Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Grčka

Post od pedja »

havijer napisao:Obrati pažnju na screenshot, da li tako nešto piše?
Piše cancelation cost to je kad otkazuješ a ne kad treba unapred da se plati smeštaj.
Razumem ja tebe, ali...
Ako se ne obezbede autorizacijom, tj ne blokiraju ti sredstva na kartici, kako da ti naplate ukoliko otkažeš? Da zavise od tvoje dobre volje da ćeš im uplatiti 30% ako otkažeš?

Piše da ti mogu predautorizovati karticu, ako se dobro sećam (ne mogu se na tt vraćati da tražim). Probali su, nisu uspeli, nemaju garanciju... Šta bi ti radio da imaš potražnju od 120% za robom/uslugom, a od toga imaš 20% finansijski negarantovanih. Zar se ne bi oslonio na one koji su garantovali/platili, ako imaš neki osnov?

Napisah i da postoji šansa da su uspeli da prodaju za veće pare, a ti si im taman dobro došao, na keca te otkačili. Da nisu rasprodati, verovatno bi te kontaktirali i tražili drugu karticu i sl.

TT
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Sloba napisao:Bitniji je dan u nedelji nego doba dana. Ja sam u petak u pet ujutru krenuo iz NS, dakle sve granice sam hvatao po danu i nista posebno, ukupno sat vremena za sve granice i rampe. Vikend treba izbegavati.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Nema pravila,14.06.(sreda) u 04.00h smo krenuli put Grcke,na granicama smo proveli ukupno 15 minuta a 20.07.(petak) smo krenuli u 00.00h.i proveli 2 sata na granicnim prelazima. Slobo u cetvrtak prognoza kaze kisa,planirate da idete negde ? Mi cemo verovatno u Solun.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Nisam u 5 ujutru presao granicu, nego dan ranije oko 11h. Prespavao sam u Skopju i jutros nastavio. Od Skopja do Tasosa 7 sati putovanja ukljucujuci, trajekt, dve krace pauze i cekanje na granici MK-GR 20 minuta ukupno.
Ipak sam isao na Evzoni, dakle nista strasno.

Sve u svemu, nema guzve.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Al su doveli Grke u red, svi izdaju fiskalne racune, ukljucujuci i lezaljke na plazi i taxiste.
Sve te opominju, morate uzeti racun! Dobro de, uzecu racun...
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Isto u CG, da ne poverujes :o
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Po tavernama nije bilo toga, na plaži jeste.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Misha napisao:
Sloba napisao:Bitniji je dan u nedelji nego doba dana. Ja sam u petak u pet ujutru krenuo iz NS, dakle sve granice sam hvatao po danu i nista posebno, ukupno sat vremena za sve granice i rampe. Vikend treba izbegavati.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Nema pravila,14.06.(sreda) u 04.00h smo krenuli put Grcke,na granicama smo proveli ukupno 15 minuta a 20.07.(petak) smo krenuli u 00.00h.i proveli 2 sata na granicnim prelazima. Slobo u cetvrtak prognoza kaze kisa,planirate da idete negde ? Mi cemo verovatno u Solun.
Ima pravila Misho. Nikad vikendom i nikad okruglog datuma(1. 10. 15. 20.)
Nema veze kad si krenuo, već u koje vreme si na granici.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

blaugrana napisao:
McGruja napisao:Sitonija stvarno počela da liči na tešku seljaniju, mora se naći neko manje naseljeno mesto
Pilion :)

Sent from my SM-J500FN
Gde tacnije? Razmisljam da za nekoliko dana idem za Gr i jos nisam bas odlucio gde. Gde po tebe na Pilon je dobro za smestaj?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moji neki prvi utisci sa Tasosa jesu ljubaznost na standardnom nivou, cak I povecana, donesu posle rucka cedto I nesto na racun kuce, osecaj slobode I nepostojanje bilo kakve nelagode sto ju je krasilo I prethodnih godina, zajedno gledamo Oly Partizan :) mnogo bolji internet nego prethodnih godina kako u smestajima tako I na javnim mestima, lako parkiranje I u guzvi, osecaj sigurnosti za auto itd.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pravi Pelion je sa istočne strane. Za bazu predlažem Agios Ioannis.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Pelion je super, ali za vozikanje po okolini pripremi saputnike na rally Acropolis, ili ako opušteno voziš, na tri dana jahanja.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Toliko je los put? :) Mislim nije bas Superb reli auto :)
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Heinz napisao:Pravi Pelion je sa istočne strane. Za bazu predlažem Agios Ioannis.
Danas definitivno rezervisao smeštaj u Agios Ioannis-u, od 08.09.

Tek sam stigao, a opet jedva čekam...

Ako neko ima još neku informaciju oko Peliona, dobro će da dođe (iako sam već iščitao sve što se može naći).
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Puzo81 napisao:Isto u CG, da ne poverujes :o
Kao i u Bosni, uveli su im obavezu izdavanja fiskala pri narudžbini, a ne pri naplati. Dakle, za sve što je na stolu mora postojati fiskal (ne trebovanje/porudžbina). To dalje komplikuje stvari oko načina plaćanja i knjigovodstva, ali je njima lakše za kontrolu, bez obzira na moguće propuste.

TT
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Nisu loši putevi, samo su puni horizontalnih i vertikalnih krivina. Bez brige za kola, osim ako kreneš od Ag. Ioannisa ka Plaki npr, malo teži početak puta i na sredini ga malo nema, ništa strašno...
Odgovori