Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Zbog smrzavanja? To baš retko stavljaju kod nas.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Širim haos!
Vecina poslovnih zgrada to ima.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Pa ovo je privatna kuća, zar ne? Na njih sam mislio.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Širim haos!
Naravno da pogresno ugradjeno ne vrsi funkciju kako treba.swemir napisao:Crep lim sve moze da prokisnhaava ako se lose uradi naravno.
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Naravno, kao i ta membrana i gotovo sve u tehnici kada se lose uradi.
Crep moze prve i druge godine da malceno propusta po koju kap dok se ne zasite pore i popune i to je poznata osobina. Nakon toga praksa pokazuje da i po 100 godina ne prokisnjava.
A ionako ispod crepa se postavlja membrana za odvod vode i propustanje pare, klasicna krovna konstrukcija kosog krova.
Ove membrane sam sretao i ovde i u inostranstvu i svaka je imala problem vec posle 20tak godina a neke bogami i nakon samo tek 10 godina, mozda su ove najnovije nesto bolje ali ja radije ne bih.
Ako nista drugo kosi krov mnogo bolje moze da odvodi visak toplote leti nego bilo koji ravni krov.
U principu ovo nije ravan krov nego skriven krov blagog nagiba. Konstrukcija moze isto biti drvena ili celicna. Radjen je termo proracun i pitanje toplote i hladnoce zavisi od sistema i debljina izolacija a ne tipa krova.
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Ne misli se o termo proracunu i debljini izolacije vec nagibu i posledicnom uzgonu /odvodu toplog vazduha. Ili jednostavnije receno cirkulaciji sa povrsine.
Toliko sam zauzet da to nije normalno. Te posao, te kuca, porodica, obaveze ali sam nasao malo vremena da okacim nekoliko fotki zavrsene fasade posto mi je nekoliko njih to trazilo.

Moram da napomenem da je uzivo barem duplo lepsa nego na fotkama. Prezadovoljan sam kako je ispala fasada. Spolja mi ostaje samo jos dvoriste i jos nesto da sredim.
U enterijeru je takodje odradjeno dosta stvari. Razvlacena je struja, voda, odradjeno je podno grejanje sa kosuljicom, malterisana je kompleta unutrasnjost i jos neke sitnice. Sada mala pauza mesec dana pa krecem u unutrasnje fine radove.

Moram da napomenem da je uzivo barem duplo lepsa nego na fotkama. Prezadovoljan sam kako je ispala fasada. Spolja mi ostaje samo jos dvoriste i jos nesto da sredim.
U enterijeru je takodje odradjeno dosta stvari. Razvlacena je struja, voda, odradjeno je podno grejanje sa kosuljicom, malterisana je kompleta unutrasnjost i jos neke sitnice. Sada mala pauza mesec dana pa krecem u unutrasnje fine radove.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Bas je lepo ispala
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Svidja mi se odabir boje/fasade. Ne kao mnogi danas ruknu neku crvenu ili plavu
Svaka cast!

I meni se sviđa. Biće još lepše kada se sredi dvorište i kada se postavi trava.
Hvala momci i drago mi je da vam se svidja. Stvarno sam gledao da sve bude sa ukusom i stilom. Nista preterivanje. Naravno kada bude i dvoriste i travnjak bice to jos bolje.
Dario bela osnova je planirana od pocetka, jedino sto ovu braon-bordo traku sam mnogo iskomplikovao dok nije ispala ovakva nijansa. Na kraju je ispala i bolje nego sto sam ocekivao.
Dario bela osnova je planirana od pocetka, jedino sto ovu braon-bordo traku sam mnogo iskomplikovao dok nije ispala ovakva nijansa. Na kraju je ispala i bolje nego sto sam ocekivao.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Odlično izgleda, bravo Raki 

Bas je lepa kuca - posebno ti beskonacno zavidim na garazi kao bitnom centralnom delu kuce
. Jedino ostaje standardni Srpski problem okoline (okolnih kuca), ne uklapa se ni najmanje, bar deo koji se vidi.. a to bas ume da kvari opsti utisak...

Poslednja izmena od ljuba u 27 Jun 2017, 20:08, izmenjeno 1 put ukupno.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Odlično izgleda kuća stvarno, svaka čast.
Voleo bih da vidim okolinu, tj. da li i koliko štrči
Voleo bih da vidim okolinu, tj. da li i koliko štrči

Pa naravno da strci, gde ste kod nas videli da neko pravi iste kuce, a da nije investitor?
I to je skroz ok, ne znam zasto vas lozi ono genericko tipsko gradjenje, od kog pozelim da umrem od dosade?
Bitno da nije seljana i to je to.
Super izgleda Raki, nego mi reci koliko je dvoriste?
Jedino sto ja ne volim u globalu, jesu stubovi, to jest, bas retko mi se svide. Moraju biti neophodni, da bi mi bili ok
I to je skroz ok, ne znam zasto vas lozi ono genericko tipsko gradjenje, od kog pozelim da umrem od dosade?
Bitno da nije seljana i to je to.
Super izgleda Raki, nego mi reci koliko je dvoriste?
Jedino sto ja ne volim u globalu, jesu stubovi, to jest, bas retko mi se svide. Moraju biti neophodni, da bi mi bili ok

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.