Škoda Kodiaq
Re: Škoda Kodiaq
X6 je brutalan.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Dominacija.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ja sam u grupi onih kojima se Kodiaq ne dopada. Isto sam cekao da mi vremenom "legne", ali to nikako da se desi. Cesto ih vidjam i delimicno je prihvatljiv samo sa dobrim felnama. Od nazad mi je jadan...
- Uninuni
- Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
- Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017
Vjerujem 
Vjerovali ili ne ja sam npr tako 'gadljiv' na audi
. Bas ako je napucan i unutra i spolja onda mi se svidja. Mada sam to primjetio i kod drugih auta da mi se desava u veoj ili manjoj mjeri. Naravno, nista od toga ja nisam opipao i vozio, vise pricam o vizuelnom feelingu 

Vjerovali ili ne ja sam npr tako 'gadljiv' na audi

Taj Kodiaq je bas bezlican, uostalom kao i svaka Skoda. Superb malo cupa stvar, ali i on je kofekcija teska, ali za razliku od Kodiaqa fino izgleda u dobroj opremi.
Kodiaq je sklepan.
Kodiaq je sklepan.
Omiljeni klub Jeremy Clarkson-a.

Planirana Coupe verzija.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Pridružio se: 25 Dec 2017, 19:55
Da l neko zna da li Kodiaq u Style paketu za Srbiju dolazi sa multifunkcionalnim kamerom? Posto vidim da se mogu otkljucati neke opcije koje se dodatno naplaćuju, a nekih čak i nema za srpsko tržište...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Koja je to opcija nedostupna za nase trziste?
Mislim da ne dolazi ukoliko ne odaberes lane assist. (Ako se dobro secam.) Morao bih vizuelno da pogledam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da ne dolazi ukoliko ne odaberes lane assist. (Ako se dobro secam.) Morao bih vizuelno da pogledam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

-
Ne znam da li je nedostupno, znam samo da ih nema ni u konfiguratoru ni u spisku dodtane opreme.
Travel Assist - prepoznavanje znakova,
Rough road package - paket za lose puteve,
Media Command - za konektovanje aplikacija
Konfigurator je prilicno ocajan na sajtu za Srbiju, nije usopte jasno sta je koja opcija, cene su konfuzne, nesto sa PDV-com nesto bez. A i spisak dodatnih opcija je isto zbunjive prirode
Dileri su jos zbunjeniji... Sve u fazonu kazite nam sta bi ste hteli, pa cemo vam dostaviti ponudu... Koji sam moj onda dolazio u salon... ako treba po forumima da se informisem, onda cu forumima da ostavim sales commission 
A o ponudama da ne govorim, sve sto urade je da izracunaju prave cene bez trenutka razmisljanja sta dolazi u paketu, sta je sa cime kompatibilno, pa se nesto duplira, nesto ispadne nemoguce konfigurisati... uzas... Dve nedelje mi treba da skapiram sta ja zapravo treba da kupim... a dok mi isporuce auto necu znati sta cu dobiti...
Ne mogu da zamislim kako je ljudima koji niti voze skodu, niti imaju neka iskustva... kako bi se oni snasli...
Konfigurator je prilicno ocajan na sajtu za Srbiju, nije usopte jasno sta je koja opcija, cene su konfuzne, nesto sa PDV-com nesto bez. A i spisak dodatnih opcija je isto zbunjive prirode

A o ponudama da ne govorim, sve sto urade je da izracunaju prave cene bez trenutka razmisljanja sta dolazi u paketu, sta je sa cime kompatibilno, pa se nesto duplira, nesto ispadne nemoguce konfigurisati... uzas... Dve nedelje mi treba da skapiram sta ja zapravo treba da kupim... a dok mi isporuce auto necu znati sta cu dobiti...
Ne mogu da zamislim kako je ljudima koji niti voze skodu, niti imaju neka iskustva... kako bi se oni snasli...
Tako je bilo još kada sam ja gledao Yeti. Nisu znali da objasne šta je kontrola za vožnju u brdima (pričali da to održava brzinu spuštanja ) i takođe nisu znali šta obuhvata priprema za kuku, a šta kuka sa adapterom. To bih im i oprostio da na kraju nisu dali vrlo neozbiljnu ponudu i digli kaparu jer ja sam gledao 1.4tsi 4x4, a oni su se plašili da ga nikad neće prodati ako se ja predomislim.
Sad iz ove perspektive, hvala im što je tako ispalo
Sad iz ove perspektive, hvala im što je tako ispalo

-
Ja sam se sa pripremom za kuku bas usrecio sa sadasnjim autom. Kada sam narucivao objasnjeno je da je priprema za kuku priprema svega sto je potrebno osim same kuke (oko 150 EUR opcija za pripremu). Posto je kuka bila oko 500 EUR kako opcija pri narucivanju, bilo mi je logicno da odradim pripremu, pa ako mi nekad zatreba kuka da doplatim, uzmem neku alternativnu ili kako vec... ili makar samo finansijski ublazim trosak u startu...
Poenta je da me je kostala posle kuka kao sam djavo, da je trebalo jos tonu delova naruciti, i da je sam rad kostao katastrofa puno... Mislim da me je na kraju duplo vise izasla kad uracunam i tu pripremu, cenu delova, kuku i rad. Njabolje u celoj prici je da je do dan danas nisam ni koristio...
BTW Sta je na kraju kuka sa adapterom? A sta je kuka sa mehanickim okretanjem?
Poenta je da me je kostala posle kuka kao sam djavo, da je trebalo jos tonu delova naruciti, i da je sam rad kostao katastrofa puno... Mislim da me je na kraju duplo vise izasla kad uracunam i tu pripremu, cenu delova, kuku i rad. Njabolje u celoj prici je da je do dan danas nisam ni koristio...

BTW Sta je na kraju kuka sa adapterom? A sta je kuka sa mehanickim okretanjem?
Ja nisam pouzdano saznao šta je priprema za kuku. Na nekim forumima sam čitao da je navodno jači alternator i da je veći ili jači ventilator hladnjaka. Kuka sa adapterom ne znam šta je niti da li obuhvata elektro instalaciju i koju (da li 7 ili 14 pinova). Nisu znali ni da mi kažu da li se kuka skida ili se sklapa. Jedino su znali da mi kažu da je branik fabrički prosečen ako se poruči kuka. 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
1. Prepoznavanje znakova - PWC - Lane assist, blind spot detect, multifunkcionalna kamera 310€ + PDV za Style paket opreme.Rocktheroad napisao: 31 Dec 2017, 12:43 Ne znam da li je nedostupno, znam samo da ih nema ni u konfiguratoru ni u spisku dodtane opreme.
Konfigurator je prilicno ocajan na sajtu za Srbiju, nije usopte jasno sta je koja opcija, cene su konfuzne, nesto sa PDV-com nesto bez. A i spisak dodatnih opcija je isto zbunjive prirodeDileri su jos zbunjeniji... Sve u fazonu kazite nam sta bi ste hteli, pa cemo vam dostaviti ponudu... Koji sam moj onda dolazio u salon... ako treba po forumima da se informisem, onda cu forumima da ostavim sales commission
Multifunkcionalna kamera i navigacioni sistem zajedno rade na prepoznavanju i prikazu sledećih saobraćajnih znakova na Maxi DOT i navigacionim displejima:
-Ograničenje brzine i prestanak ograničenja brzine
-Zabrana preticanja i prestanak zabrane preticanja
-Opšti znakovi za prestanak ograničenja
-Dodatni znakovi (vlažan put, strelice za pokazivanje pravca)
Sistem može da identifikuje znakove na levoj i na desnoj strani, kao i iznad puta. Može da prepozna i promenljiv saobraćajni natpis (elektronske table s informacijama).
2. Rough road package - paket za lose puteve - Dolazi standardno uz 4x4
3. Media Command - za konektovanje aplikacija - Smart link, Apple Carplay i MirrorLink su sastavni deo Bolera i navigacionog uređaja.
Postoje još dve opcije, jedna je besplatna prvu godinu uz navigaciju a to je infotainment online i opcija koja se dodatno plaća ŠKODA Media Command tj Care Connect (3 godine).
Konfigurator uređuje sama škoda i cene nemaju veze s vezom, više služi da bi pokazao šta koja opcija vuče i gde može šta da se doda.
Cene: http://www.skoda-alpros.rs/kodiaq/cenovnik/
Cene dodatne opreme bez PDV-a: http://www.static.skoda-alpros.rs/cenov ... oprema.pdf
Ako treba još neka pomoć, tu sam..
Brzine idu u H-a !!!