I od Nocrie ne postoji bolja klima za grejanje.
Ta cifra od -30 nema istu tezinu za toplotnu pumpu i klimu.
Kao sto sam i rekao, s obzirom da zajedno rade na inverterima, odakle im 10c manja radna temperatura, sto je enormna razlika za klimu.
A ista ta klima na kraju daje manje toplote od Daikina...jako cudno.
Ja sam pricao o 12ici, a Mission je 3 puta jeftinija od Gree U Crown, barem pre popusta, kako sam i rekao.
Ajde da kazemo da vredi duplo zbog opcija, dizajna i svega, ali opet ostaje jos jedna Mission u toj ceni.
Dodatno, za MSN imamo eurovent, znamo sta zaista daje, a za Gree imamo samo tvrdnje proizvodjaca.
Amber je prvi Gree koji ima solidne performanse grejanja, ali je i tu cena muska.
Dok se kod nas prodavao U Crown 12btu za 170k dinara, u Nemackoj(ili uk, ne secam se) je bio 950e.
Takodje ti sve ovo pricam sa strane nekoga ko zamalo nije uzeo Gree U Crown za sobu.
Sto se tice wi fi, ne, nema potrebe da radi 24h. Radi mozda 4 meseca 24h, ostalih 8 nikako.
Hocu da kada dolazim kuci sa posla, upalim pola sata pre da rashladi ili ugreje malo ili na poslu da upalim pola sata pre nego sto dodjem i wi fi i te kako ima smisla.
Opet, i to grejanje 24h ima logike kod nekoga ko se zacementira, pa ne otvara prozore i zivi u svom smradu, a kada se luftira, cesto nema razlike da li se greje 24h ili se pali pola sata pred dolazak kuci, jer greje duvanjem toplog vazduha. Ako 10-12 sati dnevno nisam kod kuce, nema potrebe da mi odrzava temperaturu.
Sve to dodatno zavisi i od individualne situacije.
Na minusu se verovatno isplati da radi 24h, mada to treba testirati.
Na kraju, nije sve do specifikacija, postoje neke vec testirane i sigurne stvari, pa se ne isplati testirati za vece pare slabiju klimu, koja je mozda i nekvalitetnija.
Kao sto sam vec rekao, ko kod nas za iste pare uzme bilo sta sem Fujitsua, zajebao se, bez preterivanja, jer je kod nas Fujitsu ekstremno povoljan.
Gree nije los proizvodjac, bolji je od Mideae po mom misljenje, zahvaljujuci Daikinu, samo ga ne bih stavljao u kos sa Japancima jos uvek, dok se ne dokaze.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.