Ja imam 2.6 prednje i 2.5 zadnje...mnogo je bolje ponašanje nego sa mekim gumamaOgi napisao:Ja imam dilemu na koliko da pumpam za put na more. Pise 2.5 prednje I 2.6 zadnje. Nesto mi to mnooogo. Ajde za put I nekako ali sta kada stignem tamo i izbacim stvari, ima da mi auto skace kao jarac. A ne bih na pumpama da proveravam jer godinama pumpam samo na jednom mestu, kod svog vulkanizera.
Letnje gume
Re: Letnje gume
E vidiš, meni se ne sviđaju meke gume, ali dan danas je teško nači gumu sa tvrđim bokovima...a pritisak imam ionako više nego predpisan...
I ja moje 205/55 R16 pumpam na 2.5/2.6, sve ispod toga mi je meko i ne sviđa mi se osećaj u vožnji...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
To za AP varijantu natrpani ?
Ne kontam zasto neces da ispostujes to sto je seat odredio?
Zasto to dovodis u pitanje...?
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
Ja 2.5/2.6 koristim za svakodnevnu vožnju...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ja stavio sebi na 2.4 pred put sve 4 i bas se oseti, fabricki za moj a4 225 50 17 ide mislim 2.1 ili 2.0, ja ih sve drzim uvek na 2.2.
Na Caddy drzim 2.4 i normalno je 195/65r15. Na A3 fabricki ide napred 2.4 nazad 2.2 i isto ae nije oaetilo da je tvrd mada nisam ni probao na 2.2 napred.
Ogi da sam na tvom mestu stavio bih sve na 2.4 i vozaj, ili ispostuj fabricku preppruku. Realno nisu to 4 ili 5 odraslih osoba, vec dvoje dece od 40 50kg i prtljaga 50ak kg sto je smesno i ulazi u onu varijantu 3 osobe i prtljag.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Na Caddy drzim 2.4 i normalno je 195/65r15. Na A3 fabricki ide napred 2.4 nazad 2.2 i isto ae nije oaetilo da je tvrd mada nisam ni probao na 2.2 napred.
Ogi da sam na tvom mestu stavio bih sve na 2.4 i vozaj, ili ispostuj fabricku preppruku. Realno nisu to 4 ili 5 odraslih osoba, vec dvoje dece od 40 50kg i prtljaga 50ak kg sto je smesno i ulazi u onu varijantu 3 osobe i prtljag.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Ja uvjek pumpam vise nego sto proizvodjac kola preporucuje. Manje trosi, lakse kotrlja i jednostavno se lijepse ponasa na putu. Pogotovo FWD sa sirokim tockovima.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ma sta zna glupi proizvodjac... 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa sigurno ne zna koje gume ču voziti, kakav mi je način vožnje i moje specifične želje...sve što tamo piše s samo preporuke i neki okviri...Delija napisao:Ma sta zna glupi proizvodjac...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Zato u manual-u imas 10 strana tabela sa svim mogucim kombinacijama guma, felni, motora, pogona, tereta, brzina...
A na osnovu cega ti znas na koliko ces da pumpas?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Dag, cak ni toliko jer mi deca zajedno imaju manje od 60kg ali zato prtljag ja mislim ima dooosta vise od 50kg.
Sent from my SM-J500FNblaugrana napisao:Ne kontam zasto neces da ispostujes to sto je seat odredio?
Sent from my SM-J500FN
Delija napisao:Zato u manual-u imas 10 strana tabela sa svim mogucim kombinacijama guma, felni, motora, pogona, tereta, brzina...
Gledam u pasulj

Pa napisao sam proizvođačove vrednosti su neka preporuka a ostalo dodam ili oduzmem sam, posle malo eksperimentiranja sa gumama i avtom, više manje je to što piše neki minimum. Evo ti čisti primer, golf i honda su nekako podjednako težki, i imaju ako se dobro sečam iste vrednosti pumpanja propisane, a pumpao sam golfa 0.2 do 0.3 bara više nego hondu...večinoma zbog guma.
Ne znam kako je kod BMW-ja ali do sad ja nigde nisam video kombinaciju po marki guma ( continental i dunlop su meke ko puter, bridgestone tvrd ), i po mom načinu voznje koji unistava gume po krivinama plus da jednostavno ne podnosim onaj plivajuci osečaj kod menanja pravca.
Ogi ne komplikuj si život, neče skakati avto nigde zbog pumpanja na 2.5 bara, a bolje če se ponašati na avtoputu i uopšte.Ogi napisao:Dag, cak ni toliko jer mi deca zajedno imaju manje od 60kg ali zato prtljag ja mislim ima dooosta vise od 50kg.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3