Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Kako smo mi uredjena drzava kada je boranija u pitanju, krupne zverke ne sme nko popreko da pogleda a kamoli da im kaze nesto. Veljo, na suvise grub nacin posmatras ljude oko sebe, drzis se toga da bi to dete u najmanju ruku oborilo avion a naveo sam ti vise primera gde je zaista u vecoj meri narusen red i mir. Sa predvidivim slucajem je lakse nego sa nepredvidivim, imas cistu situaciju i znas sta mozes da ocekujes, ta zena sto je letela za ny je kukala, vristala, ustajala, setala, jednom povracala( kako je bilo putniku do nje) kada smo sleteli potpuno druga osoba, naj normalnije se ponasala. Jbga, osoblje je obuceno da se iznese sa svim mogucim i nenogucim sutuacijama na terenu gde im je manevarski prostor suzen samo na avion. Ovde se polemise ( msm na javnost) da li je trebalo ili nije pustiti dete u avion a zloupotrebljava se autizam kao da je dete tempirana bomba, opet kazem, milion slucajeva bahatog i opasnog ponasanja u saobracaju kako drymskom tako i avio je izazvano od strane 100% zdravih ljudi.
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
Sve si u pravu, Mićo... Ipak jedanaestogodišnjak može da bude nezgodan u nastupu panike. Procenili su tako, imaju pravo na to, a da li je pravedno - nije. Nije pravedno da se bilo ko rodi hendikepiran, aj' jbg...
I dalje tvrdim da su postojale i druge opcije za put na more i da je Antić trebao da to bolje isplanira. Svi smo saosećajni iz daljine, voleo bi da čujem stavove da ste putovali pored izbezumljenog putnika na 8k metara visine...
I dalje tvrdim da su postojale i druge opcije za put na more i da je Antić trebao da to bolje isplanira. Svi smo saosećajni iz daljine, voleo bi da čujem stavove da ste putovali pored izbezumljenog putnika na 8k metara visine...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Sigurno je da se ne bih bunio, a pogotovo je sigurno da ne bih svoje samožive stavove branio ovako bljutavom pričom.
Prvo kažeš da je stav avio kompanije da su autistični visoko rizični i da je to nadobudni Antić trebao da se raspita. Kad ti se argumentuje da zvaničan stav nije takav, onda ispališ "stav kapetana je stav kompanije, nema diskusije".
Dakle, "nadobudni istoričar" je pre leta trebao da traži telefon, mejl ili neki drugi vid komunikacije sa kapetanom kako bi proverio da li njegovo "poremećeno" dete (opet, sram te bilo) može da leti avionom kojim taj kapetan upravlja.
Ili još bolje, da putuje do mora 7 dana kako bi od sveta sakrio svoju sramotu, dete sa posebnim potrebama.
Fuj!
Prvo kažeš da je stav avio kompanije da su autistični visoko rizični i da je to nadobudni Antić trebao da se raspita. Kad ti se argumentuje da zvaničan stav nije takav, onda ispališ "stav kapetana je stav kompanije, nema diskusije".
Dakle, "nadobudni istoričar" je pre leta trebao da traži telefon, mejl ili neki drugi vid komunikacije sa kapetanom kako bi proverio da li njegovo "poremećeno" dete (opet, sram te bilo) može da leti avionom kojim taj kapetan upravlja.
Ili još bolje, da putuje do mora 7 dana kako bi od sveta sakrio svoju sramotu, dete sa posebnim potrebama.
Fuj!
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ne da krije nešto, već da poštedi i dete i putnike iz aviona maltretiranja i stresa...
I prestani da se ophodiš k'o ometen, ne bi ti meni ušao u avion...
I prestani da se ophodiš k'o ometen, ne bi ti meni ušao u avion...
- Vladapetr
Sram te bilo!
Zalosno je kada vidim kako se neki ljudi ponasaju, ali sta da se radi - i to je nasa svakodnevnica, kao i ovi nesretni ljudi.
Dve su stvari:
1) Da li je postupak AS moralan? Neko kaze nije, neko brani svoj komformizam. Vidim, predlaze se put do mora vozom.
Pitanje i predlog.
Sta ako bi mali drekavac urlao cele noci u svom kupeu i ometao ljude u susednim da spavaju? Hocemo li ga izbaciti i iz voza?
Predlazem da svi koji ne zele da imaju uznemiravanje bilo koje vrste a vole putovanje avionom iznajme avion od Pinka ili Princa.
2) Da li je postupak AS legalan? Vidim da se direktorat poziva na Zakon i "prirucnik". Mene radi, Zakon sam ponovo procitao i o ovome nema ni reci (Zakon o vazdusnoj plovidbi). Voleo bih da znam o kom se "prirucniku" radi pa i to da procitam.
Navedoh ICAO dokumenta, navedoh Evropska dokumenta. Bilo bi lepo da je Direktorat sem sturog obavestenja napisao sta to pise u "prirucniku".
Dok sam radio u JATu, takav "prirucnik" nije postojao (ne verujem da postoji i sada)
Ni u sadasnjoj kompaniji ne postoji.
Opet, mene radi, pozvao sam firmu da vidim imamo li neki propis u vezi prevoza autisticnih osoba. Nema.
Ako ne postoji - nije zabranjeno.
Ako "prirucnik" postoji a nije u skladu sa Evropskim regulativama, nece da valja.
Ako "prirucnik" postoji i u skladu je sa medjunarodnim regulativama, opet nece da valja.
Po Er Srbiju, mislim.
Kapetan je odgovoran za bezbednost vazduhoplova, putnika i posade od momenta kada avion pocne da se krece snagom svojih motora.
Kapetan nije doktor, psiholog, psihijatar, babica, sudija.... da bi odlucivao ko moze a ko ne. Postoje sluzbe koje se tim bave.
Kada se vrata aviona zatvore:
Ako neko pravi gluposti u taksiranju po zemlji, lepo se okrenes i nazad na gejt i disembarkujes putnika.
Ako imas problem u vazduhu, isto to mozes da uradis.
Ovde je u pitanju let od 40 minuta.
Sta god da je, situacija za 40 minuta ne bi mogla da eskalira da bi se radilo emergency sletanje.
Emergency sletanje zbog deteta od 11 godina...
Dve su stvari:
1) Da li je postupak AS moralan? Neko kaze nije, neko brani svoj komformizam. Vidim, predlaze se put do mora vozom.
Pitanje i predlog.
Sta ako bi mali drekavac urlao cele noci u svom kupeu i ometao ljude u susednim da spavaju? Hocemo li ga izbaciti i iz voza?
Predlazem da svi koji ne zele da imaju uznemiravanje bilo koje vrste a vole putovanje avionom iznajme avion od Pinka ili Princa.
2) Da li je postupak AS legalan? Vidim da se direktorat poziva na Zakon i "prirucnik". Mene radi, Zakon sam ponovo procitao i o ovome nema ni reci (Zakon o vazdusnoj plovidbi). Voleo bih da znam o kom se "prirucniku" radi pa i to da procitam.
Navedoh ICAO dokumenta, navedoh Evropska dokumenta. Bilo bi lepo da je Direktorat sem sturog obavestenja napisao sta to pise u "prirucniku".
Dok sam radio u JATu, takav "prirucnik" nije postojao (ne verujem da postoji i sada)
Ni u sadasnjoj kompaniji ne postoji.
Opet, mene radi, pozvao sam firmu da vidim imamo li neki propis u vezi prevoza autisticnih osoba. Nema.
Ako ne postoji - nije zabranjeno.
Ako "prirucnik" postoji a nije u skladu sa Evropskim regulativama, nece da valja.
Ako "prirucnik" postoji i u skladu je sa medjunarodnim regulativama, opet nece da valja.
Po Er Srbiju, mislim.
Kapetan je odgovoran za bezbednost vazduhoplova, putnika i posade od momenta kada avion pocne da se krece snagom svojih motora.
Kapetan nije doktor, psiholog, psihijatar, babica, sudija.... da bi odlucivao ko moze a ko ne. Postoje sluzbe koje se tim bave.
Kada se vrata aviona zatvore:
Ako neko pravi gluposti u taksiranju po zemlji, lepo se okrenes i nazad na gejt i disembarkujes putnika.
Ako imas problem u vazduhu, isto to mozes da uradis.
Ovde je u pitanju let od 40 minuta.
Sta god da je, situacija za 40 minuta ne bi mogla da eskalira da bi se radilo emergency sletanje.
Emergency sletanje zbog deteta od 11 godina...
Nisu ga izbacili zbog autizma, već uznemirenosti, možda toga ima u propisima?
Najzanimljivije je kako svi daju sebi za pravo da sude o dogadjaju, a da pritom pojma nemaju sta se tamo uopste dogodilo,
- Vladapetr
Šta znači to da nemamo pojma? Da li ti imaš neka saznanja koja nam do sada nisu predočena, a koja su eto obe strane preskočile da navedu!?
Tacno.Heinz napisao:Nisu ga izbacili zbog autizma, već uznemirenosti, možda toga ima u propisima?
Ima.
Moj prvi post pre jedno 2-3 stranice i pocinje ovim.
A to je da putnika tretiraju kao unruly passenger, sto je kvarna fora.
U tom i samo u tom slucaju mogu da ga ne prime na let.
Zato sve vreme i insistiraju da je bio agresivan.
An unruly passenger is someone who, by action or stated intent, jeopardizes or might jeopardize the safety of the aircraft, persons or property therein or the accepted level of good order and discipline on board. To help airlines more easily identify the problem, IATA has developed and promulgated a "non-exhaustive" list of examples of what is considered unruly or disruptive behavior whilst on board an aircraft. This list includes:
Illegal consumption of narcotics
Refusal to comply with safety instructions (not following Cabin Crew requests such as direction to fasten a seat belt, to not smoke, to turn off a portable electronic device or by disrupting the safety announcements)
Verbal confrontation with crew members or other passengers
Physical confrontation with crew members or other passengers
Uncooperative passenger (examples include interfering with the crew’s duties, refusing to follow instructions to board or leave the aircraft)
Making threats of any kind towards the crew, other passengers or the aircraft
Sexual abuse / harassment
Other type of riotous behavior (examples include: screaming, annoying behavior, kicking and banging heads on seat backs or tray tables)
The Causes
There are numerous factors and triggers that can lead a typical member of the travelling public towards unruly behavior. These include, but are not limited to:
Intoxication
Drug use (both prescription and non prescription)
Mental heath issues
Anxiety (including a fear of flying)
Fatigue
Frustration as a result of personal issues or from travel related dissatisfiers such as:
Pre-boarding issues:
Long queues
The security and screening process
Departure delays (and the lack of timely information)
Missed connections.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Dokle god ne dodje do fizičkog kontakta, dete može da vrišti, urliče, radi šta hoće. Dešavalo se da 3,4 deteta urliču i plaču od straha, pa mi nije smetalo. I da dodje do fizičkog kontakta, zatražio bih drugo mesto, ne da se izbaci dete. Ako ne mogu da izdržim sat i po "maltretiranja", jebo me pas da me jebo onda.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Meni nisu jasni ljudi koji svoj problem projektuju na okolinu i kada nema potrebe za tim i kada bi i njima bilo bolje da su se malo potrudili.
Zuzazu, pomenuo sam spavaća kola jer ležanje u krevetu i ravnomerno klaparanje točkova uglavnom uspavljuje i opušta, pa i drekavci pokleknu vrlo brzo.
Zuzazu, pomenuo sam spavaća kola jer ležanje u krevetu i ravnomerno klaparanje točkova uglavnom uspavljuje i opušta, pa i drekavci pokleknu vrlo brzo.
- Vladapetr
M'da, još da mu puste na vokmen Dragana Lakovića, to smiruje i najagresivnije autistično dete. Koliko ti nemaš pojma o ovoj problematici, pa to boli i kad se čita...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Istina da većinu dece uspavljuje kretanje i ujednačen zvuk ali i tu nema pravila. Može da spava ceo put, a može da skače i vrišti dobar deo puta. I to ne možeš nikad znati kako će se ponašati. Što su stariji lakše je, ali ako je dete sa posebnim potrebama tu tek ima različitih ponašanja, netipičnih za dete tog uzrasta.Velja napisao:Zuzazu, pomenuo sam spavaća kola jer ležanje u krevetu i ravnomerno klaparanje točkova uglavnom uspavljuje i opušta, pa i drekavci pokleknu vrlo brzo.
Iz mog ugla je avioprevoznik pogrešio u mnogočemu, a definitivno u proceni i zabrani leta. No možda im to bude lekcija iz koje će nešto naučiti.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !