TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od nuk »

nidza napisao:
Zveroljub napisao:
nidza napisao:Nama izgleda crkla za sudove u starom stanu.

Svaki dan je prala bar 1 dnevno i sad nekoliko dana ništa, kaput. Njima izgleda godi da se ne gase.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Hoce pumpa visokog pritiska da zaglavi.
Okreni masinu naopako, otvori dno i slikaj.
Pazi kad je okrenes, bice malo vode u njoj. Ovo se u 99% slucajeva resi za nekoliko sekundi kad se pridje pumpi i ne treba ti servis
Svaka čast. Znaš znanje.

Doduše nije baš dostupno, okrenuo sam mašinu na bok i morao da skinem jedan šraf što fiksira pumpu da mogu da priđem šrafu.

Žuta strelica pokazuje gde je šraf lociran.

Fercera ko bombona. Imaš pivo.

Slika

Midea ko vrata :)

Nego, trebao si i kondenzator da zameniš odmah, pitanje momenta kada će opet da stane pumpa.
Kupi jedan od 3uF da bude spreman za sledeći put kada budeš otvarao mašinu
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sve te klime proizvode Gree i Midea.(Vox jedino mislim da je Samsung unutra, isto najjeftiniji i sklapa se u Turskoj).
Juce sam sa drugarom gledao klime i on je uzeo neku solidnu Mideu za 30k, sa 36 popust u Tehnomaniji.
Bolje su Gree i Midea, ima jedna lepa Gree sa onako skrivenim displayom iza maske, isto 31k, ja mislim.
Mislim da ne postoji klima sa 5 godina garancije, bez godisnjeg servisiranja, pozovi pa proveri.
E sada, ja imam 4 Vivax 9ke, od kojih se jedna ekstremno mnogo koristi i nikada problema vec 10ak godina.
I to si prvi modeli kada je KimTec uveo klime, posto smo na poklon dobili 5 komada.
Cale je bio njihov i Cryptonov ovlasceni servis, Crypton se kud i tamo kvario, dok za Vivax nije primio ni jedan poziv, a ugradio ih je stotine.
Vivax proizvodi ili Gree ili Midea.
Opet, kakav je danas, ne znam, nas servis vise ne radi klime, a cuo sam i par ljudi da je zadovoljno sa Vox...ja bih licno doplatio tih par hiljada i uzeo neki Gree ili Mideu.
Opet, servis koji ugradjuje je najbitniji u celoj prici, da se to ugradi profesionalno.

Drugar koji je sada narucio tu Mideu je pre 6,7 godina uzeo Mideu za 450e, cini mi se i zbog debila od servisera, radila je 3 godine, posle toga vrisnuo kompresor jer je radila na suvo.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zveroljub napisao:Neretko bude rupa u tom zadnjem limu iza pumpe pa se moze prici i bez otvaranja, ali nisam hteo da greskom gurnes u pogresnu rupu :kezo:
Nema rupe, ali nije ni ovo drama. Malo fizikalije, ali kad je nagrada potpuni uspeh, nije teško palo.
Ikac napisao:Šta je najbolje od ovih jeftinih kineskih klima? Treba mi za sobu nešto, samo za hlađenje, a to verujem da će svaka da odradi dobro. Sad ne znam da li da idem na ove poznatije i za nijansu skuplje kineske (Midea, Gree) ili mogu da uzem i neku Vox, Fox, Aux, Tesla, TCL i sl. Vox sad valjda daje 5 godina garancije bez uslova tj. bez obaveznih godišnjih pregleda.
Midea je odlična. Drugar je uzeo inverter neki šljaka savršeno, ali verovatno je van cenovnog ranga koji ciljaš. Od tih najjeftinijih iz prve ruke mogu da preporučim Galanz.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

nuk napisao:
nidza napisao:
Zveroljub napisao:
nidza napisao:Nama izgleda crkla za sudove u starom stanu.

Svaki dan je prala bar 1 dnevno i sad nekoliko dana ništa, kaput. Njima izgleda godi da se ne gase.

Hoce pumpa visokog pritiska da zaglavi.
Okreni masinu naopako, otvori dno i slikaj.
Pazi kad je okrenes, bice malo vode u njoj. Ovo se u 99% slucajeva resi za nekoliko sekundi kad se pridje pumpi i ne treba ti servis
Svaka čast. Znaš znanje.

Doduše nije baš dostupno, okrenuo sam mašinu na bok i morao da skinem jedan šraf što fiksira pumpu da mogu da priđem šrafu.

Žuta strelica pokazuje gde je šraf lociran.

Fercera ko bombona. Imaš pivo.

Slika

Midea ko vrata :)

Nego, trebao si i kondenzator da zameniš odmah, pitanje momenta kada će opet da stane pumpa.
Kupi jedan od 3uF da bude spreman za sledeći put kada budeš otvarao mašinu
Sad mi kažeš.

Gde se on tačno nalazi?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Nisam ispratio temu na vreme, mala crna kockica pričvršćena na desni bok mašine, kad gledaš otpozadi. Dve žice od pumpe su povezane na kondenzator. Ne moš' da omašiš u principu
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Zahvaljujem. Kad zabode sledeći put i to ću da pecnem.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Kad zaglavi posle stajanja, nije do kondenzatora ;)
Mada ga nije na odmet promeniti jer vremenom oslabi, iako to mozes da uradis i kad crkne :D
I Midei rdja unutrasnjost? :D
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Juce kupio za spavacu sobu polovan Samsung 3D blueray home teatre - HTD5200 - za 21Eur. Kazu, a i vidi se da su ga par puta ukljucili. Lepo radi a i lep je zvuk za ovu klasu. Kako su samo jeftine polovne stvari .. Taman sam dobio iz firme jedan 42 inca sony bravia stariji LCD TV pa da ga uparim...
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Zveroljub napisao:Kad zaglavi posle stajanja, nije do kondenzatora ;)
Mada ga nije na odmet promeniti jer vremenom oslabi, iako to mozes da uradis i kad crkne :D
Nisam video rđu, poprilično je čisto sve unutra, ne znam da li je to neka vaša interna fora? :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

One okrugle blokiraju id stajanja, ove kockaste neće
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Xepoj87 napisao:Sve te klime proizvode Gree i Midea.(Vox jedino mislim da je Samsung unutra, isto najjeftiniji i sklapa se u Turskoj).
Juce sam sa drugarom gledao klime i on je uzeo neku solidnu Mideu za 30k, sa 36 popust u Tehnomaniji.
Bolje su Gree i Midea, ima jedna lepa Gree sa onako skrivenim displayom iza maske, isto 31k, ja mislim.
Mislim da ne postoji klima sa 5 godina garancije, bez godisnjeg servisiranja, pozovi pa proveri.
E sada, ja imam 4 Vivax 9ke, od kojih se jedna ekstremno mnogo koristi i nikada problema vec 10ak godina.
I to si prvi modeli kada je KimTec uveo klime, posto smo na poklon dobili 5 komada.
Cale je bio njihov i Cryptonov ovlasceni servis, Crypton se kud i tamo kvario, dok za Vivax nije primio ni jedan poziv, a ugradio ih je stotine.
Vivax proizvodi ili Gree ili Midea.
Opet, kakav je danas, ne znam, nas servis vise ne radi klime, a cuo sam i par ljudi da je zadovoljno sa Vox...ja bih licno doplatio tih par hiljada i uzeo neki Gree ili Mideu.
Opet, servis koji ugradjuje je najbitniji u celoj prici, da se to ugradi profesionalno.

Drugar koji je sada narucio tu Mideu je pre 6,7 godina uzeo Mideu za 450e, cini mi se i zbog debila od servisera, radila je 3 godine, posle toga vrisnuo kompresor jer je radila na suvo.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Hvala na odgovoru! :doubleup:
Ok, biće Midea ili Gree... Moram i neki servis da nađem koji vakumira sistem prilikom ugradnje, pošto ovi "servisi" u Kruševcu, koje sam kontaktirao, ne vakumiraju, kažu ne treba kada je nova klima. Čitao sam da je baš bitno da se izvuče sav vazduh i vlaga iz sistema, ne znam zašto 90% servisa odbija to da radi.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Jeste malo indikativno da se nije gasila punih 6 godina, sem kad smo na putu. Ovo sad je prvi put malo duže stajanje, tipa 20tak dana, možda i mesec, i zakovala. Nikakav otpor nije imao šraf na motoru, kao da je stao rotor između magnetnih polja, mada to ne bi smelo da se desi? Elektronika bi morala da može da je mrdne malo unazad i izbaci iz neutralnog dela. Da li je moguće da za to služi kondenzator? Da okrene smer?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Ne, kondenzator služi da pomogne start pumpe. Dok se redovno koristi, još drži koliko toliko kapacitet, od dužeg stajanja oslabi skroz.
To što se nije osetio nikakav otpor prilikom ručnog okretanja osovine potvrđuje moju teoriju, da ne kažem, iskustvo.
'Beš mu miša, nije da ih 15 godina ne popravljam :)
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

nuk napisao:
One okrugle blokiraju id stajanja, ove kockaste neće
Tacno tako, nisam ni video koja je.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Gledam sad malo klime i vidim da postoje i sa R22 gasom i R410... Koji je bolji od ta dva?
Odgovori