U celoj Evropi, ubedljivo je najprodavaniji model u toj klasi još otkako ga je Fiat izbacio (ispred je Opel Merive, Forda B-Max; Nissan Notea- itd). Ako ne veruješ kucaj u Google "Mini MPV car sales in Europe" i dodaj proizvoljno godinu od 2012. pa na ovamo.kragujevac napisao:Gde se to čudo prodaje bolje od konkurentskih auta? Možda samo u SRB, mada ni za to nisam siguran. Ja se ovde čisto iznenadim kad vidim neki 500L, otprilike ga vidim isto tako često kao JaguarXF.
Fiat 500L
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Fiat 500L
Kad smo gledali 500l sa dizel motorom i u boljoj opremi cena bude 16-17k. A vredi možda 9k
. Precenjen slično kao Sandero npr.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kako si došao do toga da vredi 9k, odokativno ili poredjenjem sa nekim drugim modelima?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Sad već preteruješ Heinz. Svaki auto vredi onoliko koliko je tržište spremno da ga plati. Ni manje ni više.
Slažem se.
Saša napisao:U celoj Evropi, ubedljivo je najprodavaniji model u toj klasi još otkako ga je Fiat izbacio (ispred je Opel Merive, Forda B-Max; Nissan Notea- itd). Ako ne veruješ kucaj u Google "Mini MPV car sales in Europe" i dodaj proizvoljno godinu od 2012. pa na ovamo.kragujevac napisao:Gde se to čudo prodaje bolje od konkurentskih auta? Možda samo u SRB, mada ni za to nisam siguran. Ja se ovde čisto iznenadim kad vidim neki 500L, otprilike ga vidim isto tako često kao JaguarXF.Čak i na Wikipediji piše da je lider tog segmenta otkako je predstavljen.
Srbija je po rezultatima prodaje tek nešto malo više od statističke greška, nije to auto ni pravljen za nas.
U Italiji, (Torino, Milano...) ih baš dosta ima. U Rimu ih ima dosta kao taksija. Moj zaključak je da ih ima i da se prodaju. Video sam jednog čak i u Londonu a nisam znao da se u Kragujevcu sklapaju i sa volanom na desnoj strani.
To je auto iz nižeg cenovnog segmenta iako je stylish auto, a problem konkretno vezan za temu je - čak i tako relativno jeftinog, da li ga prosečan radnik koji pravi može kupiti za godišnju platu ( Henri Fordova filozofija u vezi modela T). Ja sam koliko se plaća rad radnika u odnosu na cenu auta, to je bezobrazno malo ali tu dolazimo do dubljih problema društva.
Podaci o prodaji u EU:
http://carsalesbase.com/european-car-sa ... fiat-500l/
Podaci o prodaji u USA:
http://carsalesbase.com/us-car-sales-da ... fiat-500l/
Ako su računali na Amere, grdno su se za*ebali.
http://carsalesbase.com/european-car-sa ... fiat-500l/
Podaci o prodaji u USA:
http://carsalesbase.com/us-car-sales-da ... fiat-500l/
Ako su računali na Amere, grdno su se za*ebali.
Bas juce sam se vozio u Taxiu 500L. Enterijer je ocajan, sjedi se ko na magarcu da sam. Ne znam ni cemu ta klasa uopste.
Cuj nemacki...valjda japanskiVelja napisao:500l je samo alavi pokušaj da se još malo iscedi uspeh 500-ke.
U suštini običan minivan, ni dovoljno šarmantan kao francuski, ni dovoljno dobar kao nemački...
t
https://insajder.net/sr/sajt/vazno/6052 ... godine.htm
...
Kao najveći značaj potpisanog sporazuma Marković je naveo garancije FCA i Vlade da komapanija neće otići iz Kragujevca najmanje tri godine i da neće biti otpuštanja radnika.
...
...
Kao najveći značaj potpisanog sporazuma Marković je naveo garancije FCA i Vlade da komapanija neće otići iz Kragujevca najmanje tri godine i da neće biti otpuštanja radnika.
...
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
I u tih 3 god ne sme biti štrajka
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Prvo je bila Zastava 10, onda Punto, onda 500L...sve je to deo probanja, uigravanja, veće autonomije, veće saradnje sa kooperantima, veće propusnosti domaćeg kadra u upravljačkom segmentu...Saša napisao:@Starac
Probni rad je bilo sklapanje Punta. 500L im uopšte nije nevažan model, ali se radi o tome da su pažljivo proračunali koliko će ga trebati praviti godišnje pa je na osnovu toga što si već pomenuo/opisao Kragujevac na kraju dobio tu ulogu. Pominje se da će drugi model možda biti novi Punto - čisto sumnjam, aktuelni model se pravi u Italiji i novi će ponovo ići Italijanima. Sindikati i italijanska javnost bi im oči iskopali da ode na neko drugo mesto. Od toga nema ništa.
TT
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Sam koncept MPV-a B segmenta je promašen. Oksimoron.Saša napisao:Ceo taj segment je u krizi prodaje, eno Ford ukida B-Max.
TT
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Prevaziđen
Čak je i Jazz posrnuo.
5mil prodatih ne može biti s promašenim konceptom.
5mil prodatih ne može biti s promašenim konceptom.
Boringly average, but also perfect for school run mums