Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od kragujevac »

Po onome što sam izbunario na webu ima 1,6 miliona osoba sa turskim pasošem, a nešto više od 3 miliona ljudi koji su ili ranije imali turski pasoš ili im je jedan od roditelja iz turske.
Ako je po službi za statistiku u januaru 2017 u D bilo 82.8 miliona stanovnika... :zbunjen: ....nikad mi matematika nije bila jača strana.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ma boli te dupe, bitno da znaš koliko je 4.2 litra u litrima
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo:
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

I to što kažeš, koga briga za turke.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Evo sad baš gledah na RTSu (Srbija danas) o nekom selu u Braničevskom okrugu koje je u toku godine skoro prazno a živne samo u julu i avgustu kad ti ljudi odatle dodju na odmor iz Austrije, Švajcarske itd. I onda pokazuju klince otprilike starosti kao naša deca, koji ne pričaju ni Srpski ni Vlaški jezik.
Onda razgovaraju sa ocem jednog od njih, a on u fazonu: pa eto, oni su to odlučili, smatraju da im je tako lakše, srpski im nije primarni jezik tamo gde žive itd.
Ja bih najpre omlatio te roditelje govnjivom motkom, pa onda decu poslao na obavezan kurs maternjeg jezika. Mislim, koji ti je problem da pričaš sa decom na svom jeziku, makar dok su kod kuće. :kuku:
Imam i ovde u komšiluku pacijente te vrste (obično iz Bosne), koji se upiru iz petnih žila da im deca ni slučajno ne pričaju maternji jezik. Znam da su bosanci, a tandrču nemački sa decom kad ih vidimo. Stide se, šta li.....nemam pojma.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Prelomili...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Meni je to nekako logičnije nego da 30 godina živi u Nemačkoj, radi na nekoj traci gde progovori 10 istih reči dnevno, kući gleda pink i hepi a posle vodi decu i unuke da mu prevode u opštini.

Drugu i treću generaciju, posebno one iz ruralnih sredina, zabole za Srbiju. Većina ni nema državljanstvo.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ko ima najskuplji, ali ubedljivo najskuplji taxi na svetu? :)

B92: Cene taksija širom sveta: U ovom gradu se za 1€ vozite 10km http://www.b92.net/putovanja/vesti.php? ... id=1283885

Radni dan taxiste u Cirihu je otprilike 80-90% vremena cekas zrtvu, onda odvozas jednu dve voznje na dan i to je to... Sto je najcrnje ne zaradjuju oni mnogo, samo im je poslovna politika potpuno sj...na te nemaju posla jer se zbog cena, osim ako firma ne placa, niko ne usudjuje da udje u taxi.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Najbolje je ako uhvate stalne muštarije neke firme. Tako je moj drug imao do AE ove Fiatovce.

Si koristio nekad taxi u CH? Ja nijednom do sada, uglavnom kad moram, onda bus, voz
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

A Uber ne postoji?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

passenger napisao:Najbolje je ako uhvate stalne muštarije neke firme. Tako je moj drug imao do AE ove Fiatovce.

Si koristio nekad taxi u CH? Ja nijednom do sada, uglavnom kad moram, onda bus, voz

Samo ako firma placa :)

Supruga koristi redovno do aerodroma (firma placa), 80-90 CHF za 20-30min voznje, nije lose :) Kazu taxisti to im je premija kad im dodele takvu voznju, mada moraju i da ispunjavaju dodatna pravila da bi to dobili (mora biti Mercedes mladji od 5 god).

Ja koristim cesto Uber, iako ga ne volim jer mislim da je to divlji Taxi, iz clanka je jasno zasto je toliko popularan u Cirihu. Ovde su inace Uber X i Black legalni ali samo vozaci sa Taxi dozvolom mogu da voze, dakle prakticno to je Taxi koji se zove preko Ubera i manje kosta. (kad majmuni nisu mogli samo da se dogovore, sad ih Uber organizuje i uzima im 30%...).
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Aha koristis ali ne opravdavas :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ali su i skuplji od klasicnog Ubera, zar ne? Black je najskuplji, ako sam dobro razumeo tu hijerarhiju, zato su ozbiljnija kola.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Imam par pitanja, ako se neko susretao sa sličnim situacijom. Imam Srb i Cro pasoše, radim u firmi iz Srbije i idem službeno na nekoliko nedelja u Nemačku firminim automobilom. Koliko sam razumeo, treba da izađem iz Srb sa našim pasošem, da uđem u Mađarsku sa Cro pasošem ali mi nije jasno šta da radim sa žutim kartonom (ovlašćenje za upravljanje vozilom), koji broj pasoša upisujem, Srb ili Cro? Da li ću imati problem što vozim automobil sa našim tablicama i našom vozačkom dozvolom, a Cro pasošem (u oba pasoša mi je ista adresa iz Srbije)?
Treba li negde nekome da prijavljujem da je razloga puta rad u DE tih nekoliko nedelja (plaća me naša firma, regularno u Srbiji, doprinosi i sve ostalo „na belo“, ništa ne dobijam od stranaca)? Ako sve bude ok, moglo bi da se desi da idem opet i da provedem više od tri meseca tamo (ne u komadu), da li ti nešto menja oko prijavljivanja? Znam da postoje neki forumi koje je rodbina koristila za druge zemlje gde je pokrivena ovakva problematika, ako neko ima link za DE bio bih zahvalan da pusti na PP.
Hvala.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ako ides na nekoliko nedelja, ne vidim razlog za koriscenje CRO pasosa. Osim toga, ides poslovno, sto je sasvim drugacije nego kad se ide privatno....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Odgovori