
slazem se, ali mislim da nece smeti vise, makar za "osnovne" modele, jer 4 cifre za telefon ce biti pakao na internetu 10x gori nego manjak 3.5mm prikljucka

iskreno bas me zanima kako ce formirati cenu ovaj put, i dokle ce da ide nebuloza sa nerealno skupim telefonima
A sta mislite jel se isplati sad kupiti IP7 ili bolje sacekati 7S? Cena je koliko vidim oko 550-600.
Ne vredi uvek nesto cekati...
To i jeste fora, osmica nece biti 'osnovni' model, to ce biti "premium" u ovoj generaciji.
To i jeste fora, osmica nece biti 'osnovni' model, to ce biti "premium" u ovoj generaciji.
Mudro zboris...
Jel 'pametno' kupiti od ovih manjih radnji, ili ipak da idem na sigurnu varijantu velikih lanaca?