Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Vazduhoplovi

Post od dragan »

Svake godine imamo porast od nekoliko procenata, pa i ove. Ima dosta posla.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

ok novinari sigurno lupetaju sa pretpostavkama al nije smesno sto se incident prikriva ovako.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Maša Dragutinović, strmopizd, pičing daun (to su mu nadimci):

Dosao kopilot ,spremili smo kabinu,doslo vreme da dodju putnici kopilot pita operativni sta da radi da li da zove putnike u avion!Operativni odobrio !Putnici se ukrcali,supervajzer uradio lodchid sve spremno ali kapetana nema !Ja stojim na prednjim vratima stepenice skinute one sipke sto se uvlache kad vidim ja neki cikica u nekoj zelenoj jaknici i slicnim pantalonama nekom sumaru sa nekom pismo akten tasnicom pod miskom ide prema avionu !Kako li je ovaj putnik zakasnio i zasto ide sam?Cudio sam se sve dok chikica ne doje do stepenica i cilo ustrcha uz njih i na moje zaprepascenje mi se obrati:Rodjeni zatvaraj vrata i udje u kokpit!STa ce bre ovaj tamo?Vidim da seda na levo sediste kopilot miran -znachi to je Masha?Ajde poletimo mi ali se i dalje cudim kako to on dolazi u civilu na let?NEma veze pritvorim vrata da pitnici ne vide sta se radi tamo ali kako smo se priblizili Zadru ja opet virnem kroz poluotvorena vrata !Vidim da smo iznad nekih oblaka !Cujem kako kapetan Masha pita kopilotaA Rodjeni vidis li pistu ...da nije sa leve strane pa nagnu onako rucno avion iskljuci vec auto pilota !KAda je ustanovio da ne vidi pistu sa leve strane on ce ponovo :A da nije sa Desne pa opet nagnu sada avion na desno pnako dobrano!Ja pomislih em je mator em je jos corav kakv li je ovo pilot majku mu ima da na s sve skrsi!No sve je proslo dobro i lepo smo sleteli u Zadar !onda smo se i upoznali sa njim mi posada !Posle sam shvatio da je on jedan izuzetan covek pametan i sposoban pilot ali da voli da se sali i zasmejava sve redom i da ima neki svoj specifican humor !Predratni pilot..profesionalac,elokventan i znalac vise jezika obrazovan i i nadasve kulturan predratni gospodim i onako kako bi trebali da zamisljamo jednog pravog starovremskog pilota

Lik inače nikad nije nosio karte. Znao je sve napamet. Samo malu aktn tašnicu. I uvek je pičing daun i uvek sve pravolinijski :D Kakva kontrola :D
Ah, da, sve je zvao rođeni ili rođenko, kako kad. Simpatičan bio. Pičing daun mu je nadimak (kao i strmopizd) jer je na svako pitanje o proceduri prilaza govorio "procedura pičing daun!". Uvek je išao tako. Jednom je pokojni Štolba leteo s njim na proveri, bio visok i brz iznad Zagreba, nekako sleteo, kočenje ludačko... a Maša svo vreme ćuti, ovaj pomislio saće mi se svega n..... kad Maša: Rođeni, pičim ga ja al pičiš ga i ti!
Maša se ubio u staračkom domu, napušten od svih.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Tuzan zavrsetak za takvog coveka.

Sent from mTalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Cozmo, ko je autor teksta? Delovalo mi je po stilu da je Željko Štolba, ali vidim da se i on pominje u trećem licu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Nije, u pitanju je dugogodišnji JAT-ov perser Meda.

Štolba ima svoje pričice, naručuju se besplatno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:

Post od rade74 »

Gde moze da se nadje knjiga od Zeljka Stolbe?

Sent from mTalk
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Evo ovde:

http://www.prodock.rs/about

Plaća se samo poštarina. Šalje njegova ćerka.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:

Post od rade74 »

E hvala! Porucio :)
Gde ima jos da se procita ovakvih desavanja kao sto je pisano gore za Dragutinovica?

Sent from mTalk
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Odlicna prica. Za Masu sam cuo, kao i za ovo sletanje u Zagreb.

Postoji milion prica iz tog perioda koje danas sigurno necemo doziveti.

Letela desetka za Ameriku, a flajter bio neki saljivdzija (ime mu ne znam, verovatno bi stariji JATovci znali). Pre poletanja stavi on sapku na pod ispred prednjeg toaleta. Do sletanja je bila puna novcanica jer je dijaspora mislila da treba da se ostavi Baba Seri.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

rade74 napisao:E hvala! Porucio :)
Gde ima jos da se procita ovakvih desavanja kao sto je pisano gore za Dragutinovica?

Sent from mTalk
Ako imaš Facebook, postoji grupa JAT Memories-Jugoslovenski Aerotransport:

https://www.facebook.com/groups/162189250485367/

Doduše, po novom pravilniku prilikom slanja zahteva je potrebno se predstaviti i zašto ulaziš u grupu. Mahom su JAT-ovci stari, ali primaju sve ljubitelje JAT-a i avijacije. Moderator je Vladimir Petrov Medović.

Meda ima mnogo priča, jeste malo zbrkano po samoj stranici ali može se pronaći mnogo zanimljivosti i fotografija.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

zuzazu napisao:Odlicna prica. Za Masu sam cuo, kao i za ovo sletanje u Zagreb.

Postoji milion prica iz tog perioda koje danas sigurno necemo doziveti.
Ima i ono sa skakanjem stjuardese nasred aviona "jer ne možemo da ispustimo točkove" :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

https://youtu.be/mkeJKVk5SE8

Razmišljao sam se da li da stavim ovde ili u ratnu tehniku, ali ovo je pre svega neverovatan vazduhoplov.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kasnis. Vec je post-ovan snimak u toj drugoj temi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori