Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Ratna tehnika

Post od nikaragva »

U cemu je problem opremiti stariji avion, novijim radarima i novijim oruzjem?
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ji 4Tze napisao:Lake mete ili ne, pogađani su uglavnom migovi zadnjih decenija.
Argumentacija "pročitao sam naslov i to mi je dosta" je tek smešna :)
Da se razumemo, meni je Mig29 najlepši avion na svetu, a Su27/35 još lepši i to što rade na sajmovima su remek dela ali realno, nema primenu u životu.
Iskustvo borbenog pilota...

Diskusija počinje da liči na "premijum okršaj", samo još da vidimo ko je šta "provozao".
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

:plusone:
Korisnikov avatar
delano
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2015, 12:30

Post od delano »

Argumentacija "pročitao sam naslov i to mi je dosta" je tek smešna :)
Da se razumemo, meni je Mig29 najlepši avion na svetu, a Su27/35 još lepši i to što rade na sajmovima su remek dela ali realno, nema primenu u životu.
Realno nemas pojma o cemu pricas.
Ali dobro, bar je zanimljivo da se vidi kako smatras neznalicama ljude koji su konstruisali taj Su-35 i spucali milijarde, a eto rezultat njihovog znanja i ulozenih para je nesto sto nema primenu u životu, sluzi samo da plese na mitinzima , i ovi sto stavise vektorisani potisak na F-22, kakvi amateri, neka se vrate u 70-te.
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Samo ovoliko od mene, razmislite malo...

http://youtu.be/Cwmov_cmsEs

Sent from my SONY Experia mobile
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Onako realno, i ti si jako daleko od realnosti (Delano). A ni ostali nisu bolji. Ukljucujuci i mene, ali se bar ne pravim preterano pametan mada mi je tema dosta bliska.

Nikada me nije posebno zanimala vojna avijacija i zato sam na drugoj strani ovog posla, ali mi je zanimljivo da saslusam i saznam nesto novo, a fascinantno je cuti stvari iz prve ruke od pilota koji su leteli te aparate.

Ovde, kao i u dobrom delu nase javnosti postoji polarizacija na one koji podrzavaju zapadnu i one koji podrzavaju istocnu tehniku, boreci se za pravo da je njihov izbor upravo pravi izbor!

Kako bi ste se zacudili da malo sednete i popricate sa tim ljudima. Sta misle o ratu, o vojsci ili avionima jednim ili drugim.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

nikaragva napisao:U cemu je problem opremiti stariji avion, novijim radarima i novijim oruzjem?
U ceni, sve novije zajedno košta kao pola aviona.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ali onda nemaš vektorisani potisak da napraviš superkobru i čekaš sabah sa šejtanom :mrgreen:
Da su Rusi zadnjih godina napredovali, jesu, izuzetno - koliko su i ameri nazadovali.
Ali da obožavaoci svega ruskog preteruju, to je nemoguće :mrgreen:

Zbog te opšte narodne obmane su kod nas ljudi i ginuli...

Nego ovaj novi, prelep, nema dalje..

Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ji 4Tze napisao:Ali da obožavaoci svega ruskog preteruju, to je nemoguće :mrgreen:

Zbog te opšte narodne obmane su kod nas ljudi i ginuli...
Kad ponestane zdrave diskusije i činjenica, krene pljuvačka...
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

SU-27/30/35 i F14 Tomcat su po meni najlijepsi avioni ikad napravljeni. Naravno poslje nasih Jugoslovenski ratni ptica :)

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Tatra Force 8x8 za češku vojsku.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Kad stanes pored njega,... Recimo da tek tada osetis koliko je svojom velicinom barem mocan. Lep,... Lepota je, po meni, relativan pojam, dakle subjektivan.

Slika

Sent from my SONY Experia mobile
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

aviator napisao: Kad ponestane zdrave diskusije i činjenica, krene pljuvačka...
Koje zdrave diskusije?
Uvek možeš da nas vratiš na te činjenice i zdravu diskusiju, slabo ih ima :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
delano
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2015, 12:30

Post od delano »

zuzazu napisao:Onako realno, i ti si jako daleko od realnosti (Delano). A ni ostali nisu bolji. Ukljucujuci i mene, ali se bar ne pravim preterano pametan mada mi je tema dosta bliska.

Nikada me nije posebno zanimala vojna avijacija i zato sam na drugoj strani ovog posla, ali mi je zanimljivo da saslusam i saznam nesto novo, a fascinantno je cuti stvari iz prve ruke od pilota koji su leteli te aparate.

Ovde, kao i u dobrom delu nase javnosti postoji polarizacija na one koji podrzavaju zapadnu i one koji podrzavaju istocnu tehniku, boreci se za pravo da je njihov izbor upravo pravi izbor!

Kako bi ste se zacudili da malo sednete i popricate sa tim ljudima. Sta misle o ratu, o vojsci ili avionima jednim ili drugim.
O tome koliko mi je blisko RV ne bi da sirim temu, a nije nesto ni bitno,
Voleo bi da znam sta je to nerealno sto sam ja napisao i gde sam se pravio pametan, ali dobro, ni to nije previse vazno.
Sto se tice te polarizacije, tu se nikako ne osecam prozvanim, cak i za trenutno najkompletniji avion smatram jedan "zapadni" proizvod, ali ovakvo pojednostavljivanje tako kompleksne stvari kakva je vazdusna borba je besmisleno.
Mene fascinira rusko znanje i uopste njihova namenska, godinama su sputavani i onemogucena im je saradnja sa razvijenim industrijama u ovoj oblasti i opet sami uspevaju da pariraju ostatku sveta. Lako je, tj, nije lako ali je mnogo lakse, razvijati ovako kompleksne masine kad mozes da saradjujes sa jos mnogo razvijenih zemalja i kad imas skoro neogranicen budzet, korstis opremu, motore i naoruzanje drugih i slicno.
Francuzi su mi najzanimljiviji na toj drugoj strani.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ji4Tze, treba uzeti u obzir da su svi ti MiG-ovi pripadali nekim bednim zemljama, da su uglavnom bili stari i polu-ispravni, a pre svega da su ih uglavnom napadali Amerikanci i njihovi saveznici koji su bili bar 50 puta brojčano nadmoćniji. Tako da bilo kakvo poređenje u stvari nema nikakvog smisla.

Jedini sukob ruske i američke tehnike koji mi pada na pamet, a da su protivnici bili bar uporedive snage je Irak vs Iran. I jedni i drugi su uspevali da obore avione u vazdušnoj borbi. Mada, opet je Iran bio znatno jači - i tehnički, i ekonomski, i po veličini i obučenosti vojske.
Ђенерал Јанковић
Odgovori