Vazduhoplovi
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Vazduhoplovi
Verovatno drugi avion koji je dosta nize i zato ne ostavlja contrail.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
A to što se kreće veoma brzo i ne pravi nikakvo "uznemirenje" u oblacima? Koja je to brzina u pitanju i koja visina leta tj. koji tip letelice da leti primetno niže a tom brzinom?
Meni ne pije vodu ni pod tačku razno da je u pitanju avion.
Meni ne pije vodu ni pod tačku razno da je u pitanju avion.
- maxer
Ako zuzazu vidi ovu poruku, neka iznese svoje mišljenje na osnovu iskustva: da li ona sitna crna tačka deluje kao objekat koji se kreće normalnom ili nenormalnom (nemogućom) brzinom, u odnosu na tačku gledanja/snimanja.
Ja mislim da bi se taj objekat, da je avion, trebao kretati daaaleko sporije sa leva na desno od onoga što smo videli na snimku.
Ja mislim da bi se taj objekat, da je avion, trebao kretati daaaleko sporije sa leva na desno od onoga što smo videli na snimku.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
pazi kad sam video klip i to tebe sam se setio i sličnih dilema.
Zašto je taman, zašto ne ostavlja kondenz, zašto leti ukoso tako brzo
i ostale budalaštine
Zašto je taman, zašto ne ostavlja kondenz, zašto leti ukoso tako brzo

Boringly average, but also perfect for school run mums
- H4wkeye
Izgleda malo cudno priznajem, moguce je da je neki UFO. I want to believe, sto rece Molder. 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa normalno je da imaš utisak da "leti brže" kad kamera prati ova dva ispred i leti pravo.
Ako ovaj leti koso jednako sporo, tad bi bilo sumnjivo
Ako ovaj leti koso jednako sporo, tad bi bilo sumnjivo
Boringly average, but also perfect for school run mums
- maxer
Meni taj objekat više liči na naknadnu manipulaciju snimka.
Za brzinu sam već izneo mišljenje i mislim da zuzazu može iskustveno da proceni da li je ona OK.
Sigurno je imao prilike mnogo puta da vidi avione koji se kreću poprečno u odnosu na njegovu putanju kretanja (na različitim distancama i visinama u odn. na njegovu).
Za brzinu sam već izneo mišljenje i mislim da zuzazu može iskustveno da proceni da li je ona OK.
Sigurno je imao prilike mnogo puta da vidi avione koji se kreću poprečno u odnosu na njegovu putanju kretanja (na različitim distancama i visinama u odn. na njegovu).
Skoro da sam siguran da je avion, moguce neka vojna naprava.
Opticka varka, sve sto je malo cini se da ide brze.
Treba posmatrati sletanje npr B747 i nekog malog bussines jet. Oba imaju iste brzine u prilazu (to je ono sto mozak zna), ali nema sanse da sebe ubedite da su im brzine iste.
Inace, u samom krstarenju, covek postane svestan prave brzine kretanja aviona kada se ovaj krece pod 90 stepeni u odnosu na nasu putanju. Problem duze analiziram jer teglim teleobjektiv sa sobom u nadi da cu mrknuti pravi snimak.
Opticka varka, sve sto je malo cini se da ide brze.
Treba posmatrati sletanje npr B747 i nekog malog bussines jet. Oba imaju iste brzine u prilazu (to je ono sto mozak zna), ali nema sanse da sebe ubedite da su im brzine iste.
Inace, u samom krstarenju, covek postane svestan prave brzine kretanja aviona kada se ovaj krece pod 90 stepeni u odnosu na nasu putanju. Problem duze analiziram jer teglim teleobjektiv sa sobom u nadi da cu mrknuti pravi snimak.
- maxer
Hvala na odgovoru.
- maxer
Naravno da jesi 
Kao što rekoh, to su scene koje gledaš preko 30 god. pa ako iko može da ga da, to si ti

Kao što rekoh, to su scene koje gledaš preko 30 god. pa ako iko može da ga da, to si ti

Dosta je tesko odrediti velicinu ili visinu drugog aviona.
Jedino mi je jasno da je avion na istoj visini ako mi je na sredini visine prozora.
Medjutim, to je odokativno. I ako je 1000ft nize ili vise, opet je oko sredine prozora.
Brzina? Prakticno nemoguce ako ne letite u istom smeru.
Ako dolazi sa strane, onda shvatis kako izgleda 800km/h...
Tim pre su mi smesniji ovi komentari ljudi koji sa zemlje mogu da procene visinu aviona.
I jos jedno sr@nj€ sa B92. Vidim preneli su i drugi:
https://www.google.com.tr/amp/www.b92.n ... sion%3Damp
Jedino mi je jasno da je avion na istoj visini ako mi je na sredini visine prozora.
Medjutim, to je odokativno. I ako je 1000ft nize ili vise, opet je oko sredine prozora.
Brzina? Prakticno nemoguce ako ne letite u istom smeru.
Ako dolazi sa strane, onda shvatis kako izgleda 800km/h...
Tim pre su mi smesniji ovi komentari ljudi koji sa zemlje mogu da procene visinu aviona.
I jos jedno sr@nj€ sa B92. Vidim preneli su i drugi:
https://www.google.com.tr/amp/www.b92.n ... sion%3Damp
- H4wkeye
Za ovo sam i ja cuo, za hranu. U praksi i nije bas tako jel da?
Inace bio pre par dana na Ledinama nesto, i skljocnuo par slika. Polish LOT Embraer E195 nakon uzletanja. Interesantan avion, poprilicno automatizovan u dosta stvari.

Inace bio pre par dana na Ledinama nesto, i skljocnuo par slika. Polish LOT Embraer E195 nakon uzletanja. Interesantan avion, poprilicno automatizovan u dosta stvari.

Od kad je JATa, znalo se da obojca ne smeju da jedu istu hranu i ne smeju da jedu u isto vreme. Morao je da bude razmak izmedju obroka, ako je eventualno nesto stavljeno u hranu.
Sad procitah da je to "novo".
Novo je to da je dolaskom LCC, i ova preventivna mera za rad profita, stavljena u drugi plan, pa se posadi pred letacki dan daje flasa vode. To je sve. Kako ce ko da se snadje za hranu, to je njegov problem. Da li nece jesti ili ce poneti spremljeno od kuce, ili polugotovo iz prodavnice (i zgrejati u avionu).
O tome da ko jede u koje vreme, nema potrebe da razglabam da nije regulisano.
Sad procitah da je to "novo".
Novo je to da je dolaskom LCC, i ova preventivna mera za rad profita, stavljena u drugi plan, pa se posadi pred letacki dan daje flasa vode. To je sve. Kako ce ko da se snadje za hranu, to je njegov problem. Da li nece jesti ili ce poneti spremljeno od kuce, ili polugotovo iz prodavnice (i zgrejati u avionu).
O tome da ko jede u koje vreme, nema potrebe da razglabam da nije regulisano.