Grčka
Re: Grčka
Zvezice po grčkom i turskom merilu su vrlo rastegljiva kategorija, a to na stranu.
Interesantno mi je ili bolje rečeno teško razumljivo, oduševljenje ljudi da letovanje ili g. odmor provode u velikoj masi. Razumem mlade(žurke, pijanke), ali oni nisu ciljna grupa jer nemaju novca za 5* mamut hotele. Parovi sa ili bez dece i penioneri. U čemu je draž nečeg, što me veoma podseća na SFRJ društvena odmarališta samo luksuznija.
Svaki odlazak u salu za ručavanje takvih hotela me podseti na menzu punu graje, stajanja u redu do "švedskog stola", tanke filter kafe i loše razblaženo vino.
Te hotelčine sam obilazio više poslom u pred ili pos sezoni pa su opet bili dobrano popunjeni. Mogu misliti na šta liče u sred avg.
PS
Setih se masovnog trovanja, od pre par godina, u hotelu Porto Karas. Da samo zavirite na kratko u te kuhinje...
Interesantno mi je ili bolje rečeno teško razumljivo, oduševljenje ljudi da letovanje ili g. odmor provode u velikoj masi. Razumem mlade(žurke, pijanke), ali oni nisu ciljna grupa jer nemaju novca za 5* mamut hotele. Parovi sa ili bez dece i penioneri. U čemu je draž nečeg, što me veoma podseća na SFRJ društvena odmarališta samo luksuznija.
Svaki odlazak u salu za ručavanje takvih hotela me podseti na menzu punu graje, stajanja u redu do "švedskog stola", tanke filter kafe i loše razblaženo vino.
Te hotelčine sam obilazio više poslom u pred ili pos sezoni pa su opet bili dobrano popunjeni. Mogu misliti na šta liče u sred avg.
PS
Setih se masovnog trovanja, od pre par godina, u hotelu Porto Karas. Da samo zavirite na kratko u te kuhinje...
Meni trenutno više odgovara taj koncept nego da jurim prodavnicama u nabavku ili da obilazim restorančiće koji su u turističkim mestima isto što i kuhinje hotela. Giros ne volim nešto posebno da bih ga jeo svaki dan.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Razlicita kategorizacija je i kod Egipatskih hotela, njihove 4* bi na nekom 'ozbiljnijem' mestu bile 3. Ja sam davno bio u Hurgadi porodicno, mogu ti reci da je stvarno bilo ekstra. Taj all inclusive bas znaci na takvim mestima, jer konkretno u Hurgadi nema nista van hotela sem peska i sunca. Sada, dok sam mladic, naravno da mi je bitniji izlazak nego paleta usluga u smestaju. Podrazumeva se osnovno (voda, struja, krevet), nisam kamper. U all inclusive ili hotelskom kompleksu lako resis decicu, ipak su ona najzahtevnija. Njima ce biti full, a i tebi jer ne moras kao merkat da gledas non stop gde su.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Čemu takvo poredjenje?Floyd napisao:Meni trenutno više odgovara taj koncept nego da jurim prodavnicama u nabavku ili da obilazim restorančiće koji su u turističkim mestima isto što i kuhinje hotela. Giros ne volim nešto posebno da bih ga jeo svaki dan.
Bolje poredi sa hotelom od 20-40 soba, polupansion i "a la carte menu" makar imao i zvezdicu manje.
Ili ti je cilj trpanje hrane i pića po vasceli dan.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Imaš fensi hotela sa ok ponudom klope tu pre Porto Karasa. Ako si baš zapeo možeš i za 10e dnevno tamo da provedeš dan 
I Despotiko je tu relativno blizu, isto samo dobre stvari čujem (mada je blizu Toronija što mi je sad debeo minus, slana tehnička voda u vodovodu).
Lagomandra je baš popravila klopu i imaju tri nova objekta. A stari su im renovirani, baš se ozbiljno trude a drugi su na izvorištu i voda se pije s česme
Pa Anthemus Sea i Elia Village i onaj drugi sestrinski, Atina Palas. U Vurvuruu isto imaš fensi smeštaj u lepšem delu zaliva, ne mogu da se setim imena, nešto na E.. four season nešto, znaju ljudi..
Na početku zaliva ka Diaporosu (ostrvu) ima fensi vila ali ne znam kako je s obrocima.
Što ne ideš u Španiju?
Porto Koufo je sjajno mesto, tamo sam slikao Civica 2012.
Ima u mojoj staroj temi. More, brda iza, onaj moreuz... Bajkovito. Samo mi je smetala količina komaraca iz onog jezerceta na putu dalje, tu blizu ovog hotela sa slika gore.
Porto Karas je meni bzvz još kad smo bili na par sati u prolazu.. Ima baš boljih mesta da budeš s malim detetom.

I Despotiko je tu relativno blizu, isto samo dobre stvari čujem (mada je blizu Toronija što mi je sad debeo minus, slana tehnička voda u vodovodu).
Lagomandra je baš popravila klopu i imaju tri nova objekta. A stari su im renovirani, baš se ozbiljno trude a drugi su na izvorištu i voda se pije s česme

Pa Anthemus Sea i Elia Village i onaj drugi sestrinski, Atina Palas. U Vurvuruu isto imaš fensi smeštaj u lepšem delu zaliva, ne mogu da se setim imena, nešto na E.. four season nešto, znaju ljudi..
Na početku zaliva ka Diaporosu (ostrvu) ima fensi vila ali ne znam kako je s obrocima.
Što ne ideš u Španiju?

Porto Koufo je sjajno mesto, tamo sam slikao Civica 2012.

Porto Karas je meni bzvz još kad smo bili na par sati u prolazu.. Ima baš boljih mesta da budeš s malim detetom.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Elea Village nije fensi, low cost varijanta. Ako se ne varam za sledeću godinu planiraju renoviranje svega.
Nisam znao za Lagomandru, sa magistrale se vide samo uređeni parkinzi kao noviteti, a sa donjeg puta ništa (mada nismo ni zagledali).
Dobar smeštaj na bazi BB je Kelyfos, na brdu između NM i PC.
Nisam znao za Lagomandru, sa magistrale se vide samo uređeni parkinzi kao noviteti, a sa donjeg puta ništa (mada nismo ni zagledali).
Dobar smeštaj na bazi BB je Kelyfos, na brdu između NM i PC.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Elia, Athena Palas? Mada nas je više pa sve preko 200e čekiramo kao preskupo pa izbegavamo. Zato nismo ni gledali još posle prve Lagomandre 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Nas troje, 13 dana 1100e, polupansion. Doručak onako, večera dobra. Smeštaj je na nivou prosečnog apartmana.
Hotel kao hotel recimo Porfi Beach ostavlja bolji utisak, a Elea je baš village sa sea view itd.
Hotel kao hotel recimo Porfi Beach ostavlja bolji utisak, a Elea je baš village sa sea view itd.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
aviator napisao:Zvezice po grčkom i turskom merilu su vrlo rastegljiva kategorija, a to na stranu.
PS
I meni je interesantno da neko ode na odmor,prespava u nekoj rupi zvanoj apartman od 50 evra ,pali auto svaki dan,parkira ga uz magistralu,przi se na suncu ceo dan,jede giros,pa se uvece vrati u "apartman" s pogledom na Grcko zelenilo.Onda u setnju i giros u ruku.Pa sutra opet nanovo.
Jesam snobic,ali mucenje je tako.
Draz je kad odes na odmor da se odmoris.
Parkiras auto u garazu hotela.Zaboravis na njega.
Ne razmisljas sta ces jesti i postedis zenu bar 10 dana godisnje kuvanja.I ona je zivo bice.
Izadjes na terasu hotela,poceses jaj.. dok gledas pucinu mora ,a ne livadu.
Sidjes u restoran ,doruckujes ko covek,odes na plazu sa porodicom gde te ceka placena lezajka.
Ne palis auto i vozis sat vremena do plaze vec prepesacis 5 minuta,
KAd upece sunce,vratis se na bazen i kupas se sa detetom u hladovini.Pijuckas kaficu i limunadu ...itd,itd...
Sve ovo ide sa godinama,porodicom i najvaznije prihodima.Ne moze uvek,ali na dobro se lako navici.
Ali kosta jbg.Ne moze bez 2500-3000 u Grckoj,malo manje u Crnoj Gori.