VW Golf VII
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: VW Golf VII
Meni je svaki Golf poseban, bez obzira sto vi kazete da su isti, meni je svaki lep a i ova sedmica mi je potaman.I ne bih voleo da ikada izgube pravac koji slede vec vise od 3 decenije.
Da je isti nije, platforma je druga, a samim tim i sve ostalo. Ko ocekuje svemirca neka uzme I30, Megan, Astru, Citroen otkud znam sta imate sirok izbor dizajnera sirokih shvatanja koji nikako da se pronadju, a VW samo neka ide tim putem i da se ne vraca bas na enterijer petice, to ne mogu da kazem da mi se svidja i da mi se ikad svidjao. Svi ostali su za svoje vreme po meni odlicni i taman kakvi trebaju da budu.
Ja bih ovakvog kao sto izgleda sa slike kupio bez razmisljanja, kao i A3 koji je ''isti'' kao predhodni.
Dok spejsike tipa i30, Cee'd, Megan berlina, C4... ne bih nikad vozio, pogotovu ne bih dao 15000e za iste ni u snu.
Da je isti nije, platforma je druga, a samim tim i sve ostalo. Ko ocekuje svemirca neka uzme I30, Megan, Astru, Citroen otkud znam sta imate sirok izbor dizajnera sirokih shvatanja koji nikako da se pronadju, a VW samo neka ide tim putem i da se ne vraca bas na enterijer petice, to ne mogu da kazem da mi se svidja i da mi se ikad svidjao. Svi ostali su za svoje vreme po meni odlicni i taman kakvi trebaju da budu.
Ja bih ovakvog kao sto izgleda sa slike kupio bez razmisljanja, kao i A3 koji je ''isti'' kao predhodni.
Dok spejsike tipa i30, Cee'd, Megan berlina, C4... ne bih nikad vozio, pogotovu ne bih dao 15000e za iste ni u snu.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Za vas dvojicu ce posebno izdati nalepnicu pri kupovini sledeceg VW-a

Brzine idu u H-a !!!

Mislis da se taj auto vec ne testira, da nemogu da procure informacije...Dusan napisao:Od kad se Vagen zvanicno oglasava preko novina i to minimum godinu dana unapred?
Ja sam preneo sta sam procitao u casopisu i to jednom od najjacih u DE.
Ne kazem ni da ce biti tako ni da nece ali verujem da nisu daleko od istine.
Kacile su se ovde informacije i sa nekih sumnjivih eng. foruma kako ce imati 350ks, 2.5 motor, kako ce GTI imati 300ks i slicno pa nista od toga.
I ajmo realno, ako Golf R prekoci 300ks onda novi RS3 treba da ide preko 400 (sto je zbog mnogo razloga, malo verovatno) da bi zadrzao sadasnji prestiz.
Dag, nemam ja nista protiv Golfa. To ti je, da se tako izrazim, sigurna kupovina.
Ako neces mnogo da razmisljas, kupi Golfa i neces pogresiti.
Ja samo kazem da na ovim renderima ne vidim neki napredak u odnosu na mk6 a to je izjavio i Dusan koji je VW fan

Ma nista od toga nije sigurno, sigurno je da GTI nece izaci narednih godinu dana, R tek kasnije, a u tom periodu svasta moze da se promeni. Tako da nema osnova za tako sigurne tvrdnje, pa makar objavile sve novine u DE, moze da bude tacno ali samo priblizno.
EDIT: @DW msm volem ja VW, ali veruj mi rado bi i tvoju astru posedovao.
EDIT: @DW msm volem ja VW, ali veruj mi rado bi i tvoju astru posedovao.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Nista ja ne tvrdim ali imam vise razloga da verujem da ce biti prica "10% veca snaga i 10% manja potrosnja" nego da ce GTI i R dobiti po 100ks 

Ako bude imao 100 kg manje i 10% veću snagu(i 20% manju potrošnju) to će biti više nego dovoljan napredak. I to je mnogo teže odraditi nego dodati 70 ks, staviti šper i polutrkačko ogibljenje.
Prelep auto, veoma drugačiji od prethodnih, zna se GOLF je GOLF!

potpuno se slazem...
za uzivanje u voznji treba lepo spakovan auto a ne milion konja i brdo tehnike...
a ni pre nije nikad bila tolika razlika izmedju uzastopnih generacija, niti bi trebala...
za uzivanje u voznji treba lepo spakovan auto a ne milion konja i brdo tehnike...
a ni pre nije nikad bila tolika razlika izmedju uzastopnih generacija, niti bi trebala...
Apsolutno se slazem i to pokusavam da objasnim VW fanovima koji ocekuju neko veliko povecanje snage.ftj napisao:Ako bude imao 100 kg manje i 10% veću snagu(i 20% manju potrošnju) to će biti više nego dovoljan napredak. I to je mnogo teže odraditi nego dodati 70 ks, staviti šper i polutrkačko ogibljenje.
Zbog toga i kazem da nema logike sad, kad svi rade downsizing, smanjuju potrosnju i CO2, ocekivati neko ekstremno povecanje snage.dragan napisao:a ni pre nije nikad bila tolika razlika izmedju uzastopnih generacija, niti bi trebala...
Pa BMW je 3ojku sveo na jedan sestocilindricni benzinac (ok bice i M3), 5icu na samo 2 itd.
ja sad videh, moj prethodni post -
se odnosio na ovaj ftj-ov -dragan napisao:potpuno se slazem...
zax se ubacio izmedju pa ispade nesto drugo...ftj napisao:Ako bude imao 100 kg manje i 10% veću snagu(i 20% manju potrošnju) to će biti više nego dovoljan napredak. I to je mnogo teže odraditi nego dodati 70 ks, staviti šper i polutrkačko ogibljenje.
Pa nema sad ovo, ono...slozio si se sa izjavom "golf je golf". 

Ja sam hteo malo da čačnem opc fanove al niko se nije upecao 

Vec smo se slozili da je OPC maneken a njega mozes da cacnes samo za izgled... 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...