Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nuk »

elMaestro napisao:@nuk, pitanje za tebe (pošto kažeš da koristiš taj mob) i za druge koji ga imaju. Da li na Xperii mini pro smeta ekran od 3" tj. koliko je praktičan za upoterbu? Nisam video uživo telefon, ali mi se svideo ovako, a nemaju ga ovde nigde u radnji da pogledam.
S'obzirom na velicinu ekrana, zbog hardverske tastature i pristojne rezolucije je upotrbljiviji od vecine telefona sa ekranima od 3,5- 4" jednostavno, pun prikaz prilikom kucanja itekako znaci. Nedostatak se najvise osecaa prilikom klasicnog surfovanja koje jeste nezgodno te ga koristim samo u "nuzdi". Meni i to ne predstavlja problem jer najcesce koristim aplikacije za pracenje foruma i popularnih informativnih medija.

TT post
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Trojke jel to komplikovano, jel moze da se uradi uz pomoc instrukcija sa neta ili bolje da ne čačkam mečku? Neko reče da se gubi garancija ili sam pogrešno razumeo?

Edit: Sestra juče uzela ZTE Skate 4.3in preko VIP-a, koja telefončina, ja se odusevio, uporedjivao sam ga sa Galaxy S i po kvalitetu kucista ne zaostaje uopste. jedino ne znam ima li Gorilla Glass? Stvarno je brz, isprobao sam u Temple Run-u i Ninja Fruitu i odlicno radi, ne perfektno ali vise nego zadovoljavajuce, a citao sam i da moze da se klokuje i da onda radi mnogo bolje. Mana mu je mala interna, 160mb, ali bih ga uzeo, prodacu vrv ovaj HTC pa cu da uzmem ZTE.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Gubi se garancija, a kažu da nije komplikovano ako imaš imalo iskustva sa takvim stvarima. Ima sve na netu, samo odvojiti vreme i polako, bez žurbe.
Posetite www.garaza.rs !
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Samo da se "zapljunem"
Pre 7 dana sam se pridruzio android jatu sa novim galaxy -em S3. Telefon je zverka.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

^ koliko ti traje baterija?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Uroš S. napisao:Trojke jel to komplikovano, jel moze da se uradi uz pomoc instrukcija sa neta ili bolje da ne čačkam mečku? Neko reče da se gubi garancija ili sam pogrešno razumeo?

Edit: Sestra juče uzela ZTE Skate 4.3in preko VIP-a, koja telefončina, ja se odusevio, uporedjivao sam ga sa Galaxy S i po kvalitetu kucista ne zaostaje uopste. jedino ne znam ima li Gorilla Glass? Stvarno je brz, isprobao sam u Temple Run-u i Ninja Fruitu i odlicno radi, ne perfektno ali vise nego zadovoljavajuce, a citao sam i da moze da se klokuje i da onda radi mnogo bolje. Mana mu je mala interna, 160mb, ali bih ga uzeo, prodacu vrv ovaj HTC pa cu da uzmem ZTE.
Skate nema Gorilu, ali nalepis mu folijicu.
JA ga imam skoro vec 6 meseci, zbudzio sam na njemu sve i svasta, velike mogucnosti, ali ako hoces da se igras, moze da se da se desi da se pozdravis sa garancijom, ima Telenor fabricki rom, ali ne i VIP koliko ja znam...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

@Uros, malopre sam i ja imao taj problem sa manjkom memorije. Otisao sam u manage applications i kliknuo da mi izlista sve aplikacije i izbrisao sam update-ove i data iz programa tipa google search, maps, street view, samsung apps i mozda jos nekog za mene nebitnog programa za koje sam siguran da mi nece napraviti s.anje. Mogu ti reci da sam na taj nacin skinuo jedno 40mb interne memorije, restartovao sam telefon i sve je ok. Cak mislim da je sada malo brzi. Naravno, cim sam usao u Play store, izbacio mi je da apdejtujem te programe ali mi ne pada na pamet da to uradim. :kezo:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

I ja uđoh u Android svet :D Aj' ako neko može neka mi baci na pp link za TapaTalk uz neko kratko objašnjenje ako ima nešto maaalo komplikovanije da se radi. :D Nov sam u ovome, pa mi sve čudno. :oops:
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Poslao sam ti na e-mail. Prekopiraj fajl na telefon i pokreni instalaciju. Lako je.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Samsung izvukao Note II iz šešira

Ove srede, 29. avgusta, uveče Samsung je glavna tema mnogih vesti, ali ne zbog sudskih sporova, već zbog nove generacije Galaxy Note smartfona, ali i drugih uređaja predstavljenih na konferenciji u Berlinu.

Na prošlogodišnjem sajmu IFA Samsung je predstavio uređaj koji su tada pojedini nazivali "tabletofon" i smeštali u kategoriju između smartfona i tableta. Samsung je Noteom želeo da ovu kategoriju stvori, a glavni čovek Samsung Mobilea, JK Shin, rekao je da mislim da su prilično uspeli u tome.

Što se tehničkih specifikacija novog Notea tiče, one su manje više iste kao što se i nagađalo.

HD Super AMOLED ekran dijagonale 5,5 inča, četvorojezgarni procesor na 1,6 GHz, 2GB RAM memorije. OS je najnoviji Android 4.1, debljine je 9,4mm, a težak je svega 180 grama. Zadnja kamera ima rezoluciju 8, a prednja i 1,9 megapiksela.

Kreativnost je bila jedna od ključnih reči večerašnjeg predstavljanja, a Samsung je bio kreativan pri dizajniranju novog S Pena. Ovaj stajlus sada omogućava da pregledate sadržaj bez potrebe da dodirujete ekran, dovoljno je da vrh S Pena "lebdi" iznad ekrana, ukoliko razgovarate telefonom i potrebno je da nešto zapišete izvucite S Pen i aplikacija za beleške će se pojaviti, a pored ostalih sada postoji i opcija Easy Clip kojom deo slike možete jednostavno iseći i koristiti u drugim aplikacijama (poslati kao mail, poruku...).

Tu je i Idea Visualiser - napišete reč, a telefon vam ponudi odgovarajuću sličicu, bolje prepoznavanje rukopisa, mogućnost pisanja komentara ili beleški na fotografijama.

"Mislite na dobre stare planere. Ima ljudi koji ne žele da ih se odreknu. Samsung ih razume i mislim da imamo nešto za njih - novi S Pen".

Najmoćniji smartfon na tržištu, kako su ga iz Samsunga nazvali, dolazi u dve boje - beloj i sivoj, a iz ove kompanije korisnicima poručuju da novim Noteom oslobode svoju kreativnost.

Uređaj će se pojaviti u prodaji u oktobru, a Samsung će prodaju obavljati preko 260 partnera iz 128 zemalja.

Slika

Izvor:B92
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Doslo vreme, mogu komotno svoj kompjuter da bacim u kantu za smece. :kuku:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

kako je jedan poznati lik iz IT idustrije rekao za ovaj spor Apple vs. Samsung

kao dva trogodisnja deteta u zabavistu,pa se biju oko nekih toliko minornih stvari i sustina je da ni jedna kompanija nije bila u pravu u vecini svojih tacaka. ali ipak ta "deca" su toliko jaka da im ostali ne mogu skrenuti paznju na njihova ponasanja.
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Cherokee napisao:Doslo vreme, mogu komotno svoj kompjuter da bacim u kantu za smece. :kuku:
Ja moj dosta slabije i koristim od kad sam uzeo Note a na kracim putovanjima laptop vise ni ne nosim.

@sebekkg

Zajebancija za siroke narodne mase. I jedni i drugi imaju koristi od tih sporova jer time dobijaju neku vrstu reklame...svi pricaju o njima.
Apple ce mozda dobiti lovu a Samsung malo bolji imidz jer ispada zrtva surovog Apple-a :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

tako nekako, ali apple je stvarno postao onako megalomat sirokih razmera, sa tipicnim americkim smislom. sve sto se pravi to smo mi, sve sto se izmislilo to smo mi, boga smo mi izmislili, sada cemo i njega da tuzimo. e u takvom fazonu stvarno ne bih voleo da zivim. bice zanimljivo kada neka firma bude prava i nezavisna od americke politike, pa da im se suprostavi na pravi nacin i da im pokazu gde im je mesto.
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa ja vec godinama ne mogu da smislim apple....

Inace Note 2 je razocarao, morao je imati vecu rezoluciju ekrana (sad ima manju neg prethodnik), ili bar neko veliko iznenadjenje. Takodje alergican sam na 16:9 kod monitora i telefona.
Odgovori