Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Vazduhoplovi

Post od dragan »

e jbg...
kvcali napisao:Potucice ih po svim osnovama koje se mogu demonstrirati na aeromitingu, videces i sam demonstraciju aerodinamickih karakteristika, pa ce ti biti jasnije,
kvcali slazem se sa tobom da su manevarske mogucnosti mig-a 29 impresivne i ocekujem dobar letacki program, ali to nema bas nekog uticaja u vazdusnoj borbi, vise je za show off...
u jednom savremenom vazdusnom ratu lovac je samo jedna platforma koja nosi odredjeno naoruzanje i dejstvuje u sklopu jednog veceg sistema, i njedova mogucnost da uradi kobru ili zvono apsolutno nema nikakve veze sa njegovom upotrebljivoscu u vazdusnom ratu...
inace, mig 29, ova verzija koju mi imamo je zaista impresivan, radio sam godinama na batajnici na tornju i nagledao sam ih se, i svaki put, i 1. i 101. je poseban kad ga vidim...stvarno je avioncina...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

kvcali napisao:nigde mig nije koriscen u sukobima u nekoj realnoj borbi, u iraku, i kod nas '99 je bilo suludo porediti odnos snaga i pogotovu ispravnosti tih aviona , tako da se slobodno moze reci da on nije oproban u nekom realnom sukobu sa konkurencijom , tako da o tim karakteristikama ne mogu da sudim a nemogu ni "oni" jedino mogu po onim performansama koje se mogu porediti na direktnom suceljavanu na izlozbama, a tu ovi ostali nisu dorasli, videce se u nedelju "ko je vjera a ko nevjera" :kezo:
:plusone: :bravo:
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

Interesantno je da avion koji je na nebu maltene 30 godina i ciji su operateri bili ucesnici bar 5-6 oruzanih sukoba nije ostvario nikakav rezultat vredan pomena. Jedini dokumentovan uspeh je obaranje gruzijske bespilotne letelice i neke civilne Cesne koju je oborila kubanska 29-ka. Sve ostalo je prava katastrofa, od toga da je etiopijski Su-27 obarao eritrejske 29-ke, da je sudanska 29-ka oborena topom sa zemlje, pa do nasih i irackih iskustava. U medjuvremenu je izvestan broj 29-ki sirom sveta unisten u udesima usled raznoraznih kvarova ili loseg odrzavanja.
I bez obzira na to koliko ja licno volim taj avion, zaista se pitam da li je opravdano da se uopste razmislja o ponovnoj kupovini ruske avio tehnike koja ima sjajne manevarske sposobnosti, jeftinija je, ali eto nikad nije pokazala u praksi ama bas nista. :(

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Vezano za nasa i Iracka iskustva, smesno je i spominjati imajuci u vidu u kakvom su stanju bili ti avioni.. :kuku:

Jel zna neko koliko je udaljena zaleznicka stanica u Batajnici od aerodroma i hoce li biti autobuska linija do aerodroma?
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

Heineken napisao:Vezano za nasa i Iracka iskustva, smesno je i spominjati imajuci u vidu u kakvom su stanju bili ti avioni.. :kuku
Uopste ne vidim sta je tu smesno, kad su bili najpotrebniji, nisu bili spremni. Za nase primerke ta prica stoji, ali za iracke 29-ke '91 sigurno ne. Bili su fakticki novi, nabavljeni pred kraj rata sa Iranom...a neki od njih i dalje lete u IRIAF-u, zajedno sa Tomcat-ima protiv kojih su trebali da se bore.

Sustina je, cak i da izuzmemo nas i Iracane iz jednacine, rezultat je i dalje jadan.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Heineken napisao:Jel zna neko koliko je udaljena zaleznicka stanica u Batajnici od aerodroma i hoce li biti autobuska linija do aerodroma?
dragan napisao:meni covek iz organizacije rece da je najbolje otici vozom do bataje pa ce onda biti organizovani prevoz do aerodroma...
http://aeromiting.vs.rs/sr/rezim_saobracaja.html
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Rakhil napisao:Tivat moze samo da se siri i modernizuje, nikako da se zatvara, isplativ je do besvesti. Ovde je problem u tome sto nam je novinarstvo dno dna, pa B92 nije nista bolji od Kurira i ostale zute stampe.
Tačno. Ko zna ko potura takve "vesti" i sa kojim ciljem. Realnija situacija je da se dubrovački aerodrom zatvori, a da Tivat i Split preuzmu njegov saobraćaj. Osim toga, stanovnicima HN, TV i njihovoj đeci :) koja većinom studiraju u Beogradu bi u svakom slučaju bilo lakše da odu do PG, nego do Dubrovnika s pasošem.

Nego, gledam slike sa: http://aeromiting.vs.rs/sr/pregled_foto ... erije=1039 i ova mi je bila posebno zanimljiva:

Slika

Ne samo što je forsaž izuzetno jak, nego se u izduvu naziru i shock diamonds, koji se formiraju kada usijani gasovi izlaze nadzvučnom brzinom. Jedini avion na kome sam to do sada video je:

Slika
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

@trojanac
Hvala... :doubleup:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ja sam mislio da odem autoputem do izlaza za Nove Banovce pa se vratim u Novu Pazovu do aerodroma? Mislim da je to ok varijanta, posto je zatvorena samo glavna ulica u Bataji.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Cozmo, šta je na slici iznad? JAT-ov B737-300? :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Jeste, YU-ANL, kasnio sam u polasku (pokvario se). Sedista su stara Deltina sa ocerupanim IFE sistemom (zice djuture vise dole ispod :kuku: )...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

evo par fotki od danas -

strizi -

Slika

f-16 gro plan-

Slika

serbian air force yeah :doubleup:

Slika

stari veteran -

Slika

ko sutra ode ocekuje ga velika guzva i sasvim solidan program, meni licno su najbolji bili nasi sa prikayivanjem presretanja 21ice sa 2 29ke...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Niko nije odgovorio, da li ce da pokusa autoputem do N. Banovaca, pa onda nazad do aerodroma (posto je taj put otvoren)?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Igrom slučaja dobio sam VIP propusnicu, i na mapi koja je išla u paketu nacrtano je da je sa te severoistočne strane VIP ulaz. Ne verujem da će tu moći da se uđe bez propusnice.
Odgovori