Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Odlicno ovo izgleda dragane. Mogo si jos jedan lavabo no dobro.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kad pričamo o kupatilima, Ja vrtim oglase jer tražim stan pa sam naleteo na ovako nešto, ne izgleda loše.

Posetite www.garaza.rs !
Sta je uloga ovog bidea, valjda se tako zove. To nikad nisam skapirao
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Evo žene najbolje znaju da objasne... https://www.ana.rs/forum/index.php?topic=157050.0 

Posetite www.garaza.rs !
Za malu nuždu je ok ali za veliku komplikovano.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
wtf? Pa ne radi se nuzda u bideu 
To je namenjeno da uradis sve isto sto i uradis bez bidea(sa toalet papirom i to), samo da se dodatno zaperes
Inace normalna civilizacijska stvar al slabo zastupljena kod nas.

To je namenjeno da uradis sve isto sto i uradis bez bidea(sa toalet papirom i to), samo da se dodatno zaperes

Totalno nepotrena glupost, prevaziđena omasovljenjem tuš kabine i njenom svakodnevnom upotrebom...
Sprdam se. Setio se teksta iz jedne Ajsove pesme 

I znaci svaki put kad se izaseres lakse ti je da se istusiras nego da odradis bide? Nije bas glupost nego kao sto rekoh, kod nas ima tih nekih civilizacijskih tekovina koje su nas zaobisle.Velja napisao:Totalno nepotrena glupost, prevaziđena omasovljenjem tuš kabine i njenom svakodnevnom upotrebom...
Ne znam kakva ti je stolica, al' ja nemam potrebe za kupanjem posle obavljenog posla 

Velja je u pravu, bide potiče iz vremena kad su se ljudi retko kupali. Namenjen je bio pre svega ženama i njihovim genitalijama.
Najviše je (bio) korišćen u oblasti Mediterana - Italiji, Francuskoj, itd. U Nemačkoj, Engleskoj, Skandinaviji je praktično nepoznat. Kod nas su ljudi ranije ugrađivali bidee u kupatila, ali skoro isključivo oni koji su pravili velike kuće i skoro isključivo iz mode.
To da li se neko pere svaki put posle vršenja velike nužde je već versko pitanje.
U kući u UAE sam imao bidee u svim kupatilima, PLUS crevo za pranje pored WC šolje.
EDIT: Uvek mi je bilo čudno što u islamu postoje ovakva stroga higijenska pravila, a pri tome ta vera potiče iz pustinjske zemlje, gde skoro nema vode ni za piće.

To da li se neko pere svaki put posle vršenja velike nužde je već versko pitanje.

EDIT: Uvek mi je bilo čudno što u islamu postoje ovakva stroga higijenska pravila, a pri tome ta vera potiče iz pustinjske zemlje, gde skoro nema vode ni za piće.
Ђенерал Јанковић
Koriscen je i koristi se i dan danas. Meni je svakako prijatnije kad se zaperem nakon obavljenog posla. Ovaj forum nema teme koje nije obradio.
Predlažem da se ovo prebaci u zasebnu temu