Putanja tomahavka moze da se lepo programira na terminalnom delu leta. U glavi mogu da budu reflektori, kamere (LLLTV, IC, obicne kamere)...
Ima jedna druga interesantnija i jako malo poznata cinjenica vezana za TERCOM sistem. Razvoj sistema je zapoceo jos krajem pedesetih godina proslog veka, takodje namenjen krstarecem projetilu, ali kakvom?
Duplo bolesna! Roknes ga, imas na zemlji mini Cernobil, pustis ga pogodi cilj, pecurka. Fin taj murikanski narod. Najgore je od svega sto to za dlaku nije proslo kongres. Inace,... He, he, he, ovaj forum nikada ne bi ni postojao.
Naravno da je veoma pokretan i brz. Sta wiki kaze za T-80U?
The T-80U main battle tank (1985, "U" for uluchsheniye, meaning "improvement") was designed by SKB-2 in Leningrad (hull) and the Morozov Bureau (turret and armament). It is a further development of T-80A and is powered by the 1,250 hp (919 kW) GTD-1250 gas turbine. It is a step ahead of the GTD-1000T and GTD-1000TF engines that were installed on the previous tanks of the T-80 line. This gas turbine can use jet fuels as well as diesel and low-octane gasoline, has good dynamic stability, service life, and reliability. The GTD-1250 has a built-in automatic system of dust deposits removal.
^ to su izvukli iz intervjua sa Rogozinom dok sa druge strane Zrnic za Tango Shit blog kaze da je jedan An-26 za VS dovoljan i da se ne planira remont drugog..
Takodje treca i najzanimljivija faza radova na devetkama nije jos ugovorena tako da pitanje sta ce biti od modernizacije na pominjani SM nivo..
Da su u pitanju VIP anuske, trebalo bi nam bar 5 komada! Buzdovani!!! Ta jedina koja leti se koristi i za open sky.
Ceo intervju je bio objavljen na srpskom i nisam hteo da ga kacim jer su svi mogli da ga procitaju. Ali sam zato okacio ovaj isecak iako je sa sputnika jer nije kod nas objavljen. I kad sam citao taj integralni, bio sam iznenadjen. Prvi put pomenuti transportni iz Rusije. Dok je Suki bio na celu ministarstva znam da je bilo razgovora za neka cetiri busica, CASA 295. Naravno, smena vlasti i od toga nema nista osim predizbornih obecanja. A i sam Rogozin je lepo odgovorio na pitanje kad ce Migonje u Svrbiju. Rece lepo covek, "pitajte vucica" (namerno malo slovo).