Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
@Velja
Upravo je obrnuto od toga što si sad napisao dobro za takvu decu. Znam, radim sa takvom decom sticajem okolnosti u jednom centru za decu ometenu i za decu sa smetnjama u razvoju kao volonter. A da li znaš kolika je temperatura u vagonima i da se putuje po 24 sata i da je mnogo više klaustrofobično i bučno za autistično dete? Čak ni automobil nije baš srećno rešenje.
Upravo je obrnuto od toga što si sad napisao dobro za takvu decu. Znam, radim sa takvom decom sticajem okolnosti u jednom centru za decu ometenu i za decu sa smetnjama u razvoju kao volonter. A da li znaš kolika je temperatura u vagonima i da se putuje po 24 sata i da je mnogo više klaustrofobično i bučno za autistično dete? Čak ni automobil nije baš srećno rešenje.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Mislim na trokrevetni kupe, putuje se noću, ujutro se gledaju predeli kroz prozor. Čak je i auto bolji, stane se, opusti, poigra loptom...Troje dece sam svake godine vodio na more i vrlo dobro znam sa njima 

Cekajte malo, prica se o tome sta bi bilo kad bi bilo, nije bilo nista . Da je to dete pokazivalo neke znake uznemirenosti pa ajd da se prica o tome, ovako su mogli preventivno da ga smeste u biznis klasu ili do prozora da ga otac zagradi ka prolazu, postojalo je milion nacina da se taj tzv problem resi, problem u najavi ili potencijalni moguci problem, nazovite kako god. Nisam strucan ali majku mu bre, 21 vek i ti ne mozes avionom da prevezes dete koje ima urodjenu manu, bolest!?! Zlocin, nemam drugu rec, to je isto sto kazu psi prljaju grad i parkove, da,da, bacaju kese i djubre, tako i ovo, neka pijana budala moze da napravi veci haos u avionu od tog deteta, samo moje misljenje....
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
Slažem se da su i pijani i agresivni putnici nepoželjni u avionu, treba im onemogućiti ukrcavanje kao i očigledno mentalno labilnima.
Avion je pomalo specifično prevozno sredstvo zbog toga što ne može da stane, klaustofobičan je, putnici imaju samo svoje mesto i moraju da sede, a ima i dosta odraslih koji imaju frku od letenja, pa im nije svejedno da li je mirno u kabini ili vlada nervoza i buka. I oni mogu da odlepe...
Avion je pomalo specifično prevozno sredstvo zbog toga što ne može da stane, klaustofobičan je, putnici imaju samo svoje mesto i moraju da sede, a ima i dosta odraslih koji imaju frku od letenja, pa im nije svejedno da li je mirno u kabini ili vlada nervoza i buka. I oni mogu da odlepe...
Nisam, kao sto nisi ni ti pa ne znas ni ti.cozmo napisao:Bio si tamo pa znas da je dete lupalo i lomilo sve okolo? Znas li sta je autizam? Na vise mesta, a evo vidim i od zuzazua, Air Serbia NIJE postupila zakonski. Postupila je DISKRIMINATORSKI. I ima da ih tuzi do koske.Laki021 napisao: Sorry, ali nije diskriminacija ako nekoga ko vristi, lupa sve okolo i potencijalno je agresivan, pa jos indoktor kaze da ne moze, ne puste u avion (sto opet ne znamo tacno kako je izgledalo).
Malo si ti previse negativan prema AS pa ih samo cekas na penal.
Zato ja nemam cvrsto misljenje o ovom slucaju, ali mislim da nije u redu da se osoblje aerodroma i AS preventivno nabija na kolac bez znanja svih detalja. Na osnovu informacija koje su do sada izasle deluje da su verovatno postupili u redu. Da li su mogli i bolje, verovatno ali lako je posle bitke biti general.
Ja prosto ne verujem da su tamo sve idioti, da je i lekar koji je dao procenu budala koji nikad cuo za autizam... Citam da je skoro jedan avion AS prizemljen zbog autisticnog deteta, toliko o tome da ne primaju takvu decu na avion. Samo je pitanje ako je (ako, otkud znamo da li je, ali cak ni roditelji ne negiraju da je bio uznemiren) vec u stanju da se avion mora prizemljiti na ulazu aviona, kako ga onda opste pustiti u avion? Onda bi ti radnici bili krivi sto su ga pustili.
Ima raznih stvari koje se pisu, pominje se da su im predlagali da odloze put i idu sledecim letom, ali oni zapeli da hice tim, ebem li ga sta je istina sta nije. Iz novina vec vidim da Antic voli da se svadja pa ne znam ni koliko mu se moze verovati. Sa druge strane PR sluzba AS lose reaguje i lose gasi pozar.
Postupili su protivno propisima i protivno zakonu. Dakle, nisu dobro postupili. To je jasno kao dan. Čak po međunarodnim propisima ne mora da prijave da im dete ima posebne potrebe.
@velja:
Kažem, sticajem okolnosti radim sa autističnom decom. Veruj mi da je avion najbolje rešenje za put. Čak ni dugo putovanje autom nije dobro. Mislim, imaš nekoliko simptoma autizma... ta deca reaguju na neke stvari, a uznemireno autistično dete samo drugačije malo izgleda ali je potpuno isto kao i dete koje nije autistično, a uznemireno je. Koliko histerične dece je ušlo u avion sa sve vrištanjem... da ne nabrajam. Takođe, u pitanju je let koji traje kao izlazak voza sa Beogradske železničke do Sajma ali bukvalno. Kolima ne stigneš ni do Malog Požarevca od centra, a avionom si već u Tivtu. Zbog toga je bolje autistično dete, ili bilo koje drugo dete sa posebnim potrebama prevoziti avionom. Video sam dete sa daunovim sindromom u avionu, ukrcano je bilo pre nas... dakle to su mogli da urade i sa ovim detetom, da su poštovali neke propise (a izneti su na forumu). Znam koliko je nekoj deci s takvim potrebama lakše brže putovati (putovanje automobilom je izuzetno stresno po njih). Drugarica, koja drži taj centar u naselju gde volontiramo, ima dete sa Diđorđo sindromom i znam koliko je, po njega, naporan put kolima u Grčku recimo.
@velja:
Kažem, sticajem okolnosti radim sa autističnom decom. Veruj mi da je avion najbolje rešenje za put. Čak ni dugo putovanje autom nije dobro. Mislim, imaš nekoliko simptoma autizma... ta deca reaguju na neke stvari, a uznemireno autistično dete samo drugačije malo izgleda ali je potpuno isto kao i dete koje nije autistično, a uznemireno je. Koliko histerične dece je ušlo u avion sa sve vrištanjem... da ne nabrajam. Takođe, u pitanju je let koji traje kao izlazak voza sa Beogradske železničke do Sajma ali bukvalno. Kolima ne stigneš ni do Malog Požarevca od centra, a avionom si već u Tivtu. Zbog toga je bolje autistično dete, ili bilo koje drugo dete sa posebnim potrebama prevoziti avionom. Video sam dete sa daunovim sindromom u avionu, ukrcano je bilo pre nas... dakle to su mogli da urade i sa ovim detetom, da su poštovali neke propise (a izneti su na forumu). Znam koliko je nekoj deci s takvim potrebama lakše brže putovati (putovanje automobilom je izuzetno stresno po njih). Drugarica, koja drži taj centar u naselju gde volontiramo, ima dete sa Diđorđo sindromom i znam koliko je, po njega, naporan put kolima u Grčku recimo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Nema mogucnosti vozom, kolima, mora da se preveze avionom recimo na lecenje tamo negde, kako? Sta, stavice dete u metalni kavez, transportovace ga kao robijasa? Da li postoje neki sedativi koji se daju xy sati pre leta. Nemam pojma, niti sam lekar niti znam zakon iz te oblasti , pitam se ....
Nije tačno da je lepo isplanirana vožnja komfornim kolima veći stres za bolesno dete od polučasovnog koncentrisanog stresa u avionu. Plus dolazak/odlazak na aerodrom i boravak na njemu u jeku turističke sezone.
I zašto putnici koji sede pored uznemireno-poremećenog ili nevaspitano-histeričnog deteta moraju da to trpe, ako nije neka hitna situacija.
I zašto putnici koji sede pored uznemireno-poremećenog ili nevaspitano-histeričnog deteta moraju da to trpe, ako nije neka hitna situacija.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Uh, uh... Preveliki smo postali komformisti. To je sve sto imam da kazem na ovu temu...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Da li je moguće da ti i dalje drviš svoju priču, izgradjenu na osnovu vrlo skromnog ličnog iskustva? U pravilniku stoji nešto što AirSerbia nije ispoštovala, @cosmo ima dodira sa ovakvom decom i tvrdi da je za njih avion najbolja opcija, ali ti si i dalje za njihovu izolaciju?Velja napisao:Nije tačno da je lepo isplanirana vožnja komfornim kolima veći stres za bolesno dete od polučasovnog koncentrisanog stresa u avionu. Plus dolazak/odlazak na aerodrom i boravak na njemu u jeku turističke sezone.
Od poslednje rečenice mi se stomak okrenuo... Zašto da trpe??? Pa zato što avion nije njihov, (psovka obrisana).
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Nemaš ti pojma ni o čemu, a pogotovo da ceniš tuđe iskustvo, *********.
Takođe psovka obrisana
Takođe psovka obrisana

Autistično dete nije bolesno dete. Toliko o tvom poznavanju te materije.Velja napisao:Nije tačno da je lepo isplanirana vožnja komfornim kolima veći stres za bolesno dete od polučasovnog koncentrisanog stresa u avionu.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Velja poznaje svaku materiju, od te je fele. I zato može da tvrdi da niko ne mora da "trpi" uznemireno-poremećenu decu... Jbt, teže mi je dok pišem nego dok čitam ovako samoživu konstrukciju.
There are 10 kinds of people in the world:
Smirite loptu, svi težite ka istom
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Retko upotrebljavam avion kao sredstvo prevoza i ne verujem da bi mi bilo prijatno da doživim neki „problem“ takve vrste. Znam samo da bi u svakom slučaju bez komentara „istrpeo„ tako nešto jer mi je generalno žao svakog deteta koje ima problem bilo koje vrste i intenziteta.
Tekst koji je Zu citirao sa T6 foruma apsolutno oslikava
našu situaciju i tačan je do iznemoglosti. Da sam ga ja pisao bio bi u slovo isti.
Tekst koji je Zu citirao sa T6 foruma apsolutno oslikava
našu situaciju i tačan je do iznemoglosti. Da sam ga ja pisao bio bi u slovo isti.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac