Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
https://www.youtube.com/watch?v=Ns06g6d3GPY
https://www.youtube.com/watch?v=SbA4XKGUJlc
https://www.youtube.com/watch?v=SbA4XKGUJlc
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Znaci HEGS je odradio komplet arhitekturu i enterijer? Izgleda odlicno.. 

Emir je jedan izvor ideja zaista. Ko nema zivaca ili vremena ili ne zna ili ne zeli ili sta god, da se bavi time, a i samim projektovanjem sto je jos bitnije za jedan objekat, od mene svaka preporuka.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne priznajem izvedeno stanje bez tog lebdeceg peskira

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
E hvala
moramo na pice nismo dugo
Delija to je aladinovo

moramo na pice nismo dugo

Delija to je aladinovo

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Baš sam razmišljao gde da spucam par hiljada €
Sada mi je lakše
TT
Sada mi je lakše

TT
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Ko ima iskustava sa toplotnim pumpama?
Prosirio sam ordinaciju na kliniku, pa sad razmatram toplotnu pumpu (umesto planiranog gasa).
Velicina- nepunih 250m2.
Izolacija - giter blok na 25cm + 15cm stiropor.
Prosirio sam ordinaciju na kliniku, pa sad razmatram toplotnu pumpu (umesto planiranog gasa).
Velicina- nepunih 250m2.
Izolacija - giter blok na 25cm + 15cm stiropor.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Mora mašinac da ti dâ ponudu, bar osnovnu kalkulaciju da uradi. Skuplje jeste ali se isplati na duže staze. Ali računaj jedno 10k za pumpu na tu kvm.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Javi se na PP.
Imam ja dosta iskustva a mogu i da preporucim druge zavisno od toga sta ti treba. Ukljucivo proracun masinca, speicjalizovana firma za KGH
Decembra 2016. je jedna kuca od 270kvm na Dedinju dobila TP od Daikina, vazduh voda tip.
Imam ja dosta iskustva a mogu i da preporucim druge zavisno od toga sta ti treba. Ukljucivo proracun masinca, speicjalizovana firma za KGH
Decembra 2016. je jedna kuca od 270kvm na Dedinju dobila TP od Daikina, vazduh voda tip.
Dragan ima iskustva, možda se javi s odmora.
S obzirom da je u pitanju velika površina i kvalitetna gradnja, podno grejanje se nameće kao rešenje.
Cenu će da odredi i to da li se kupuje kineska ili japanska TP, 10k deluje dosta, verujem da može i za manje.
S obzirom da je u pitanju velika površina i kvalitetna gradnja, podno grejanje se nameće kao rešenje.
Cenu će da odredi i to da li se kupuje kineska ili japanska TP, 10k deluje dosta, verujem da može i za manje.
Definitvno ti treba nisko-temperaturni sistem, pored podne mozes razmotriti i zidnu instalaciju narocito ako ce isti sistem da hladi.
Ja imam kombinaciju podno+zidno, i to je ugradjeno, ali TP jos nije tako da jos ne mogu da podelim iskustva. Kod mene ce ici geotermalna pumpa, mogu ti na PP baciti kontakt firme koja mi to sve radi posto imaju dosta iskustva i dosadasnja saradnja je vrlo dobra.
Izolacija nam je slicna, samo ce kod mene ici 15cm kamene vune, po proracunu je potrebno da se nadoknadi nesto preko 7kw na 125m2, cisto za orijentir ako jos nemas proracun.
Sent from my LG-D858HK using Tapatalk
Ja imam kombinaciju podno+zidno, i to je ugradjeno, ali TP jos nije tako da jos ne mogu da podelim iskustva. Kod mene ce ici geotermalna pumpa, mogu ti na PP baciti kontakt firme koja mi to sve radi posto imaju dosta iskustva i dosadasnja saradnja je vrlo dobra.
Izolacija nam je slicna, samo ce kod mene ici 15cm kamene vune, po proracunu je potrebno da se nadoknadi nesto preko 7kw na 125m2, cisto za orijentir ako jos nemas proracun.
Sent from my LG-D858HK using Tapatalk
Zavisi da li se racuna samo pumpa, ili i busenje i kompletne instalacije. Opet i sistem koji se koristi klasicni radijator, podno, zidno, fan coil. Znam da za 300kvm sistem voda-voda busenja na 30m sa kvalitetnom pumpom, podnim i zidnim instalacijama, koja greje i hladi izadje 15k e. Valjda postoji i razlika u ceni tih pumpi koje samo greju ili koje greju i hlade.
Ja sam prvenstveno mislio na vazduh-voda pumpe. Kapiram da geotermalna teško da može da se isplati, osim ako nije hotel u pitanju.