Stariji automobili...
Re: Stariji automobili...
http://www.youtube.com/watch?v=lMVValvsQYA
Ferrari 275 GTB

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Lepota za sva vremena.
Volkswagen K70

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Сликано данас на Новом Београду...

Послато са Lenovo A6020a46 уз помоћ Тапатока

Послато са Lenovo A6020a46 уз помоћ Тапатока
JEDAN MUŠKI AUTOMOBIL
http://matijaconnoisseur.blogspot.rs/20 ... mobil.html
Stvarno je prelep, pravi stari dobri VW
http://matijaconnoisseur.blogspot.rs/20 ... mobil.html
Stvarno je prelep, pravi stari dobri VW

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.

Ah, automobili moje mladosti.
Dok smo imali R4, bio sam još mali, ali sam posle na R18 naučio da vozim. 
18-ica je bila izuzetno dobar i pouzdan auto. Jedino je možda zadnji deo bio suviše skučen (malo mesta na zadnjim sedištima + rezervoar između sedišta i gepeka i kao rezultat toga mali gepek). Proizvodio se od 1978. do 1986, uključujući i IMV u Jugoslaviji.
Bazni motor je bio 1.4 karburatorski OHV sa 64 konja, ali su postojali i 1.6, 1.8, 2.2, turbo verzije, kao i jedan dizel motor. Na slici gore desno se vidi R18 karavan i on je nazad bio lepši od sedana. Postojale su 4x4 verzije karavana, ne znam da li je bio i 4x4 sedan. Osnovni model (ne znam za ostale) je 1983. dobio menjač sa 5 brzina, prednje naslone za glavu i točkove sa 4 rupe (do tada su bili sa 3).
1986. je izašao naslednik, R21. Imao je sličnu dužinu (oko 4.4 m) i u početku iste motore, ali postavljene popreko, pa je motorni prostor skraćen. Na račun toga je produžen zadnji kraj, koji je sada bio veći i skladniji. Proizvodio se do 1994. kada ga je zamenila Laguna.

18-ica je bila izuzetno dobar i pouzdan auto. Jedino je možda zadnji deo bio suviše skučen (malo mesta na zadnjim sedištima + rezervoar između sedišta i gepeka i kao rezultat toga mali gepek). Proizvodio se od 1978. do 1986, uključujući i IMV u Jugoslaviji.
Bazni motor je bio 1.4 karburatorski OHV sa 64 konja, ali su postojali i 1.6, 1.8, 2.2, turbo verzije, kao i jedan dizel motor. Na slici gore desno se vidi R18 karavan i on je nazad bio lepši od sedana. Postojale su 4x4 verzije karavana, ne znam da li je bio i 4x4 sedan. Osnovni model (ne znam za ostale) je 1983. dobio menjač sa 5 brzina, prednje naslone za glavu i točkove sa 4 rupe (do tada su bili sa 3).
1986. je izašao naslednik, R21. Imao je sličnu dužinu (oko 4.4 m) i u početku iste motore, ali postavljene popreko, pa je motorni prostor skraćen. Na račun toga je produžen zadnji kraj, koji je sada bio veći i skladniji. Proizvodio se do 1994. kada ga je zamenila Laguna.
Ђенерал Јанковић
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
21 je imao uzdužno postavljene motore...i iznenađujuće je dobro ležao na putu s obzirom na tu koncepciju.
Članak na Wikipediji kaže da su slabiji motori bili montirani poprečno, a jači uzdužno, jer Reno nije imao odgovarajuće menjače: https://en.wikipedia.org/wiki/Renault_21
Zanimljivo rešenje.
Zanimljivo rešenje.

Ђенерал Јанковић
Pa Audi ima uzduzno montirane motore...
Na 80kama su oni 2.3 motori bas cudno pozicionirani.
Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Na 80kama su oni 2.3 motori bas cudno pozicionirani.
Pa mnogi imaju i danas uzdužne motore, pogotovo marke koje su zadržale zadnji pogon. Ali ovde pričamo kako je bilo kod konkretnog modela - Renault-a 21. 

Ђенерал Јанковић
Passat 5.5 npr, gde ćeš dalje...
Dobro sa zadnjim to i ide, ali sa prednjim ne bas.snork napisao:Pa mnogi imaju i danas uzdužne motore, pogotovo marke koje su zadržale zadnji pogon. Ali ovde pričamo kako je bilo kod konkretnog modela - Renault-a 21.
A sad sam shvatio da ti je zanimljivo rijesenje pozicije motora u zavisnosti od snage i mjenjaca, mislio sam zanimljiv ti uzduzno postavljen motor