Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Re: O presretačima

Post od igor_harris »

maniaxxx napisao:
igor_harris napisao:Ne verujem da oni osim te putarine ostave mnogo para ovde. Oni imaju svoje pumpe, cak i neki hotel koliko sam video i to sve drze Turci. A opet i pored tih pumpi i hotela se valjaju po travi na parkingu.

Na nasoj drzavi je da sredi puteve maksimalno tako da nemas alternativu osim da prodjes tuda i po cenu da postujes ogranicenje brzine.

I iskreno, ne verujem da ce neki Erdogan ili Rama da se mnogo uzbude sto je neki policajac iz Srbije nekom gastarbajteru naplatio kaznu za brzu voznju.
Jer vi to ozbiljno, da se faktički ne sme Turke i Šiptare ni popreko pogledati, a kamoli kazniti za očigledan prekršaj ( naravno mislim na stvarne prekršaje a ne terorisanje po putevima, ko što je znala biti praksa prema nama sa stranim tablicama )?

Ako je tako onda je gore nego što sam mislio, znači ako jim zasmeta cena putarine, nek se vozu đabe, da se se veliki Sultan ne naljuti?? Mislim da je vreme da Turci prestanu da vladaju vašim prostorima.
Nisi lepo procitao sta sam napisao. Bas naprotiv, ja sam za to da stranci imaju isti tretman kao i mi. A do ove price smo dosli jer ovaj sistem merenja brzine jos uvek nema resenje za naplatu kazni strancima.

Dakle sta MUP ovime zeli da postigne?
Da natera sve da postuju ogranicenje? To se nece desiti.
Da zaradi? Nece ni to.
Da *ebe svoj narod? E to je vec realno.

edit
Sto da uzme 1000evra od neke neotesane plemenske seljacine kad moze ovako da uzme 1000rsd za sebe i pojede pljeskavicu.
methane.master napisao:Slika

Sent from mTalk
Poslednja izmena od igor_harris u 06 Avg 2017, 13:29, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da jos malo nacedi suve drenovine.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

igor_harris napisao:
maniaxxx napisao:
igor_harris napisao:Ne verujem da oni osim te putarine ostave mnogo para ovde. Oni imaju svoje pumpe, cak i neki hotel koliko sam video i to sve drze Turci. A opet i pored tih pumpi i hotela se valjaju po travi na parkingu.

Na nasoj drzavi je da sredi puteve maksimalno tako da nemas alternativu osim da prodjes tuda i po cenu da postujes ogranicenje brzine.

I iskreno, ne verujem da ce neki Erdogan ili Rama da se mnogo uzbude sto je neki policajac iz Srbije nekom gastarbajteru naplatio kaznu za brzu voznju.
Jer vi to ozbiljno, da se faktički ne sme Turke i Šiptare ni popreko pogledati, a kamoli kazniti za očigledan prekršaj ( naravno mislim na stvarne prekršaje a ne terorisanje po putevima, ko što je znala biti praksa prema nama sa stranim tablicama )?

Ako je tako onda je gore nego što sam mislio, znači ako jim zasmeta cena putarine, nek se vozu đabe, da se se veliki Sultan ne naljuti?? Mislim da je vreme da Turci prestanu da vladaju vašim prostorima.
Nisi lepo procitao sta sam napisao. Bas naprotiv, ja sam za to da stranci imaju isti tretman kao i mi. A do ove price smo dosli jer ovaj sistem merenja brzine jos uvek nema resenje za naplatu kazni strancima.

Dakle sta MUP ovime zeli da postigne?
Da natera sve da postuju ogranicenje? To se nece desiti.
Da zaradi? Nece ni to.
Da *ebe svoj narod? E to je vec realno.

edit
Sto da uzme 1000evra od neke neotesane plemenske seljacine kad moze ovako da uzme 1000rsd za sebe i pojede pljeskavicu.
methane.master napisao:Slika

Sent from mTalk

Procitao sam ja dobro ( valjda :mrgreen: ), i nisam ni mislio da ti misliš, da mora da bude drukčiji tretma do stranaca, ali problem je u tome ( šta si i sam napisao ) da sad jebe domači živalj, a strance kako stigne.

Svakako je sve to oko merenja prosečne brzine jedna velika budalaština, jer nije ni zamišljeno ni postavljeno ko što treba, niti ne znaju kako če kazniti sve jednakopravno šta bi prvo trebalo da srede jer tvoj prekršaj je isti ko od stranca ili onog što koristi TAG i treba isto davas tretiraju....ali šta če kad voli pljeske :mrgreen:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Merenje prosecne brzine ako su vec hteli je trebalo da se uradi kao u Italiji. Na svakih XX kilometara iznad AP tabla sa displejima za informacije a na njoj kamere koje mere. Od tacke A do tacke B. Prosto. Ovo izgleda kao nesto sto su nabrzaka samo skarabudzili.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Glupost belosvetska i diskriminacija na prvom mestu.

Za Turke i ostale što prolaze, neće oni biti jednom u prekšaju, već na 3-4-5 naplatnih rampi (Šimanovci, Vrčin - ako i tamo uvedu (a zašto ne bi), Niš, ako neko ide za GR još Doljevac i Preševo, kad se završi autoput do BG sigurno će i tamo biti rampi).
Zamisli da njih ili bilo koga drugog sačekuju nekoliko puta posle naplate i odvajaju sa strane? Gde to ima još na svetu?

Dalje, zašto bih ja sa TAG bio sa većim rizikom od naplate kazne ako vozim npr. 122 i samo prođem naplatu od nekoga ko vozi 150 pa zabode kolonu pred rampu?

Kod nas sve mora da bude nakaradno, pa i merenje brzine, neverovatno.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Pazi, smeta ti tag. A kad nisu guzve pa ljudi bez TAG-a lagano prolaze, a TAG nece da ocita pa stojis na rampi i smanjujes prosecnu brzinu, za to se ne bunis? :isplazijezik:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Aha, Hajnce lako ti je do sada bilo da se kurcis sa tagom. Sad malo i tebi da crkne krava :kezo:

Ne razumem zasto policija da sacekuje bilo koga na naplatnoj rampi?
Jednostavno turis onaj papir da platis putarinu, on ti izbaci PUTARINA (+ KAZNA) i cao zdrao.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

nikaragva napisao:Aha, Hajnce lako ti je do sada bilo da se kurcis sa tagom. Sad malo i tebi da crkne krava :kezo:

Ne razumem zasto policija da sacekuje bilo koga na naplatnoj rampi?
Jednostavno turis onaj papir da platis putarinu, on ti izbaci PUTARINA (+ KAZNA) i cao zdrao.
I onda se srbin, turcin, siptar, nemac, grk, _______________ popuniti po zelji sledecih pola sata raspravlja sa radnikom na salteru a iza njega red raste na 5, 10, 15, 20 i vise km....
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta se desava ko nece da plati putarinu?
Informises se pre ulaska u zemlju o pravilima koja vaze u toj zemlji. To je valja najnormalnije.
Isto kao sto mi znamo kako se placa madjarski ap. Sto bi ja to znao, koga zabole. Pa mene jbg, ako idem tuda :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Zato sto putevi Srbije nemaju pravo naplate kazne?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

A kad po Grckoj idete pun gas, po.CG tolerisu strance ako bas ne preteraju, onda je ok.kad ste vi taj stranac.
Da me pogresno ne razumete turci su uzas umorni i rizicni, ali sta sad treba im odradi kozu sa ledja

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Kakvu kozu s ledja, treba da plate isto sto i mi. Za mene u GR, TR, CG ili MK vaze ista pravila kao i za njih, zasto da oni ovde budu povlasceni a najbahatiji su?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ne pustis ih da predju granicu dok ne plate.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

dag81 napisao: po.CG tolerisu strance ako bas ne preteraju, onda je ok
Ja se ne bih složio, po iskustvu iz prve ruke.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Činjenica je da stranci, prilikom prolaska kroz Srbiju, voze kako hoće (uglavnom) jer im se može. Verovatno zato što u CH, D, A i ostalim državama nema mnogo zajebancije kao kod nas, pa se ovde istresu. Isto važi i za one koji se isključe kod Kuzmina pa krenu za BiH preko Rače.

Kakvo merenje proseka brzine kretanja na putu, to je bre sranje. Samo da pojačaju presretače i napucaju kazne, bilo bi dovoljno.
Odgovori